به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سیدرضا صالحی امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در نشست همایش ملی اعتدال پیش از ظهر امروز دوشنبه 26 آبان با اشاره به مفهوم اعتدال گفت: ما عدالت را یک فضیلت می دانیم، لذا تلاش برای دستیابی به اعتدال یک فضیلت خواهی است، هم یک فضیلت خواهی فردی که رییس جمهور به آن وفادار است و هم یک فضیلت اخلاقی که در مبانی دینی ما بر آن تاکید شده است و از طرفی فضیلت اجتماعی است و جامعه معتدل به سمت توسعه و تعالی حرکت خواهد کرد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اعتدال را یک نیاز جامع امروز دانست و تاکید کرد: جامعه امروز جامعه خسته ای است که هشت سال خستگی و هزینه های زیادی را در افراط و تفریط پرداخت کرده است، دولت مفتخر است با گفتمان عدالت بتواند مسیر توسعه را با شتاب پیش ببرد.
صالحی امیری با بیان اینکه نظام اسلامی از ظرفیت های بزرگی برای تولید گفتمان برخوردار است، خاطرنشان کرد: در دهه اول انقلاب با گفتمان ارزش ها مواجه بودیم و دولتی که در رأس آن بود، مقام معظم رهبری بود. در دهه دوم انقلاب وارد گفتمان سازندگی می شویم که نیازهای روز را پاسخ می گفت و در دهه سوم با گفتمان اصلاحات در جامعه شکل می گیرد که پاسخی به بخشی از نیازهای جامعه آن روز بود و بعد از آن گفتمان عدالت شکل می گیرد که متاسفانه امروز دسترسی به چهارچوب آن نداریم اما امروز گفتمان عدالت الگوی اصلی برای رسیدن به چشم انداز ایران 1404 است من بر این باورم گفتمان اعتدال فراگفتمان انقلاب اسلامی است که مبتنی بر نظر مقام معظم رهبری است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه گفتمان اعتدال پاسخگوی نیازهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه امروز ایران است، گفت: اعتدال با مفاهیمی چون عقلانیت، انسجام، وحدت ملی و قانونمندی رابطه تنگاتنگ دارد عقلانیت در عرصه ملی و بین المللی تامین مصالح ملی است در سایه اعتدال همه ملت را با عینک واحد می بیند و به تجزیه ملی اعتقادی ندارد اعتدال مبتنی بر حقوق و منزلت برابر برای همه انسان هاست اعتدال به خرد جمعی، مشارکت اجتماعی توجه جدی دارد و از طرفی اعتدال نفی تهجر و سکولاریسم است اعتدال پاسخی به بداخلاقی ها، انگ زنی ها و نفی دیگران است.
صالحی امیری با اشاره به اهداف همایش ملی اعتدال گفت: ما در دوره های گذشته با چالش های جدی در گفتمان های مختلف مواجه بودیم برای همین در این برنامه جمعی از دانشگاهیان در حوزه های جامعه شناسی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی مقالاتی را در خصوص فلسفه، جامعه، سیاست، زنان و فرهنگ و اعتدال ارایه کردند هدف شورای سیاستگذاری اعتدال تدوین و تنقیح این گفتمان بود.
وی خاطرنشان کرد: گفتمان عدالت گفتمان دولت نیست گفتمان فراگیر جامعه ایران است که بعد از دولت هم به کار خود ادامه خواهد داد چنانچه گفتمان ارزش ها، سازندگی و اصلاحات هم بعد از حیات دولت ها به کار خود ادامه دادند، گفتمان عدالت الگوی حکمرانی خوب در جامعه ایران است. اعتدال سازگار با مبانی دینی، سنت و سیره دینی و سیره رسول و تجربه حکومتی حضرت امیر سازگار است و مربوط به این مقطع و دوره تاریخی نیست و تبار تاریخی و دینی در جامعه ایران دارد که ریشه آن به جنبش مشروطیت، جنبش ملی نفت و قیام 15 خرداد برمی گردد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به محورهای همایش اعتدال گفت: این همایش با محورهای اعتدال در قرآن، اعتدال در اندیشه سیاسی، اعتدال در اندیشه دکتر روحانی برگزار می شود.
صالحی امیری تصریح کرد: تاکنون 126 عنوان مقاله به دبیرخانه همایش رسیده که در مجموع 106 مقاله در یک کتاب چاپ و منتشر شده است.همچنین هفت عنوان کتاب با موضوع اعتدال منشر شده است.
وی درباره داوری آثار رسیده به دبیرخانه همایش اظهار داشت: کمیته داوری آثار 10 نفر بودند که با متد علمی جاری در مراکز دانشگاهی مقاله های رسیده را ارزیابی کردند و از 126 عنوان 20 عنوان رد شد و 106 عنوان قبول شد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: همایش ملی اعتدال با همکاری 30 دستگاه روز چهارشنبه 28 آبان با حضور شخصیت های سیاسی، فرهنگی و علمی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
مراسم افتتاحیه این همایش با حضور آیت الله حسن خمینی برگزار می شود و در این همایش علی یونسی، شهین دخت ملاوردی، سیدسعید جوادی آملی، محمد نهاوندیان و ناصر مهدوی سخنرانی خواهند کرد.
پایان پیام/
نظر شما