رسانه های دینی افغانستان خودسانسوری دارند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حسینی مزاری با بیان اینکه اکثر رسانه های دینی در افغانستان در معرض آسیب های مختلف هستند، گفت: این رسانه ها از نقش و جایگاه برجسته و جهت دهی لازم برخوردار نیستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین برنامه معرفی رسانه های خارجی توسط نمایندگان مقیم آنها در کشور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها به خبرگزاری صدای افغان اختصاص یافت. این نشست امروز یکشنبه 18 آبان با حضور حجت الاسلام عیسی حسینی مزاری رییس خبرگزاری صدای افغان در ساعت 11 و 25 دقیقه برگزار شد.

 

حجت الاسلام سیدعیسی حسینی مزاری، رییس خبرگزاری صدای افغان در این نشست در مورد وضعیت رسانه های افغانستان گفت: رسانه های افغانستان پس از سقوط طالبان و به وجود آمدن حاکمیت جدید از شرایط متفاوتی برخوردار شدند، در حقیقت یکی از دستاوردهای حاکمیت جدید ایجاد فضای نو برای رشد و تکثر رسانه ها و مطبوعات بود. این فضا در تاریخ افغانستان سابقه ندارد، در این دوره رسانه هایی ظهور و بروز کردند.

 

حجت الاسلام حسینی مزاری با بیان اینکه سه دسته رسانه در حال حاضر در افغانستان موجود است، عنوان کرد: رسانه های دینی از جهت رعایت اخلاق اسلامی، شئونات دینی، ارایه مطالب و گزارشات در جهت گرامیداشت ها و مناسبت های دینی و ترویج ملاک ها و معیارهای دینی مشترک هستند.

 

وی با اشاره به اینکه اکثر رسانه های دینی در افغانستان حالت خودسانسوری دارند، اظهار داشت: اکثر رسانه های دینی در افغانستان در عرصه افکار عمومی و حالت جهت دهی اثرگذاری ندارند. دست اندرکاران این رسانه ها حاضر به پذیرفتن اخباری در راستای معضل و مشکلات احتمالی جامعه نیستند. اتخاذ چنین رویکردی باعث شده رسانه های دینی از نقش و جایگاه برجسته و جهت دهی لازم برخوردار نباشند.

 

رییس خبرگزاری صدای افغان یادآور شد: در میان رسانه های دینی یک سازماندهی و هماهنگی خاص وجود ندارد، اگر یک رسانه دینی مطلبی مهم و ناب انعکاس دهد سایر رسانه های دینی نسبت به پوشش آن بی تفاوت هستند، بر این اساس رسانه دینی که بخواهد متفاوت و اثرگذار عمل کند تنها می ماند.

 

به گفته حجت الاسلام حسینی مزاری، اکثر رسانه های دینی در افغانستان در معرض آسیب های مختلف قرار دارند و از نقش و جایگاه برجسته و جهت دهی لازم برخوردار نیستند.

 

وی با اشاره به اینکه رسانه های دینی در افغانستان در معرض آسیب ها و مشکلات مختلفی قرار دارند، تصریح کرد: تهاجمات گسترده رسانه های وابسته و سکولار و از طرفی برخی نهادها و ارگان های داخل کشور نیز در برابر رسانه های دینی حساسیت دارند و چنین شرایطی عرصه را برای رسانه های دینی تنگ کرده است.

 

رییس خبرگزاری صدای افغان دسته دوم رسانه های موجود در افغانستان را رسانه های غیردینی ذکر کرد و افزود: این رسانه ها عملا و علنا بر ضد مبانی دینی خبری تولید نمی کنند اما تمام مطالب و تولیدات آنها به گونه ای است که معیارهای دینی را زیر سوال می برد و اعتقادات دینی را در معرض تهاجم قرار می دهد و همچنین رسومات ملی و دینی را در معرض مشکلات قرار می دهد، در عین حال می توان گفت این رسانه ها ضد دینی هستند چون به طور غیرمستقیم مسایل دینی را زیر سوال می برند.

 

وی در مورد دسته سوم رسانه های موجود در افغانستان خاطرنشان کرد: در افغانستان رسانه های ضد دینی به طور شاخص و مشخص نداریم، اگر رسانه ای علنا بر ضد مسایل دینی خبری منتشر کند روحانیون وارد میدان می شوند و سریع جلوی این رسانه ها گرفته می شود به عنوان مثال روزنامه افغان اکسپرس مطالبی علیه اعتقادات دینی منتشر کرد که علمای افغانستان موضع گرفتند و حکم بازداشت مسئولان آن روزنامه فوری صادر شد و روزنامه نیز تعطیل شد، بنابراین رسانه هایی که ممکن است علاقه مند به کار ضد دینی باشند نمی توانند علنا کار کنند.

 

حجت الاسلام حسینی مزاری با اشاره به آزادی بیان و مطبوعات یادآور شد: آنچه شرایط را بد و بغرنج ساخته این است که همزمان با تأسیس حاکمیت جدید و سقوط طالبان آزادی بیان و آزادی مطبوعات از سوی غربیان مطرح شد. از آزادی بیان و مطبوعات غربی ها و عوامل وابسته بیشترین سوءاستفاده را کردند اما رسانه های دینی سعی ندارند از این فضا به نحو احسن و اکمل استفاده کنند.

 

وی تصریح کرد: رسانه های غیردینی نهایت استفاده را از آزادی بیان و آزادی مطبوعات می کنند و ضربات مهلکی بر پیکره جامعه اسلامی ما می زنند، این روند باعث شده است که رسانه های غیر دینی از اثرگذاری بالایی برخوردار باشند.

 

به گفته رییس خبرگزاری صدای افغان، 170 شبکه رادیویی شامل 34 رادیوی دولتی و 136 رادیوی خصوصی، 70 تلویزیون که حدود 5 عدد آنها دینی است، 1500 عنوان رسانه چاپی، 9 خبرگزاری و بیش از 5 هزار وبلاگ و وب سایت و بیش از هزار چاپخانه در افغانستان فعالیت می کنند.

 

وی با اشاره به تأسیس خبرگزاری صدای افغان در سال 1380 اظهار داشت: احساس کردیم که باید از فضای موجود به طور احسن استفاده کنیم و بر این اساس خبرگزاری صدای افغانستان را تأسیس کردیم. تأسیس یک روزنامه با عنوان انصاف نیز دومین اقدام ما بود.

 

حجت الاسلام حسینی مزاری با اشاره به شاخص های خبرگزاری صدای افغان بیان کرد: خبرگزاری صدای افغان نخستین خبرگزاری افغانستان است و همچنین تنها خبرگزاری بین المللی که هم در داخل و هم در خارج دفتر دارد، صدای افغان یک خبرگزاری اسلامی است آنهم اسلام ناب محمدی نه اسلام آمریکایی. حرکت حرفه ای و کار خبری ما بر اساس محوریت اسلام است.

 

رییس خبرگزاری صدای افغان ادامه داد: خبرگزاری صدای افغان منافع ملی مردم افغانستان را مدنظر دارد و بر اساس آن فعالیت می کند، ما بر اساس 4 ستون فرهنگ، سیاست، اقتصاد و نظام امنیت ملی را پیگیری می کنیم و هرچه به نفع امنیت ملی باشد را رعایت می کنیم و آنچه ضد منافع ملی است را به اطلاع مردم می رسانیم.

 

وی تحصیلات بالای عوامل خبرگزاری صدای افغان را یکی از شاخص های این خبرگزاری عنوان کرد و گفت: این خبرگزاری نسبت به سایر خبرگزاری های افغان حرفه ای تر عمل می کند. خبرگزاری، آموزش های ضمن و خارج خدمت برای کارکنان خود برگزار می کند و تمام کارکنانی که ما از ابتدا جذب کردیم با تفکر و مبانی ولایت فقیه بر اساس تبعیت از ولی امر مسلمین استخدام شده اند.

 

حجت الاسلام حسینی مزاری با بیان اینکه ولایت فقیه جزو مذهب تشیع است، عنوان کرد: ولایت فقیه مسئله ای نیست که تنها به ایران و ایرانیان اختصاص داشته باشد، هر کس شیعه باشد باید تفکر تبعیت از ولایت فقیه را داشته باشد.

 

رییس خبرگزاری صدای افغانستان با بیان اینکه مردم افغان از جمهوری اسلامی ایران حمایت می کنند، اظهار داشت: ما از نظامی که شهید داده است و همچنین از ولی امر آن دفاع می کنیم و در این عرصه تا پای جان ایستاده ایم. ما از حوزه فقه و ولایت و نظام با محوریت ولی فقیه حمایت می کنیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 415609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha