آراستگان به تقوا، تنها بهره مندان از قرآن کریم هستند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: کسانی که از هدایت قرآن استفاده می کنند که آراسته به تقوای باشند کلید واژه حقیقی برای هدایت خاص انسان تقوا است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی؛ در آیین اختتامیه سی و هفتمین دوره مسابقات حفظ، قرائت و ترتیل قرآن کریم در استان تهران با اشاره به برگزاری موفق این رقابت ها گفت: بسیار خرسند هستم که در محضر شما قرآنیان حضور دارم کسانی که دل هایشان به نورانیت حفظ، قرائت تفسیر و معارف قرآن کریم و مضامین آیات الهی آراسته است.

وی افزود: امیدوارم در پرتوی آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) از بهترین نعمت های الهی بهره مند شوید، گشوده شدن راه انس با کتاب الهی و حفظ و قرائت قرآن کریم و کسب هدایت از محضر این کتاب مقدس ارزشی است که به حمد الله به لطف خداوند متعال و مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه محقق شده است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد، تصریح کرد: در این دوره از مسابقات حفظ، قرائت و ترتیل قرآن کریم که با هدایت مسئولان اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران در جوار آستان مقدس حضرت عبد العظیم الحسنی(ع) برگزار شد فضای قرآنی را در شهر تهران پررنگ کرد که بسیار قابل تقدیر است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فلسفه نزول قرآن کریم گفت: هر کتابی از جمله قرآن کریم با یک هدفی نازل شده و مهم ترین هدف و آرمانی که قرآن کریم در دستور کار خود قرار داده است هدایت انسان ها در سراسر این کره خاکی است.این هدف بلند در خور کتابی است که آموزگار و معلم آن شخص اول این عالم و تربیت یافته ذات احدیت یعنی حضرت پیامبر(ص) است.

وی تصریح کرد: انسان اگر طالب هدایت بوده و در جست و جوی حقیقت است باید در محضر آیات قرآن کریم زانو بزند و طبق نص آیات الهی دو نوع هدایت نصیب آدمی می شود اول هدایتی که عام و همه گیر است و دیگر هدایت خاص پروردگار عالم.

حجت الاسلام ابوترابی فرد عنوان کرد: در واقع قرآن کریم در دو سطح عهده دار هدایت انسان است و در گام اول راه و مسیر حرکت آدمی تبیین و معرفی می کند؛ خداوندی که نیازهای آدمی را می شناسد و بر تحدیدهای او اشراف دارد راه هدایت را تبیین می کند و اگر انسان در آن مسیر قدم نزد قطعا دچار گمراهی و سقوط می شود.

وی افزود: یک مقام هدایت گری انسان مخصوص آحاد بشر است و مرتبه بالاتر هدایت به معنای دست گیری و رساندن انسان به مقصد نهایی است.و پروردگار عالم به عنوان هادی انسان او را به بالاترین درجات هدایت می رساند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته نباید از این نکته غافل شویم که هر انسانی شأن این هدایت را ندارد آدمی برای رسیدن به این مقام باید آراسته به برخی از ارزش ها باشد و کسانی که از هدایت قرآن استفاده می کنند که آراسته  به تقوای الهی باشند کلید واژه حقیقی برای هدایت خاص انسان تقوا است.

وی افزود:  آدمی به میزان تقوایش از آیات قرآن کریم بهره مند می شود و در این مسیر امام المتقین در قله تقوا قرار دارد و برای آراستگی به تقوا باید در محضر قرآن کریم زانو زد و قرآن نیز استفاده از خود را تقوا پیشه کردن می داند و این معنا یک دور حقیقی است.

خداوند متعال نفس آدمی را به گونه ای آفریده است که راه فجور و تقوا را می داند حتی قبل از آنکه پیامبر گفته باشد اگر آدمی در مسیر تقوا قدم بزند و در مسیر پرتوی پر فروغ عقل حرکت کند نتیجه آن راه یافتن در محضر خداون متعال است.کسانی که به محضر قرآن کریم شرف یاب می شوند؛ راه فجور را کنار زده و در مسیر روشن عقل حرکت می کنند.

حجت الاسلام ابوترابی تصریح کرد: اگر می خواهم به نور دین آراسته شویم راهی جز تقوا نداریم انسان متقی کسی است که به صلاح ایمان و عمل صالح مجهز است تقوا در واقع تجلی نور ایمان در متن زندگی آدمی و سلوک آدمی است.خداوند متعال برای انسان های متقی سه ویژگی معرفی می کند اول رابطه این انسان ها با خداوند، دوم رابطه انسان های متقی با خود و سوم رابطه با سایر انسان ها.

وی خاطرنشان کرد: رابطه انسان های متقی با خود، خداوند متعال، وحی و قیامت در نماز تجلی می یابد، در واقع نماز نماد رابطه انسان با خود و خداوند خویش است آدمی اول عبودیت خود را اظهار کرده و در مرحله ذلت خویش را در محضر خالق اظهار می کند رابطه اول ، رابطه بندگی که ثمره معرفت نفس است.رابطه با سایر انسان ها که از سوی انسان های متقی معرفی می شود بر مبنای انفاق، ایثار و خدمت به بندگان خداوند است.انفاقی که با علم، ثروت و هر سرمایه الهی صورت می گیرد.لذا جامعه قرآنی باید به این شاخصه ها آراسته شوند تا مردم قرآن و معارف دینی را با عمل ما، بشناسند.

پایان پیام/

 

کد خبر 420496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha