کانون های مساجد پیوند دهنده علم، هنر و معنویت بین نسل جوان

دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور کانون های مساجد را بهترین عرصه برای فعالیت های علمی و هنری همراه با معنویت برای نسل جوان دانست و گفت: هنر مسجدی تنها هنر ماندگار است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور در "همایش مساجد طلیعه مقاومت" کانون های مساجد را پیوند دهنده علم، هنر و معنویت برای نسل جوان در جامعه دانست و گفت: کانون های مساجد بهترین پایگاه برای حفظ ارزش های اسلامی و زادگاه اصلی معنویت، فرهنگ و هنر متعهد اصیل و اسلامی است.
وی افزود: کانون های مساجد در این عرصه بهترین مکان برای آموزش نسل جوان است و با تفکر مسجدی و آموزش های تخصصی می تواند به کارایی نسل جوان در این زمینه کمک کند.
دبیر ستاد عالی کانون های مساجد بیان کرد: هنر مسجدی، هنری پالایش یافته، معنوی و ملهم از ارزش های الهی و قرآنی است.
وی با اشاره به جایگاه مساجد در دوران پیروزی انقلاب به ویژه دفاع مقدس و حماسه آزاد سازی خرمشهر گفت: مساجد همیشه مظهر و طلایه دار عظمت و اقتدار در ایران اسلامی بوده و هستند، به ویژه در دوران جنگ که مسجد نماد مقاومت و دفاع از حریم قرآن و اهل بیت(ع) بود و به خوبی این نقش را ایفا کرد و فرهنگ مقاومت، فداکاری و جهاد را بین آحاد مردم، به ویژه نسل جوان گسترش داد.
وی ادامه داد: آرامش و امنیت خاطری که امروز در جامعه حاکم است، نتیجه همان رشادت ها و دلاوری های رزمندگان اسلام است، اقامه نماز و انجام فعالیت های مختلف دینی در سایه امنیت، همه مرهون رزمندگان دلسوز و شجاعی است که از همه هستی خود برای مملکت و اسلام گذشته اند و تداوم این راه، وظیفه مسئولان و مدیران را بسیار خطیر و سنگین می کند.
دبیر ستاد عالی کانون های مساجد یاد آور شد: همه مسئولان و خدمتگزاران به اندازه وسع و توان خود به فعالیت در عرصه های مختلف می پردازند و همواره جامعه نیازمند فعالیت و خدمتی جهادگونه و مستمر همچون صحنه های جنگ تحمیلی و ایثار و فداکاری رزمندگان با همان وسعت است و تنها در این صورت است که می توانیم در برابر آسیب های اجتماعی و تهاجم فرهنگی نسل جوان را واکسینه کنیم.
وی با اشاره به رویکرد و سیاست های ستاد عالی کانون های مساجد کشور در سال 90 و مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در برنامه پنجم توسعه پیرامون ایجاد کانون های فرهنگی هنری در یک چهارم مساجد تا پایان برنامه گفت: با این مصوبه دولت فضای مطلوبی برای توسعه کانون های مساجد ایجاد شده است که پشتوانه محکم و ارزشمندی برای استمرار و ایجاد فعالیت کانون های مساجد کشور است، زیرا تا قبل از این مصوبه فقط بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ایجاد تاسیس کانون های فرهنگی هنر در کشور فعالیت می کردیم.
وی ادامه داد: اوج گیری فعالیت های کانون های مساجد در دولت نهم با افزایش تعداد کانون های مساجد مشخص است، تعداد دو هزار کانون در سال 85 به ده هزار و 200 کانون در سال جاری افزایش پیدا کرده که این افزایش پنج برابری نشان از تلاش دولت و کمیسیون فرهنگی مجلس و فعالان کانون های مساجد است، در حال حاضر همچنان که در شهرک غرب تهران کانون های فرهنگی هنری وجود دارد، در نقطه صفر مرزی در مرز افغانستان و اقصی نقاط کشور و روستاها نیز اقدام به تاسیس کانون کرده ایم که این مسئله نشان دهنده گستردگی و فراگیری کانون های مساجد در سراسر کشور است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گستردگی شبکه فرهنگی کانون ها و افزایش چشمگیر یک هزار کانون تا پایان سال 90 گفت: تا پایان امسال، 13 هزار کانون در کشور ایجاد می شود و تا پایان برنامه پنج ساله نه تنها یک چهارم مساجد کشور از کانون های مساجد برخوردار می شوند، بلکه از این مرز حداقلی نیز عبور می کند.
حجت الاسلام سلیمانی با مقایسه آماری اعضای کانون های مساجد در سال های گذشته و در حال حاضر گفت: 500 هزار جوان در سال های گذشته عضو کانون های مساجد بودند، ولی امروز بالغ بر 200 میلیون نفر جوان و نوجوان 15 تا 30 سال عضو کانون های مساجد هستند که این مسئله از افتخارات نظام اسلامی و مدیران کانون های مساجد است که بدون ادعا و خالصانه و ایثارگرانه در راه توسعه کمی و کیفی کانون ها قدم برداشته اند.
دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور یاد آور شد: مجلس شورای اسلامی در در بودجه سال جاری نیم در صد به مصلاهای نماز جمعه اختصاص داده است که برای ایجاد کانون های مساجد در کنار مصلاهای نماز جمعه می توانیم از آن بهره مند شویم و در بخش فعالیت های قرآنی نیز نیم درصد به فعالیت های قرآنی دستگاه ها و نهاد ها اختصاص داده شده که در این بخش به فعالیت های قرآنی در روستاها به صورت ویژه و خاص می پردازیم، چرا که در حال حاضر چهار هزار کانون فرهنگی هنری در روستاهای کشور وجود دارد که به نشر ارزش های اسلامی و قرآنی می پردازند.
وی ادامه داد: یکی از اتفاقات مهم در لایحه پنجم توسعه کشور موضوع توسعه مساجد است که برای اولین بار و در پی پیام رهبری به اجلاس نماز وزارت مسکن موظف به تاسیس مساجد در شهرک ها، مدارس و پارک ها شد، همچنان که برای هر شهرک مدرسه و فضای تفریح و پارک و بسیاری از مراکز دیگر ساخته می شود، به اهمیت ساخت مسجد نیز توجه می شود. وزرات راه نیز برای مساجد بین راهی تجهیز و سامان دهی این مساجد مکلف شد و شهرداری ها نیز برای ایجاد مسجد و نماز خانه در مراکز فرهنگی هنری به ویژه فرهنگ سراها مامور شد.
حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به مطالب فوق پیرامون مصوبات مجلس ویژه مساجد بیان کرد: خوشبختانه ظرفیت ایجاد، تجهیز و فعالیت مساجد چشم انداز مناسبی را برای گسترس فرهنگ نماز و معنویت در جامعه فراهم آورده است.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور یاد آور شد: در سال 90 برنامه ریزی هدفمند، توجه ویژه به جوانان، برون سپاری فعالیت ها به کانون های مساجد، توجه ویژه به مناطق روستای و توسعه کیفی از جمله شاخصه های مهم برنامه ریزی و فعالیت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنر مساجد کشور است.
وی ادامه داد: رشد کانون های تخصصی از 400 کانون در سال 89 به 600 کانون در سال 90 و توجه به کانون های تخصصی نیز از اولویت های دیگر برنامه های ستاد عالی ویژه کانون ها مساجد کشور است.
حجت الاسلام سلیمانی رشد و گسترش کانون های تخصصی را عامل رشد نسل جوان و تضمین کننده آینده نظام جامعه اسلامی در عرصه های مختلف دانست و گفت: سلحشور، کارگردان فیلم حضرت یوسف(ع) از بچه های مسجدی است که توانسته فیلمی تاریخی و جهانی بسازد و خود نیز به این نکته که از مسجد فعالیت خود را آغاز کرده و به این پیشرفت رسیده افتخار می کند و کانون های تخصصی مساجد نیز قابلیت و ظرفیت تربیت چنین هنرمندان متعهد و متخصصی را دارند.
وی خاطر نشان کرد: آموزش ائمه جماعات و مدیران کانون های مساجد پیرامون فرقه های انحرافی و شبهات دینی پاسخ به نیازی است که امروز در جامعه احساس می شود و سال گذشته این دوره های آموزشی برای ائمه جماعات با همکاری استادان حوزه و دانشگاه و به ویژه حوزه علمیه قم برگزار شد و امسال نیز استمرار دارد.

همایش "مساجد همایش مساجد طلیعه مقاومت" همزمان با سالروز فتح خرمشهر به همت دبیر خانه کانون های مساجد استان تهران در مجتمع فرهنگی هنری نور برگزار شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 41675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha