به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از حوزه هنری، علیرضا قزوه مدیر دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری در مراسم بزرگداشت زنده یاد خلیل عمرانی با بیان اینكه فضای شعر انقلاب همیشه آرام نیست، گفت: گاهی آدم مجبور به دعوا میشود تا از شعر انقلاب دفاع كند و بگوید كه همه ما یك جریان هستیم. جریانی كه شامل یكی دو نفر نیست و صدها شاعر انقلاب در كنار هم هستند تا جریان نیرومندی به نام شعر انقلاب را راهاندازی كنند.
وی ادامه داد: خیلیها میخواهند هرچه جز جریان شعر انقلاب و شعر وابسته به نهضت امام خمینی(ره) در كشور باشد. خیلیها نمیپسندند شاعر انقلاب لقب بگیرند بلكه میخواهند شاعر معاصر باشند. خیلیها تلاش میكنند شاعرانی مانند قیصر را به سمتی بكشانند و بگویند شاعر انقلاب نبوده است.
قزوه با بیان اینكه خلیل عمرانی شاعری است كه به گواه شناسنامه شعرهایش دغدغه مند انقلاب بود، ادامه داد: خدا كند همیشه فضای شعر انقلاب فضای آرامش باشد و وقتی فضای آرام باشد ما نیازی به عصبانیت نخواهیم داشت اما خدا را شكر كه فضای امروز شعر انقلاب فضای خوبی است كه شاعران آن در غربت نیستند.
این شاعر همچنین ادامه داد: شعر انقلاب كم كم دارد به یك سبك مبدل می شود ما باید بایستیم و از این سبك دفاع كنیم. هرچند برخی ممكن است برایشان مهم نباشد كه حتی از مكتب شعر انقلاب هم دفاع كنند. اما ما باید پای آن بایستیم تا میوههای شعر انقلاب به خوبی به دست اهلش برسد.
قزوه با بیان اینكه ایجاد این فضا برای خیلیها مهم نیست، افزود: عده ای در فضای شعر آیینی نیز تلاش میكنند آن را به دو دسته تبدیل كنند؛ برخی مدعی هستند كه شعرهای آیینی فقط باید از امام حسین(ع) حرف بزند و به انقلاب و امام(ره) كاری نداشته باشد. این عده دارند كم كم ارزشهای ما در شعر انقلاب را كمرنگ میكنند این در حالی است كه ما آنقدر هستیم كه باید در تمام موضوعات انقلاب اعلام موضع كنیم و به مزد نهایی كه ثمره تلاش شاعران از دهه 60 و حتی پیشتر از آن است برسیم.
وی با اشاره به شاعرانی مانند اخوان و صفارزاده جریان شعر انقلاب را مربوط به قبل از سال 57 دانست و یادآور شد: شعر انقلاب از دیگر هنرها جلوتر است و به نوعی خطشكن تلقی میشود كه با كمترین هزینه بیشترین ثمرات را داشته است اگر دیگر هنرها در فضای انقلاب شد كردهاند به این دلیل بوده كه شعر انقلاب عصای دستشان بوده است. شاعران انقلاب امروز میتوانند سرشان را بالا بگیرند امروز در دانشگاهها بیش از 500 رساله درباره شعر انقلاب، آیینی و دفاع مقدس نوشته شده است. شاعرانی مانند خلیل عمرانی و نصرالله مردانی به این جریان كمك كردند.
قزوه با بیان اینكه ما وظیفه داریم برای شاعر انقلاب كار كنیم، افزود: در سبك شعر انقلاب تلاشهای همه شاعران مانند شاملو، آتشی، اخوان و دیگران پای همین سبك ریخته میشود چون پیش از آنها سبكی وجود نداشت. ما باید پای موازین شعر انقلاب بایستیم.
مدیر دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری در پایان تاكید كرد: امروز وقت این است كه ما كم كم بحث سبك شعر انقلاب را مطرح كنیم. همه ما باید یك تن شویم و به این برسیم كه ادبیات انقلاب وجود دارد. اگر خلیل عمرانی زنده بود، حرفش سبك ادبیات انقلاب اسلامی بود، ما هم باید به این سمت برویم و نترسیم.
پایان پیام/
نظر شما