به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز(26 آبان) در نشست تخصصی محیط زیست استان زنجان اظهار کرد: معضلاتی نظیر وقوع جنگ و به خطر افتادن امنیت غذایی و فقر مسائلی هستند که بشر همواره نگران آن بوده است و در کنار آن مسائل محیط زیست و آلودگی های توسعه صنعتی این نگرانی ها را چند برابر کرده است.
ابتکار بررسی و پیگیری مسائل محیط زیست وطبیعت را دارای نقش اساسی برای زندگی افراد در دنیای امروز عنوان کرد وگفت: نوع رفتار بشر با طبیعت به گونه ای بوده است که یک سری اقدامات ناسالم را در محیط زندگی وطبیعت بر جای گذارده است.
وی با اشاره به نگرش مثبت دولت تدبیر و امید در مقوله محیط زیست، ادامه داد: انسان ها هیچگاه توانایی سلطه بر طبیعت ومحیط زسیت را نداشتند و فقط باید خود را با محیط زیست سازگار و تطبیق دهند تا بتوانند از طبیعت و محیط زیست بهره برداری کنند.
ابتکار با اشاره به تعبیراتی از آیات قرآنی برای سازگاری با محیط زیست یادآور شد: ما باید به ناچار با محیط زیست سازگار باشیم چرا که دنیا دارای ظرفیت زیستی ویژه است.
این مسئول کشوری در استان زنجان میزان تنفس هر فرد را روزانه 16کیلو گرم از هوا عنوان کرد وگفت: طبیعت همواره در حال ارائه دادن خدمات به انسان هاست.
وی همچنین با بیان اینکه طبیعت دارای قدرت باز سازی محدود است، اظهار داشت: امروز در دنیا شاهد بهره برداری بیش از بیش ظرفیت های طبیعی محیط زیستی هستیم.
معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان حفاظت محیط زیست مصرف گرایی را جزو خصیصه های بشر امروزی دانست و گفت: تخریب منابع طبیعی برای مصرفگرایی باعث فقر زمین و در نتیجه انسان ها خواهد شد.
وی همکاری و هم گامی بخش های دولتی و خصوصی در استان ها را در این زمینه ضروری دانست و تاکید کرد: با عدم رعایت این موارد شاهد ضرر و زیان اقتصادی و اجتماعی و طبیعی در کشور و دنیا خواهیم بود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نوع فعالیت های واحدهای مختلف را مبتنی بر ظرفیت های زیست محیطی عنوان کرد وگفت: فرایند های توسعه ای باید با این ظرفیت های زیست محیطی تعادل داشته باشند.
ابتکاردر ادامه شناسایی و آمایش ظرفیت های زیست محیطی استان ها را مهم ارزیابی کرد و گفت: محیط زیست سالم درطبیعت سالم با زمین و آب و هوای طبیعی است.
وی با اشاره به تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی تصریح کرد: در نظر گرفتن ظرفیت های زیست محیطی در فعالیت های روزمره صنعتی و کشاورزی ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما