به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی امشب(23 آبان) در مراسم اختتامیه همایش بین المللی اندیشه های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان که در در القرآن علامه طباطبایی(بیت مرحوم علامه) در قم برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری این همایش بر اساس وظیفه و دِینی بود که نسبت به شخصیت علامه طباطبایی داشتیم، ایشان در طول عمر پر برکتشان خدمات ارزشمند زیادی به اسلام و قرآن داشتند و حق بزرگی به دوش جهان اسلام دارند.
وی بیان داشت: مدیریت روح بلند علامه طباطبایی نکته مهمی ست که از آغاز برگزاری این همایش تا کنون برای ما محسوس و ملموس بود، بدون اغراق در مسیر برگزاری همایش موارد فراوانی پیش آمد که در انجام و تصمیم گیری آن دچار تردید شدیم، اما روح بلند آن عالم بزرگوار به داد ما رسید.
نظریه پردازی و فرهنگ سازی دو ویژگی بارز علامه طباطبایی
حجت الاسلام والمسلمین رجبی خاطرنشان کرد: تولید فکر و اندیشه، نظریه پردازی، فرهنگ سازی، تربیت شاگردان شایسته در همه شاخه های علوم و تثبیت و نهادینه سازی برخی مباحث دینی و فلسفی از ویژگی های بارز علامه طباطبایی بود.
وی با اشاره به این که جا دارد هرچه توان داریم در معرفی و بزرگداشت علامه طباطبایی به کارگیریم، گفت: به قول شهید مطهری باید یک قرن بگذرد تا تاریخ به اندیشه های علامه طباطبایی پی ببرد و شخصیت ایشان را بشناسد، علامه طباطبایی شخصیتی جلوتر از زمان خودش بود و در گذشته پاسخ بسیاری از مسائلی که امروز در علوم مختلف مطرح می شود را داده بود.
تفسیری به عظمت تفسیر المیزان در میان مسلمانان نوشته نشده است
حجت الاسلام والمسلمین رجبی تاکید کرد: تفسیری به عظمت تفسیر المیزان در میان همه مسلمانان و شیعیان نوشته نشده است، در بین آثار علامه تفسیر المیزان وجه ممتاز تری دارد، هر کدام از آثار علامه یک یا چند بُعد از ابعاد فکری علامه را به ما نشان می دهد، اما تفسیر المیزان را می توان آیینه تمام نمای اندیشه های علامه دانست.
وی ابراز داشت: در تفسیر المیزان در مورد علوم انسانی جدید به خوبی نظریه پردازی و ایده پردازی شده است، علامه طباطبایی علاوه بر این که فیلسوف، مفسر و فقیه بود، در زمینه ادبیات هم استاد و عالم بود، مباحث ادبی که ایشان در المیزان آورده با نمونه های ادبی جدید که امروز مورد توجه است تطابق دارد.
قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید کرد: باید اهتمام فراتری نسبت به گرامی داشت و معرفی شخصیت علامه طباطبایی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی عنوان داشت: 600 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که مقالات تفسیری، کلامی و علوم انسانی بیشتر موضوعات آن را در بر می گرفت، این نشان می دهد علامه نسبت به تولید علوم انسانی اسلامی اهتمام داشته و تفسیر المیزان ظرفیت های عظیمی در این زمینه دارد.
پایان پیام/
نظر شما