به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست علمی "داعش و استفاده از احادیث آخرالزمانی و نوع نگاه غرب به این موضوع" باحضور حجت الاسلام زهیر دهقانی، پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت در این مركز برگزار شد. حجت الاسلام دهقانی در این نشست به تحلیل بحث تكفیری ها و داعش پرداخت و گفت: بحث مورد نظر در 3 حوزه شناخت داعش، تطبیق صورت گرفته و فعالیت های رسانه ای داعش است.
وی به بررسی داعش و وجه نام گذاری آن اشاره كرد و افزود: داعش مخفف دولت اسلامی شام و عراق است و در الفاظ انگلیسی مخفف (isis یا isiL) استفاده می شود. داعش از این لفظ اصلا استفاده نمی كند و از اول ماه رمضان كه خلافت ابوبكر البغدادی اعلام شد، اگه كسی لفظ داعش را در سرزمین های تحت حكومت آنان بكار برد، 75 ضربه شلاق می خورد و باید "الدولة السلامیه" گفته شود.
استاد مركز تخصصی مهدویت در مورد پایه گذاری داعش، گفت: ابومصعب الزرقاوی كسی است كه پایه گذار حركت های جهادی اهل سنت درسال 2004 است و بعد از حمله امریكا به عراق در سال 2003 یك نهضت تشكیل داد و جهت حركتش 2 محور است. یك جهت علیه شیعیان و جهت دیگر علیه آمریكایی ها. ابومصعب الزرقاوی و 2 نفر از معاونان اصلی اش سال 2006 و 2010 به دست آمریكایی ها كشته شدند. به همین جهت از سال 2010 به بعد با ابوبكر البغدادی مواجه می شویم.
حجت الاسلام دهقانی افزود: سال 2010 شورای این گروه ابوبكر البغدادی را به ریاست برگزید ولی هنوز داعش شكل نگرفته بود. ابوبكر البغدادی در سامرا به دنیا آمد. ابوبكر البغدادی از قبیله بدر است و بدری ها اصالتا حجازی هستند و به طائفه قریش متصل می شوند. این نكته خیلی مهم است كه داعشی ها می گویند خلیفه ما قریشی است و به حدیث پیامبر(ص) ارجاع می دهند و در برخی مواقع داعشی ها او را به القریشی الحسینی می خوانند كه بنده دلیلش را پیدا نكرده ام.
وی اظهارداشت: نكته دیگر اینكه اكثر رهبران جهادی اهل سنت از سواد بالایی برخوردار هستند. مثلا رهبر فعلی القائده الظواهری پزشك است و یا ابوبكر البغدادی دكترای علوم اسلامی دارد و سال ها به عنوان مسجد دار و امام جماعت در بغداد مشغول بود و بعدها به گروه الزرقاوی پیوست و با حمله های تروریستی كه انجام داد به مقام رهبر این گروه رسید.
استاد مركز تخصصی مهدویت در بررسی جریان های تكفیری، اضافه کرد: جبهه النصره نماینده القائده در سوریه با رهبری ابومحمد الجولانی است و در سال 2011 با جریانات سوریه آغاز بكار كرد و محبوبیت بسیاری به دست آورد. فرق جبهه النصره با ارتش آزاد این بود كه ارتش آزاد نگاه ناسیونالیستی (غیر دینی) داشت ولی جبهه النصره نگاه دینی داشت و به همین خاطر بود كه بسیاری از كشور ها به جبهه النصره پیوستند.
وی اظهارداشت: آوریل 2013 آغاز حرکت داعش بود. البغدادی در این زمان پیش دستی كرده و گفت: ما با النصره یكی شدیم و خودش را رهبر هر 2 گروه اعلام كرد. ولی القاعده كه مسئول هر دو بود. النصره را اصل معرفی كرد و از داعش اعلام بیزای كرد و با كارهای داعش مخالف بود. یك سوم سوریه و یك چهارم عراق درحال حاضر تحت حكومت داعش است.
حجت الاسلام دهقانی بااشاره به برتری رسانه ای داعش، گفت: داعش با گروه های دیگر متفاوت است. زیرا توانسته جذب بالایی از كشورهای مختلف داشته باشد. در بیش از 70 كشور عضو دارد. مهمترین شهرهایی كه تحت حكومت داعش است. موصل در عراق كه دومین شهر از شهر های عراق است و شهر الرقه در سوریه كه یكی از شهرهای بزرگ این كشور است.
پژوهشگر مهدوی به بیان تطبیق صورت گرفته در این خصوص اشاره كرد و گفت: در مورد پرچم های سیاه، دوگونه روایت وجود دارد. یكی مثبت و دیگری منفی كه حجت الاسلام ری شهری در دانشنامه امام مهدی(ع) گفته اند كه اصلا پرچم های سیاه در شیعه جایگاهی ندارد.
وی در مورد تطبیق صورت گرفته درخصوص سفیانی بودن گروه داعش، گفت: تطبیق سفیانی صحیح نیست و چندین اشكال وجود دارد. نخست اینکه سفیانی بیش از 15 ماه حكومت نمی كند. در صورتی كه داعش بیش از 15 ماه تشكیل شده است. ثانیا خروج یمانی محقق نشده است. ثالثا بعد از ظهور حضرت، سفیانی ظاهر می شود.
حجت الاسلام دهقانی به شیوه و هدف تولید رسانه ای داعش اشاره كرد و گفت: كلیپ های ساخته شده داعش با هدف ایجاد ترس در شیعیان و اهل عراق، جذب اهل سنت عرب، جذب اهل سنت انگلیسی زبان و ایجاد ترس برای غربی ها است.
شایان ذکر است، نشست علمی "داعش و استفاده از احادیث آخرالزمانی و نوع نگاه غرب به این موضوع" باحضور حجت الاسلام زهیر دهقانی برگزار شد. این نشست نهمین نشست از سلسه جلسات آیینه پژوهش است كه به موضوع داعش می پردازد و به همت معاونت پژوهش مركز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما