مردم سالاری در سایه آل خلیفه در بحرین ممکن نیست

خبرگزاری شبستان:یکی از اعضای جمعیت الوفاق بحرین علت اساسی روی آوردن مخالفان در بحرین به تحریم انتخابات را عدم تغییرات و ادامه استبداد عنوان کرد. 

به گزارش خبرگزاری شبستان،طاهر الموسوی مسئول رسانه ای جمعیت الوفاق بحرین در گفتگویی با صوت روسیه درباره انتخابات پارلمانی اخیر این کشور به بیان مواضع پرداخته است.

انتخابات پارلمانی و شهرداری ها در بحرین برگزار شد .به نظر شما آیا مخالفان فرصت رسیدن به پارلمان و ایجاد تغییرات در عرصه بحرین را با تحریم داخل صحن پارلمان از دست ندادند؟

همانطور که قابل انتظار بود استقبال گسترده ای از تحریم انتخابات به عمل آمد و اراده واقعی نزد ملت بحرین برای تحریم این انتخابات وجود داشت.با گذشت ده ساعت از بازگشایی صندوق های رای گیری استقبالی از آن نشد.

اما درباره مشارکت و ایجاد تغییرات باید بگویم که مخالفان بحرین در انتخابات سال 2006 و 2010 مشارکت کردند و تغییری حاصل نشد و یک قانون نیز در پارلمان تصویب نشد و این سبب شد که مخالفان به سوی تحریم سوق داده شوند. بحران سیاسی در بحرین بزرگتر از روند انتخابات است و این بحران سیاسی با اکثریت سیاسی از ملت بحرین ربط پیدا می کند که خواهان دموکراسی و ایجاد ساختارهای واقعی هستند و اینکه ملت اصل باشد و مردم سالای وجود داشته باشد و استبداد کنار گذاشته شود.

از حرفهای شما اینگونه استنباط می شود که پارلمان بحرین فاقد اختیارات است و حضور مخالفان در صحن پارلمان تغییری در بحرین ایجاد نخواهد کرد؟

شورای قانونگذاری در پارلمان بحرین شامل دو اتاق است؛اتاق مشخص به طور کامل از سوی پادشاه که 40 عضو است و اتاق منتخب که از همان حوزه های انتخاباتی غیر  عادلانه و از طریق نظام انتخاباتی غیرعادلانه انتخاب می شود از همین رو امیدی به تغییرات نیست زیرا روند قانونگذاری تعطیل است.

قانونگذاری از سوی شورای انتصابی از سوی پادشاه انتخاب می شود و تصمیمات قانونگذاری و اجرای و تشکیل دولت و قضایی همه در دست خاندان حاکم است که این بر عرصه سیاسی تاثیر می گذارد و تغییرات را غیر ممکن می سازد.

علت انقلاب 14 فوریه2011 در واقع به این دلیل رخ داد و این انقلاب به سبب حالت استبدادی بر عرصه های سیاسی، امنیتی و مالی در بحرین است.مشکل در بحرین به امور ساده ای که فساد مالی و اداری و شیوه توزیع ثروت و در انحصار گرفتن همه قوه مقننه،نظارتی و مالی و همه موسسات امنیتی از سوی رژیم است.این وضعیت غیر قادر به تغییرات است و تازمانی که تغییرات واقعی رخ ندهد و پارلمانی منتخب ایجاد نشود اصلاح نمی شود.

آیا تمایلی از سوی نظام حاکم بر بحرین برای انجام تغییرات مشاهده می کنید؟ابزار موجود نزد شما چیست؟اگر موضوع رای گیری و انتخابات  را رها کرده اید ابزار جایگزین چیست؟ برخورد شمار با موضوع چگونه است؟

تحرکات در بحرین از سه سال قبل شروع شده است و اکثر ملت بحرین به خیابانها آمده اند و این بزرگترین تجمع از نظر تعداد شرکت کننده بود.نیمی از یک ملت در خیابانها حضور یافتند.هم اکنون هزاران زندانی در بند هستند، بسیاری از کار برکنار شده اند همه به علت انحصار طلبی در قدرت است.برحسب تجارب قبلی ما تجارب آتی بدتر خواهد بود و تغییری در عرصه سیاسی ایجاد نمی شود بلکه بحران عمیق تر می شود.مخالفان از سه سال قبل طرحهایی ارائه داده اند اما توجهی نشده است.سند منامه،سند بدون خشونت، سند تسامح، طرح های خلیج فارسی به ویژه طرح امیر کویت، طرح رئیس جمهوری تونس،طرح بان کی مون دبیر کل سازمان ملل همگی با مخالفت رژیم بحرین روبرو شده است.

 

کد خبر 420237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha