به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در آخرین برنامه از سلسله برنامه هخای ده شب در محضر صحیفه که در حوزه علمیه امام حسین(ع) اهواز برگزار شد، در خصوص دعای هشتم صحیفه سجادیه و موضوع درمان بیماری های اخلاقی سخنانی ایراد کرد و گفت: امام سجاد(ع) در این دعا بر پناه بردن به خداوند را در سختی ها، بیماری های اخلاقی و رفتارهای ناپسند تاکید کرده است.
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) 35 سال امامت جامعه را بر عهده داشت، افزود: برخی بر این باورند که ایشان بیمار و گوشه نشین بوده که این امر کاکلا نادرست است، این امام بزرگوار برای اینکه بتواند تداوم بخش قیام امام حسین(ع) باشد باید در برهه ای از زمان همانند دیگر انسان ها بیمار می شد.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) با زبان دعا به تبیین اسلام ناب محمدی، انتقال قیام امام حسین(ع) و ترویج فضائل اخلاقی پرداخت، اضافه کرد: مثلت هوای نفس، دنیاطلبی و اغوای شیطان، جامعه هم عصر امام حسین(ع) را به فساد اخلاقی و نابودی اسلام کشانده بود و مردم آن زمان تنها نامی از اسلام را با خود یدک می کشیدند.
آیت الله کعبی، با بیان اینکه امام سجاد(ع) در این برهه از زمان جامعه سراسر فساد را با دعاهای اخلاقی اصلاح کرد، ادامه داد: ایشان در دعای هشتم صحیفه سجادیه با توحید عملی و نظری مردم را به پناه بردن به خداوند و دوری از شیاطین دعوت می کند.
وی با اشاره به اینکه توحید نظری و عملی به تنهایی نمی توانند اثرگذار باشند بلکه باید توامان به کار گرفته شوند تا بتوان به وسیله آنها از تحریکات شیطان نجات یافت و به سمت خدا پناه برد، عنوان کرد: انسان برای خلاص شدن از شر آسیب های شیطان باید در پناهگاه امن خداوند قرار گیرد.
وی هواهای نفسانی، جاذبه های مادی و دنیوی و تحریک های شیطان سه موردی هستند که انسان را گرفتار می کند، ادامه داد: اگر این سه مورد را در قالب یک مثلث فرض کنیم در مقابل آن مثلث دیگری است که این صیانت نام دارد که برابر هواهای نفسانی، تقوا؛ در مقابل دنیا، آخرت و در برابر تحریکات دشمنان، الهامات الهی قرار گرفته اند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، توجه به خدا و ذکر خداوند را نجات بخش انسان از تحریک های شیطان دانست و بیان کرد: مقدمه همه این حرکت ها ارتباط با خداست چرا که خداوند در همه جا همراه ماست و این در آیات قرآن به وضوح بیان شده است.
وی با اشاره به اینکه برای آغاز این کار ابتدا باید نسبت به خداوند شناخت و اعتقاد پیدا کنیم و در ربابر شیطان احساس خطر کنیم تا بتوانیم به سمت خداوند پناه ببریم، تاکید کرد: انسان هیچ گاه نباید در زمینه به وجود نیامدن مشکل اخلاقی و اعتقادی برای خود دچار غرور شود چرا که ممکن است یک گناه کوچکی تبدیل به کوه بزرگی از گناه شود.
وی با بیان اینکه بیماریهای اخلاقی در برخی موارد همانند بیماریهای جسمانی هستندکه گاهی پیدا و گاهی مخفی می مانند و به راختی قابل تشخیص نیستند، یاد آور شد: بیماری های روحی نیاز به مراقبت دارند و اگر شخصی غافل شود ممکن است در آینده مسببات سقوط را فراهم سازد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه خوزستان، توجه به نفس و بیماری های اخلاقی را مهمترین ویژگی دعای هشتم صحیفه سجادیه عنوان کرد و اذعان داشت: کبر، حسد و حرص از ابتدایی ترین و سخت ترین بیماری های اخلاقی هستند که ریشه همه آنها در خودخواهی است و برای دوری از آن باید به خدا پناه برد.
وی شناخت ارزش ها و ضدارزش ها، تشبیر و تنذیر، سیر و سلوک را از راه های شناخت بناری های اخلاقی دانست و خاطر نشان کرد: لازمه یافتن این نوع بیماری ها ذکر و یاد خداوند و توحید است که از دیدگاه امام سجاد(ع) مرحله اول توحید ذکر نعمت های الهی، مرحله دوم ذکر اسماء خداوند و در پایان ذکر خداوند باری تعالی است.
وی با اشاره به اینکه برای رهایی از بیماری های روحی باید از داروی شفابخش روحی ائمه معصومین(ع) بهره مند شویم و باید به سوی صحیفه سجادیه حرکت کنیم، ابرزا کرد: ارتباط خداوند با زبان دعا یکی از سریع ترین روش ها برای انسان در زمینه پناه بردن به خداوند است.
پایان پیام/
نظر شما