ايجاد اشتغال نيازمند عزم ملي/نرخ بيكاري استان اصفهان از متوسط كشوري بالاتر است

خبرگزاری شبستان:استاندار اصفهان در جلسه كارگروه اشتغال استان با بیان اینکه ايجاد اشتغال نيازمند عزم ملي است، گفت:نرخ بيكاري استان اصفهان از متوسط كشوري بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از اداره كل روابط عمومي استانداري اصفهان؛ رسول زرگرپور، استاندار اصفهان در جلسه كارگروه اشتغال استان كه با حضور طائي، معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي برگزار شد، تصريح كرد: ايجاد اشتغال نيازمند عزم ملي، با رويكرد اساسي و برنامه ريزي جامع، توسط همه دستگاه ها است.

 

استاندار اصفهان افزود: متاسفانه تخصيص اعتبارات مصوب اشتغال به صورت كامل و به موقع صورت نپذيرفته و همين مساله موجب كاهش رقم جذب تسهيلات مي شود.

 

وي ضمن انتقاد از عدم همراهي سيستم بانكي و وجود مقررات دست و پا گير در اعطاي تسهيلات اشتغال اظهار داشت: كليه دستگاه هاي دولتي و غير دولتي و بخش هاي سرمايه گذاري بايد در استان براي جذب صد در صدي تسهيلات اشتغال تا پايان سال 93 تلاش نمايند.

 

زرگرپور با اشاره به اينكه امسال 813 ميليارد تومان تسهيلات اشتغال در انواع مختلف و از منابع متفاوت اختصاص يافته است، عنوان کرد: تا كنون 179 ميليارد تومان از اين تسهيلات يعني 22 درصد منجر به عقد قرار داد شده است.

 

وي از جذب 33 درصدي تسهيلات در سال گذشته ابراز نگراني کرد و افزود: از استان صنعتي همچون اصفهان با وجود ظرفيت هاي بالقوه اي كه دارد انتظار مي رود كه نه تنها در سطح استاني بلكه در سطح ملي نيز مشكل اشتغال كشور را حل كند.

 

مدير ارشد استان خاطر نشان كرد: در استان سالانه 70 هزار شغل جديد ايجاد مي شود ولي متاسفانه بدليل مشكلات خصوصا در بخش صنعت كشور  باعث شده كه بيش از اين ميزان از چرخه ياشتغال خارج شود.

 

وي با اشاره به اينكه حدود 5/1 درصد نرخ بيكاري استان اصفهان از متوسط كشوري بالاتر است، تصريح كرد: اولويت اول استان تثبيت اشتغال بوده و ايجاد اشتغال جديد به عنوان اولويت دوم مطرح است.

 

زرگرپور در ادامه يادآور شد: ايجاد سالانه 15 هزار شغل جديد نيازمند سرمايه گذاري 16 هزار ميليارد توماني است كه بايد كسري اين سرمايه از طريق منابع انساني، بازار سرمايه و تسهيلات خارجي تامين گردد.

 

وي از مبحث مهاجرت شغلي از استان هاي مجاور نيز سخن به ميان آورد و تشريح کرد: مهاجرت از استان هاي مجاور نيمي از نرخ رشد جمعيت استان را در بر مي گيرد كه اين مسئله همراه با بركاتي كه دارد، مشكلاتي را نيز براي استان نيز ايجاد کرده است.

 

نماينده عالي دولت در استان اصفهان تصريح كرد: در درجه اول ميزان تسهيلات ابلاغي به استان نسبت به ظرفيت استان كافي نيست و متاسفانه در اين ميزان نيز نيمي يا ثلثي از آن اجرايي مي شود.

 

وي ادامه داد: زمان ابلاغ تسهيلات نيز در نيمه دوم و ماه هاي پايان سال صورت مي گيرد كه طبعاً مشكلاتي را براي سيستم اجرايي بوجود مي آورد و اميدواريم برنامه ريزيها به گونه اي انجام شود كه در سه ماهه آخر هر سال اعتبارات مورد نياز درخواستي براي طرح هاي اشتغالزايي و سرمايه گذاري احصا و تعيين گردد تا در اوايل سال بعد اين اعتبارات مصوب و تخصيص شود.

 

زرگرپور با اشاره به كد 35-22 توضيح داد: اين شعار بر حسب وجود 22 ميليون فرصت شغلي و رسيدن به افق چشم انداز بيست ساله  35 ميليون فرصت شغلي به كار مي رود.

 

استاندار اصفهان تاكيد كرد: بايد توجه داشته باشيم كه ايجاد اشتغال نه تنها وظيفه يك دستگاه نيست، بلكه همه دستگاه ها بايد با عزم ملي و رويكرد اساسي و برنامه ريزي جامع نسبت به تحقق آن تلاش نمايند تا به هدف 35-22 نزديك شويم.

 

زرگرپور تاكيد كرد: نكته اي كه وجود دارد اين است كه بايد به ايجاد اشتغال براي افراد تحصيل كرده و دانشگاهي بپردازيم و در حقيقت نوع اشتغال ايجاد شده بايد متناسب با شرايط و مقتضيات و سطح تحصيلات باشد و به سمت شركت هاي دانش بنيان و كارآفريني مبتني بر علم و دانش حركت كنيم.

 

مدير ارشد استان تاكيد كرد: بايد بدانيم و دقت نظر داشته باشيم كه بيكاري عامل فساد و انحرافات اجتماعي است كه توجه ويژه به آن موجب به حداقل رسيدن آسيب هاي اجتماعي، فرهنگي و امنيتي خواهد شد.

 

طائي معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيز تاكيد كرد: در حل مبحث بيكاري چگونگي ارتباط بانك ها و بنگاه ها بسيار مهم است.

 

وي تصريح كرد: در استان اصفهان مسئله اشتغال موضوعي اساسي و مهم است كه از دو بعد حفظ اشتغال موجود و ايجاد اشتغال جديد حائز اهميت است.

 

طائي خاطر نشان كرد: بايد در سال 1400 سطح عرضه نيرو به 35 ميليون برسد كه براي رسيدن به اين افق لازم است همه زنگ ها در اقتصاد ايران به صدا در آيد.

 

وي ادامه داد: ايجاد ساليانه يك ميليون اشتغال در اين راستا حائز اهميت است و استان اصفهان داراي بالاترين نرخ كارآيي سرمايه گذاري در كشور است.

 

وي در پايان تاكيد كرد: در كشور نيازمند رشد توليد 7 درصد براي حفظ 22 ميليون شغل موجود و ارتقا آن به 35 ميليون هستیم و طبيعتاً رشد سرمايه گذاري بايد از اين ميزان فراتر رود.

 

پایان پیام/

کد خبر 417299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha