بهره گیری از فرهنگ بومی اسلامی در عرصه لباس و پوشش؛ بهترین الگو برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی دشمن

خبرگزاری شبستان:یک پژوهشگر و نویسنده کتاب گفت: بهره گیری از ارزش ها و فرهنگ بومی اسلامی در عرصه لباس و پوشش بهترین الگو برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی دشمن است و این عرصه دارای جذابیت های بسیاری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از روابط عمومی پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی، مهدی نصری، پژوهشگر و نویسنده کتاب در نشست تخصصی راهکارهای بهره گیری از ظرفیت های لبا سهای سنتی ایران در طراحی مدل های جدید با تاکید بر لباس مردم ابیانه اظهار داشت: متاسفانه در عصر کنونی، لباس از کارکرد ساده اولیه خود دور شده است و در شرایط کنونی در فرایندی قرار گرفته ایم که بجای حرکت در راستای کارکرد فقهی لباس به سمت کارکرد خلق هویت حرکت می کنیم.

 

وی ادامه داد: در این شرایط گروه هایی چون خانواده و  رسانه های مکتوب نقش موثری در انتخاب پوشش جوانان و جامعه دارد.

 

این پژوهشگر و نویسنده کتاب بیان داشت: در واقع همین اصل پیروی از مدهاست که جوامع را به سمت مصرف گرایی سوق می دهد و انسان را به سمت پیروی از فرهنگ مصرف گرایی سوق می دهد که آن نیز دارای فرهنگ خاص خود است و ریشه در فرهنگ کشوری دارد و به تدریج باعث ایجاد تغییرات اساسی می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر در درون جامعه به سمت مدگرایی حرکت کرد ه ایم، بیان داشت: سبک لباس پوشیدن افراد جامعه خود نشان دهنده این است که ما روز به روز از معیارها و ارزش های ملی و مذهبی خود دورتر می شویم و به اهداف نظام های سرمایه داری مروج مدها نزدیک تر می شویم.

 

نصری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ایرانیان از ابتدای تاریخ در نوع پوشش و لباس خود در جهان شهره بوده اند، بیان داشت: از زمانی که رضا خان تصمیم به اجباری کردن لباس فرهنگی کرد تا کنون مساله لباس و سبک های پوشش در صدر مسائل فرهنگی جامعه بوده است.

 

این محقق و پژوهشگر در ادامه با اشاره به پوشاک مردم ابیانه بیان داشت: در روستای ابیانه پوشاک بر اساس عوامل طبیعی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شکل گرفته و تحول یافته است.

 

نصری در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: با بررسی طرح و نقش لباس مردم ابیانه و استفاده از مدل های روز می توانیم طرح هایی نو را برای تولید لباس ارائه کنیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 421730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha