محتوای غنی فرهنگی در تعارض با روش های فقر فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: شبکه مویرگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با همراهی بسیج، همواره در تعالی نظام انقلاب اسلامی نقش اساسی داشته است، اما همواره این محتوای غنی با روش های فقیر روبه رو بوده است.

خبرگزاری شبستان: نگرشی کلان به ساختار فرهنگی کشورمان ایران ما را به دو خاستگاه عالی برگرفته شده از نظام مقدس جمهوری اسلامی می رساند، این دو کانون های فرهنگی هنری مساجد و پایگاه های بسیج است، که بنابر رهنمودهای مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای ( مدظله) با هدف حفظ و اشاعه انقلاب اسلامی تاسیس شده اند.

 

شبکه مویرگی کانون های مساجد توانسته اند طی سال های پس از انقلاب همراه با بسیج، در جهت اشاعه، گسترش و تعالی فرهنگی غنی ایرانی اسلامی گام هایی جهت مند بردارد.

 

کانون های مساجد و بسیج با گسترش ساختار اعتقادی و دینی از مولفه های ارزشمند و کلیدی در ابعاد مختلف اجتماع هستند، مولفه هایی که وجه مشترک آنان مردمی بودن است.

 

حسین کاشانی پور، مدیر کل آموزش و پژوهش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص نقش بسیج و کانون های مساجد در رونق فرهنگی اظهار کرد: مساجد در نظام اسلامی نقش محوری دارند، آن چنان که کانون انقلاب و مرکزیت انقلاب ما از مساجد آغاز شد و سازماندهانی نیروهای انسانی انقلاب اسلامی ایران خاستگاه اش مساجد بوده است.

 

وی با تامل بر نظر بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در خصوص احیاء و رونق مساجد توضیح داد: تاکید حضرت امام خمینی(ره) نسبت به هم راستا شدن مردم با مساجد برای سقوط دیکتاتور پهلوی بود و از آن جا که مردم از مهم ترین عوامل زمینه ساز شکلگیری انقلاب بودند، می توان بر نقش مردم در احیاء مساجد تاکید کرد.

 

مسجد پایگاه مردمان مکتبی است

 

به گفته کاشانی پور، مسجد سرآغاز انقلابی مکتبی و متفاوت با سایر انقلاب ها است، مساجد ما انقلابی را مطرح کردند، که پایان نمی پذیرد و ادامه دار است.

 

کاشانی پور با ذکر این مطلب که شرائط ما آرمانی است و انقلاب ما ادامه دارد تاکید کرد: ما در مسیر رسیدن به شرائط آرمانی هستیم و تا اندازه ای این مطلوب زیبا است، که می توان گفت این انقلاب در مسیر تکامل قرار دارد.

 

این مسئول با تامل بر این مهم که نقش برجسته مساجد از کف مسجد می جوشد، بیان کرد: ما در مساجدمان با یک تفکر پویا و پیش رو باید سازکار و زمینه ای را فراهم کنیم که به حفظ انقلاب منجر شود، جامعه پردازی اسلامی بسیاری از زمینه های ترویج فرهنگ انقلاب را به همراه دارد.

 

این کارشناس فرهنگی با اشاره به این مهم که ظرفیت های دینی و ملی مردم در بسیج تجمیع می شود، عنوان کرد: بسیج فرصت تجمیع ظرفیت های دینی و ملی مردم است، از این حیث زمان شناس بودن و یافتن ظرفیت های مناسب برای رشد ظرفیت های دینی و ملی یکی از اصل مهم و ضروری برای مدیران اجرایی فرهنگی تلقی می شود.

 

بسیج نظام جمهوری اسلامی را بیمه کرده است

 

کاشانی با دانستن این ضرورت که اهتمام به امور فرهنگی در تحکیم  زیرساخت های فرهنگی موثر است، بیان کرد: فرهنگ غنی اسلام را در مساجد به واسطه اهتمام به امور فرهنگی و ترویج کنیم.

 

به گفته این مسئول باید در سطح جامعه نوای دلنشین تفکر بسیج طنین انداز شود و در بسیج با هم افزایی ظرفیت های تعمیق بخشی انقلاب را به کار گرفته می شود.

 

این مسئول با تامل بر روش تبیین فرهنگ بسیج اظهار کرد: این که ساختار ایجاد کنیم کافی نیست، بسیج روندی است، که یک واحد اجتماعی به سرعت بر منابعی که کنترل نداشت سازماندهی می کند.

 

وی با تاکید بر این مهم که بسیج با تابلو حل نمی شود، خاطرنشان کرد: هرکس که اندیشه بسیج را می پذیرد رفته رفته خود را در مسیر این درخت طیبه می بیند و نسبت به توسعه ظرفیت های آن تلاش می کند.

 

وی توضیح داد: پویایی فرهنگی یکی از وجوهات مشترک کانون فرهنگی هنری مساجد و بسیج است، در این مسیر برنامه ریزی نقش موثری دارد.

 

این مسئول با بیان جمله ای از شیخ صفایی حائری با این مضمون که " ما محتوای غنی و روش های فقیر داریم" بر ضرورت ظرفیت سازی در بسیج و کانون های مساجد تاکید کرد.

 

وی ظرفیت سازی در رشته های متعدد فرهنگی هنری را امری لازم خواند و گفت: ما جامعه فرهیخته ای داریم، مجریان برنامه های فرهنگی در مسجد بروند و این ظرفیت ها را شناسایی کنند، هم چنین با تشکیل اتاق فکر از  این ظرفیت ها کمال استفاده را بهره برداری کنند.

 

وی اجرای برنامه های جدید و جذاب را در کانون مساجد و بسیج را لازم دانست و خاطرنشان کرد: برنامه هایی مانند مسابقه رفتار قرآنی با این مضمون که بیست پارامتر رفتار قرآنی را بگذاریم مثل رازداری ، احسان کردن و کمک به والدین ... و مسابقه ای از این مولفه های رفتاری برای افراد عنوان کنیم از نمونه برنامه های جذاب، هدفمند و اجرایی است.

 

کاشانی تصریح کرد: در کانون های مساجد و بسیج باید در مکتب اهل بیت (ع) کار کنیم، کار در مکتب اهل بیت(ع) تنها جایگاه ماندگار و مستحکم است.

 

حسین کاشانی پور، مدیر کل آموزش و پژوهش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با ضرورت خواندن ارتباط تقابلی مساجد با یکدیگر آن را یکی از نکات لازم در پیشبرد اهداف انقلاب خواند و توضیح داد: ارتباط بین مساجد با یکدیگر خیرات بسیاری دارد، اعضای کانون های مساجد هر استان با برنامه ریزی در خصوص طرح های مختلف فرهنگی و هنری از بسترهای مناسب به منظور گسترش فرهنگ اسلامی بهره مند شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 419245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha