جای کتاب در بین دغدغه های مردم خالی است

خبرگزاری شبستان: عضو کانون سوخته چنار قزوین و فعال در حوزه ویرایش کتاب گفت: هنوز کتابخوانی نتوانسته در متن جامعه ورود پیدا کند و جزو دغدغه های اصلی و واقعی مردم قرار گیرد و اگر نگاهی به آن می ‌شود فانتزی و تزئینی است.

رسول حمیدی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در جامعه امروز، بحث کتابخوانی است؛ وضع مطالعه در جامعه ما، نه آنقدر که گاهی شلوغش می ‌کنیم نگران کننده است و نه وضعیت طوری است که بخواهیم با خیال راحت از کنار آن عبور کنیم.

وی ادامه داد: آنچه مشخص است هنوز کتابخوانی نتوانسته در متن جامعه ورود پیدا کند و جزو دغدغه های اصلی و واقعی مردم قرار گیرد و اگر نگاهی به آن می ‌شود فانتزی و تزئینی است.

عضو فعال کانون فرهنگی هنری سوخته چنار قزوین در خصوص علت بی رغبی مردم نسبت به مطالعه عنوان کرد: آنچه ممکن است بی ‌رغبتی مردم به کتاب تلقی کنیم معلول عوامل زیادی است زیرا در حلقه تولید و همچنین در حلقه توزیع کتاب با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: حلقه تولید به متن کتاب و مجموعه اقدامات آماده‌ سازی کتاب باز می گردد که تا مرحله چاپ را دربرمی ‌گیرد و در این حوزه گاه مشکل ناشی از عدم فهم نویسنده از یک موضوع و پیش ‌نرفتن همراه با دغدغه‌ های جامعه است و خیلی از مخاطبان، کتابی که پاسخ به دغدغه ‌ها و نیازهایشان باشد را در میان آثار موجود پیدا نمی‌ کنند، ضمن اینکه مرحله آماده‌ سازی کتاب از گرافیک، صفحه ‌آرایی، چاپ و صحافی نیز اوضاع خوبی ندارند.

حمیدی توضیح داد: سیستم توزیع و رسیدن کتاب به مخاطب نیز که داستانی دارد، از کتاب فروشی‌ هایی که فقط نام کتاب فروشی را یدک می ‌کشند و عرضه کننده نوشت ‌افزار و وسایل تزئینی هستند تا پخش‌ کننده‌ هایی که کتاب را تنها به دیده یک کالای تجاری می ‌بینند و تفاوتی بین آن و برای مثال سیگار قائل نیستند.

وی در خصوص مشکلات نویسندگان اعلام کرد: از مهمترین مشکلات نویسندگان این است که نویسندگی به عنوان یک شغل نتوانسته موقعیت خودش را در جامعه اثبات کند، وقتی کسی نتواند به دیده شغل به کاری نگاه کند در نتیجه خروجی کارش نیز حرفه ‌ای نخواهد بود و در این بین مشکلات ورود به عرصه نشر و قواعد نانوشته و ناگفته ‌ای که بر نشر کتاب در کشور ما حکم‌ فرماست نیز وجود دارد که ورود افراد توانمند را به این عرصه محدود می‌ کند.

حمیدی با اشاره به نقش کانون های مساجد در حوزه ترویج کتابخوانی در جامعه اظهار کرد: یک پای کانون‌ های مساجد همیشه کتابخانه بوده است، کتابخانه ‌هایی که امروز احساس می ‌شود کارایی لازم را ندارند.

وی تأکید کرد: به روزرسانی این کتابخانه‌ ها و تجهیز آن به امکانات روز می ‌تواند تا حدودی این خلأ را پرکند؛ جدا از اینکه کار فرهنگی درباره مطالعه و کتابخوانی نیز کمتر در برنامه‌ ها جای دارد و کار فرهنگی درباره کتاب وقتی موثر است که ما محیط و فضای تربیتی را کتاب ‌محور کنیم و این جز از مدیران کانون اهل مطالعه برنمی ‌آید.

این عضو فعال کانون سوخته چنار در پایان در خصوص فعالیت خود در حوزه کتاب یادآور شد: فعالیت بنده در حوزه کتاب، بیشتر در حوزه بازنویسی و ویرایش است که در زمینه دفاع مقدس بازنویسی 2 کتاب «شهیدان کریمی» که چاپ شده و «از میدان من تا میدان مین» که در مرحله نهایی آماده‌سازی قرار دارد، توسط بنده صورت گرفته است.

پایان پیام/

کد خبر 418689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha