زیباترین و قوی‌ترین یادداشت جنگ از دیدگاه مقام معظم رهبری

خبرگزاری شبستان: كتاب «مدال و مرخصی» كه شامل یازده یادداشت از یك اسیر عراقی است، به كوشش هدایت‌الله بهبودی گردآوری و نوشته شده و توسط سوره مهر به چاپ پانزدهم رسیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل ازپایگاه خبری حوزه هنری،  كتاب «مدال و مرخصی»كه شامل یازده یادداشت از یك اسیرعراقی است، به كوشش هدایت‌الله بهبودی گردآوری و نوشته شده و توسط سوره مهر به چاپ پانزدهم رسیده است. رهبر معظم انقلاب در تقریظی در سال 70 این را اثر را یكی از زیباترین و قوی‌ترین یادداشت‌های جنگ مطرح فرموده‌اند.

كتاب «مدال و مرخصی» خاطراتی تلخ و شیرین از زبان یك اسیر عراقی است كه خواندن این خاطرات آن هم از زبان یك عراقی، نوع نگاه آن‌ها به نیروهای ایرانی و شجاعت‌ها و رشادت های جوانمردان و دلاوران كشورمان خالی از لطف نیست.

 

هدایت‌الله بهبودی در دیباچه كتاب چنین آورده است: «.... خیلی از اسرای عراقی برای دفتر ادبیات و هنر مقاومت خاطره ، داستان و ... نوشتند. اما گاهی استثناهایی هم پیدا می‌شد. مثل نویسنده این كتاب. یك بار بیشتر او را ندیدیم و همان یك بار كافی بود تا او به درخواست ما برای نوشتن این یازده خاطره زیبا جواب مثبت بدهد. نام «مدال و مرخصی» را از میان عناوین مطالب این كتاب انتخاب كرده‌ایم. ما هنوز هم معتقدیم كه مشاهدات اسرای عراقی همپای خاطرات رزمندگان ما می‌تواند تصویر كامل‌تری از دفاع پرشكوه ملت ما را روی پرده تاریخ بیندازد».

 

گفتنی است، این اسیر عراقی در یادداشت های خود با اشاره به جنایات برخی سربازان عراقی علیه سربازان ایرانی، به ددمنشی، درنده خویی نیروهای بعث عراقی صحه می گذارد و برخی از صحنه های جنگ را به مثابه واقعه كربلا می داند.

 

رهبر معظم انقلاب در دست‌نوشته‌ای بر این اثر این گونه نوشته‌اند: «این یكی از زیباترین و قوی ترین یادداشت های جنگ است. متن و ترجمه‌ هردو قوی است. این سند، مكمل سندهایی است كه از نوك قلم بسیجیان روشندل و با صفا و مظلوم و شجاع، به یادگار مانده است

 

در قسمتی از كتاب این این گونه آمده است:

«... تفاخر و تكبر رفیق دوم، بیشتر از اولی بود. او از مقداری اسكناس ایرانی و یك كارت شناسایی كه پس از پاره كردن لباس از تن یك جنازه خون‌آلود ایرانی و رهاكردن آن به صورت نیمه عریان به دست آورده بود، احساس غرور می‌كرد. غلو نكرده‌ام، اگر بگویم كه سخنان او یكی از صحنه‌های واقعه كربلا را در برابر چشمانم مجسم كرد و این كار بار دیگر آن واقعه را بر صفحه تاریخ به نمایش گذاشت. از نظر افسران ارتش عراق، آن ها قهرمان بودند و در گرفتن مدال و توجه و قدردانی، سزاوارتر از سایرین بودند. آنها همچنین برای گرفتن مرخصی، كه پس از گذشت شصت روز از امشب آغاز می‌شد، سزاوارتر از بقیه بودند. به علاوه آن ها برای دریافت نشان شجاعت سه روز دیگر به مرخصی‌شان اضافه شده بود...»

پایان پیام/

کد خبر 416915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha