مکارم اخلاق از نکات مهم صحیفه سجادیه است

خبرگزاری شبستان: امام جمعه شهرستان ویس، با بیان اینکه همه ادعیه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه درسی برای مسلمین است، اظهار داشت: مکارم اخلاق و صفات والای انسانی از نکات مهم صحیفه سجادیه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام محمدعلی آفرین آباده، امام جمعه شهرستان ویس، در چهارمین نشست از سلسله برنامه های ده شب در محضر صحیفه سجادیه که به همت دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان در شهرستان باوی برگزار شد، به برخی صفات صحیفه سجادیه اشاره کرد و گفت: در صحیفه سجادیه 70 شرح بیان شده است.

 

وی با اشاره به دعای بیستم صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) با عنوان مکارم الاخلاق، تصریح کرد: این دعا از دعاهای بسیار آموزشی و تربیتی است که هر انسانی به طور عام و هر مسلمانی که پیرو اهل بیت(ع) است، در آداب و کلیات به آن نیاز دارد.

 

وی هدف از بعثت پیامبر اسلام(ص) را مکارم الاخلاق دانست و خاطر نشان کرد: خداوند این خصوصیت والا را به پیامبر(ص) نسبت داده چرا که دارای مکارم الاخلاق است تا هم به مسلمین صفات والای انسانی را آموزش دهد و مردم هم آنها را در جامعه به کار گیرند.

 

حجت الاسلام آفرین آباده، با بیان اینکه امام صادق(ع) می فرماید مكارم اخلاق 10 چیز است، اضافه کرد: یقین، قناعت، صبر، شكر، حلم، حسن خلق، سخاوت، غیرت، شجاعت، جوانمردى از جمله این خصوصیات است و می فرماید همه مسلمانان نیز باید این صفات را داشته باشند.

 

وی با تاکید بر اینکه مکارم الاخلاق تشکیل شده از خلقیات والایی است که همه مسلمین باید دارای آن صفات باشند، عنوان کرد: عفو و بخشش از خطای دیگران، مواسات و همراهی کردن برادران دینی، حفظ مال و دارایی برادران دینی، ذکر خدا و... از جمله این صفات است.

 

وی با اشاره به اینکه همه ادعیه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه درسی برای مسلمین است، افزود: یکی از ضروریات دین اسلام و همه ادیان این است که نیازها و خواسته های خود را از طریق دعا از خداوند بخواهیم و پیامبران در هر موقعی که نیاز و مشکلی داشتند اول به خداوند توجه می کردند.  

 

امام جمعه ویس، با بیان اینکه همه دعاهای ما مستجاب نمی شود، اذعان داشت: عدم استجابت دعا دلایل مختلفی دارد، گاهی دعاهای ما بر خلاف نظام آفرینش است، گاهی دعاها به نفع و مصلحت ما نیست و گاهی به مصلحت مردم عام نیست.

 

وی با اشاره به اینکه برای استجابت دعا باید واسطه ای میان ما و خداوند باشد که یکی از آنها دعای صلوات است، یاد آور شد: در روایات بیان شده که نه تنها در ابتدای هر دعا بلکه در خاتمه آن نیز باید بر محمد و آل محمد(ص) صلوات بفرستیم.

 

وی با بیان اینکه خداوند در قرآن بر داشتن ایمان و عمل صالح تاکید کرده اند، ادامه داد: جایگاه ایمان قلب شماست و خداوند می خواهد قلب ما مملو از ایمان باشد؛ ایمان دارای سطوح و درجاتی است که با دعا و نیایش سنجیده می شود.

 

حجت الاسلام آفرین آباده، اظهار داشت: آن چیزی که امام سیدالساجدین زین العابدین(ع) در صحیفه سجادیه در قالب دعا بیان کردند معارفی هستند که ما باید بتوانیم آنها را در زندگی شخصی و اجتماعی خود پیاده کنیم و از آموزش ها و معارف آن بهره مند شویم.

 

پایان پیام/

کد خبر 416785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha