آیا گره کور لیبی با نشست الجزایر باز می شود؟

خبرگزاری شبستان: مقامات الجزایر در حال مذاکره با گروه های مختلف سیاسی در لیبی به منظور آمادگی برای گفتگوهای همه جانبه صلح هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مقامات الجزایر در حال مذاکره با گروه های مختلف سیاسی در لیبی به منظور آمادگی برای گفتگوهای همه جانبه صلح هستند.

در همین راستا قرار است الجزایر در اواخر ماه جاری ،میزبان نشستی برای حل بحران کشور لیبی در آفریقای شمالی باشد.

یکی از مقامات بلندپایه الجزایری که نخواست به دلایل امنیتی نامش فاش شود در گفتگو با شرق الاوسط گفت:گفتگو با گروه های مختلف در لیبی ادامه  دارد تا همه آنها در نشستی که قرار است اوایل ماه جاری در کشور ما برگزار شود،شرکت کنند.

رمضان لمارا،وزیر امور خارجه الجزایر در ماه سپتامبر در گفتگو با خبرنگاران،اعلام کرد که آماده ملاقات با همه گروه ها و احزاب در لیبی است تا آنها را برای انجام مذاکرات صلح آماده کند.

این در حالی است که شبه نظامیان مسلح در لیبی که اکنون بخش ها وسیعی از این کشور را در اختیار دارند با اعلام اینکه نمایندگان خود را به این نشست نخواهند فرستاد در حال به تاخیر انداختن این فرآیند هستند.

گروه های مسلح اعلام کرده اند که با احمد قذاف الدم،از نزدیکان معمر قذافی،دیکتاتور سابق لیبی که نماینده گروه های وفادار به رژیم سابق است،پای میز مذاکره نخواهند نشست.

آنها حتی حاضر نیستند با ارتش آزاد لیبی مذاکره کنند.این ارتش شامل افسران و نظامیان و سربازانی است که که از ارتش قذافی بیرون آمدند تا علیه او مبارزه کنند.

لیبی از زمام مرگ قذافی تا کنون دچار هرج و مرج ناشی از درگیری میان گروه شبه نظامیان مسلح با نیروهای دولتی در این کشور شده است.

این گروه ها در اواسل سال جاری،بخش بزرگی از بنادر لیبی را در اختیار گرفته و تانکرها و کشتی های حامل نفت را متوقف کردند.

افراد مسلح همچنین مناطق زیادی از بنغازی را تحت کنترل در آوردند.

پس از ورود شبه نظامیان به بنغازی،نیروهای دولتی حامی ژنرال حفتر از افسران سابق نظامی لیبی به مقابله با آنها برخاستند.

بنغازی که دارای چندین کارخانه نفت است از ماه می تا کنون شاهد صحنه های خونبار درگیری بوده است.

شبه نظامیان مسلح از سال 2011 یعنی آغاز قیام در لیبی که منجر به سقوط معمر قذافی،دیکتاتور سابق این کشور شد،بخش های وسیعی را تحت اشغال درآورده اند.

عدم اجماع بین گروه‌های سیاسی مختلف در لیبی و حمایت‌های مالی و تسلیحاتی قدرت‌های منطقه ای و بین المللی از گروه‌های شبه نظامی درگیری در لیبی، موجب شده است که این کشور 3 سال بعد از سرنگونی قذافی، به بن بستی سیاسی برسد که امیدها برای خروج از آن بسیار کمرنگ شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 414858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha