حجت الاسلام والمسلمین بهمن شریف زاده، استاد حوزه تهران و فعال فرهنگی در حاشیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها ضمن بازدید از غرفه خبرگزاری شبستان پاسخگوی سوالات این خبرگزاری شد.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) انسانی را کامل می دانستند که سه بعد وجودش یعنی جسم، عقل و قلبش همزمان مورد توجه قرار گیرد، گفت: جسم را باید با خوراک احکام شریعت، عقل را با معارف عقلانی و برهانی و قلب را با عرفان تغذیه کرد.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه اگر کسی از هر یک از این ابعاد غفلت کند از انسان کامل به دور خواهد بود، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) فیلسوف، عارف و فقیه بودند و به این سه موضوع نگاه تلفیقی داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین شریف زاده با بیان اینکه ولایت از نگاه امام خمینی (ره) صرفا سیاسی نبود، گفت: امام بسم الله را که شروع می کردند مردم گریه می کردند یعنی ایشان به قلب و عاطفه نیز توجه داشتند همچنان که با زبان ساده خودشان مباحث عقلانی را منطبق با وحی مطرح می کردند.
این استاد حوزه با تأکید بر اینکه ترکیب عقل جنگ نرم را شکل می دهد، اظهار داشت: وقتی کسی اثرگذاری توامان عقل و قلب را باور داشته باشد تکلیف برایش روشن خواهد بود و آماده فرمانبرداری است همچنان که در 10 سال ولایت امام تکلیف برای مردم سخت نبود.
این فعال فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: اگر ابعاد عقل و عرفان را کنار بگذاریم آرام آرام تکلیف تبدیل به سختی و مشقت می شود.
وی گفت: در برابر این قدرت نرم که با آن اطاعت و فرمانبرداری آسان می شود قدرت سخت یعنی الزام و اجبار حاکم می شود که در این صورت گریز، ستیز و ریاکاری به وجود خواهد آمد.
حجت الاسلام والمسلمین شریف زاده با تأکید بر اینکه باید برای توسعه دینداری از قدرت نرم استفاده کرد، اظهار داشت: نباید عرفان و فلسفه تکثیر شود بلکه باید تفکر و پرسشگری از سوی مسئولان و صاحبان کرسی ها در میان مردم نهادینه شود.
وی در همین ارتباط گفت: اکنون جامعه جهانی وارد بلوغ باطنی شده است زیرا پرسشگری و دانستن دلیل جزء لوازم ضروری زندگی شده است.
حجت الاسلام والمسلمین شریف زاده با اشاره به اینکه وقتی مردم به چنین بلوغی می رسند ذائقه شان به همین سادگی ارضا نمی شود، گفت: باید از امام خمینی (ره) یاد بگیریم که با شناخت صحیح زمان تلفیق فقه و عرفان را ترویج نمودند.
پایان پیام/
نظر شما