به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم تجلیل و تکریم از کتابداران و پیشکسوتان حوزه کتاب صبح امروز 27 آبان با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی و جمعی از پیشکسوتان و کتابداران در تالار وحدت برگزار شد.
جنتی در این مراسم طی سخنانی حضور در این مراسم را فرصتی ارزشمند و مغتنم دانست و گفت: ملتی که با کتاب خو بگیرد به آسانی می تواند از فراز و فرودهای روزگار عبور کند. در این زمینه فرمایش گهربار حضرت علی را به یاد آوریم که فرمودند کسی با کتاب آسایش می یابد هرگز آسایش از او سلب نمی شود.
وی ادامه داد: کتاب به تعبیر بزرگان بهترین دوست است و انسان تنها قرین غصه و اندوه. کند و کاوی کوتاه در میان تاریخ اسلام این حقیقت را نشان می دهد که معجزه بی بدیل اسلام و فرهنگ کتابخوانی از سال های نخستین ورود دین اسلام وجود داشته است و این مسئله نشان از این است که از اساس مبتنی بر کتاب بودیم و امروز نیز شاهد بروز و ظهور کتاب در میان ایرانیان هستیم و شما باید به خود ببالید که در مسیر این شکوفایی قرار دارید.
جنتی با اشاره به اینکه ارزش معنوی کتاب با هیچ کالایی قابل قیاس نیست، این مقوله را از جمله مهمترین منویات بشری قلمداد کرد و گفت: بر اساس سند 1404 ایران باید تا 11 سال دیگر در رتبه اول علم و فناوری منطقه قرار گیرد که در این زمینه در حال فعالیت هستیم، وزارت ارشاد نیز خود را برای فراهم ساختن اجرای این نهضت موظف می داند.
وی به نهضت مطالعه مفید اشاره کرد و توضیح داد: مطالعه مفید در ابتدا باید معطوف به اثر و نتیجه و دستاوردهای علمی باشد و در قدم دوم باید در راستای تعالی فرد در بروز استعدادهای درونی اش قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تغییر المان های خواستگاری در میان جوانان اشاره و بیان کرد: آرزو داریم روزی برسد که وقتی شخصی خواستگاری می رود به جای پرسش از دارایی های وی از او درباره مأنوس بودن با کتاب بپرسند و در واقع کتابخوانی و انس با کتاب از المان های همسرگزینی در آینده شود همچنان که گاهی ورود به دانشگاه نشانه انس و شیفتگی به کتاب نیست.
وی درباره مطالعه و آفت های آن نیز اظهار کرد: سستی در مطالعه یکی از آفت های فرهنگ عمومی است و یافتن راه علاج برای آن یکی از اقدامات مهم نهادها و سازمان های مسئول به ویژه وزارت ارشاد و نهاد کتابخانه ها است.
جنتی درباره نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی گفت: برای اینکه این سنت نهادینه شود در گام اول باید شوق مطالعه را در بطن جامعه به ویژه برای نوجوانان و جوانان نهادینه کرد و برای آن برنامه داشت، در گام دوم باید شمارگان کتاب های مفید افزایش یابد و به نحو مناسبی معرفی شوند.
وزیر ارشاد در ادامه سخنانش بیان کرد: هر خانه با کتابخانه زیباست و فضای آن فرهنگی و تلطیف می شود، خواندن کتاب اعتماد به نفس می دهد و ذهن را شکوفا و دل را فراخ و روح را لطیف می کند.
وی خاطرنشان کرد: تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه کتابخوانی نیازمند تلاش جمعی است چرا که رهبر کتاب را مادر و عصاره تمدن ها دانسته اند و کتابخوانی را نه تنها یک وظیفه ملی بلکه واجب دینی می دانند، از این رو کوشش برای تحقق این اهداف از جمله تکالیف شرعی مسئولان است.
علی جنتی در بخش دیگری از سخنانش به توانمندسازی کتابداران اشاره کرد و توضیح داد: توانمندسازی کتابداران در ارایه سیر مطالعاتی اهمیت بسیاری دارد چرا که وقتی مخاطب راهنمایی می خواهد کتابدار باید بتواند موضوعات خاصی را برای خواندن به وی معرفی کند. بدیهی است لازمه تحقق چنین توانمندی هایی برنامه ریزی مناسب در این زمینه است.
وی تاکید کرد: همه آنچه در قالب آرمان های ما در افزایش سرانه مطالعه و تولید و معرفی کتاب خوب وجود دارد با برنامه ریزی و تلاش مدیران این حوزه تحقق می یابد.
جنتی در پایان سخنانش خطاب به کتابداران بیان کرد: بدون تردید تعالی فکری ایران فردا در گروی اندیشه شما کتابداران است پس همچون گذشته بناهای ایران را در سراسر عالم بگسترانیم و ارزش ها و اندیشه های ایران و انقلاب را به دنیا معرفی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما