به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، محمد حسین رجبی دوانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام در این مراسم که با حضور گسترده استادان و دانشجویان برگزار شد، به بیان سخنانی در رابطه با معنای و مفهوم شیعه پرداخت و گفت: شعیه از صدر اسلام به پیروان حضرت علی علیه السلام گفته می شد و معنا و مفهوم شعیه نیز پیرو و دنبالرو است.
وی افزود: در آن زمان شیعیان به دو بخش شیعیان سیاسی که پیرو خلیفه وقت بوده و حضرت علی علیه السلام را به رسمیت می نمی شناخته و شایسته حاکمیت نمی دانستند و شیعیان اعتقادی که کسانی بودند که اعتقادی به حاکمیت وقت نداشته و حضرت علی علیه السلام را قبول داشتند و به ولایت ایشان اعتقاد داشتند بودند.
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه آن خلفا بدعت ها و انحرافات بسیاری را به دین وارد می کردند، بیان کرد: این انحرافات و بدعت ها مطابق با سنت رسول خداصل الله علیه و آله و کتاب خدا و اجتهاد جانشین آن حضرت نبود و به همین دلیل بود که پیروان حضرت علی علیه السلام در مسائل مختلف از جمله سیاسی، اعتقادی و فقهی خلفای عصر خویش را قبول نداشتند و حاضر به پذیرش آن ها نبودند.
رجبی دوانی بیان کرد: شیعیان واقعی و شیعیان علی علیه السلام افرادی هستند که قائل به امامت و خلافت بلافصل ایشان پس از رسول گرامی اسلام، حضرت محمد صل الله علیه و آله هستند.
وی اضافه کرد: تا دوران امامت امام صادق علیه السلام هنوز شیعه معنای واقعی و خاص را پیدا نکرده بود که در دوران ایشان و بعد از ایشان این امر استمرار پیدا کرد و امروز شاهد حضور و فعالیت شیعه اثنی عشری هستیم.
شیعه یکی از مترقی ترین مذاهب است
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در آن زمان اهل تسنن هر کس را که به حضرت علی ارادت داشت، حتی اگر خلافای دیگر را قبول داشت شیعه می دانستند، بیان کرد: مذهب شیعه خارج از اسلام نیست، بلکه یکی از مترقی ترین مذاهب است.
وی با اشاره به اینکه واژه سنی به معنی پیروی از سنت پیامبرصل الله و آله وسلم است، ادامه داد: اهل تسنن کسانی هستند که ادعا می کنند فقط آن ها خود به روش و سنت پیامبر گرامی اسلام عمل می کنند و وحدت مسلمانان را در نظر دارند و روز به خلافت رسیدن معاویه را جشن می گیرند و آن روز را روز وحدت مسلمین نامگذاری کرده اند.
رجبی دوانی ادامه داد: آنها این روز را جشن می گیرند در حالی که پیامبرگرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صل الله علیه واله وسلم در روز غدیر خم به صراحت جانشین خود را مشخص کرده بودند و این مسله وحی الهی و از سوی خدا برای جلوگیری از سرگردانی امت پیامبر بعد از ایشان بود.
وی با اشاره به اشتراکاتی که شعیان و اهل تسنن با هم در امور مختلف دارند بیان کرد: وجه تمایز شیعه و سنی یک در امامت است که اهل تسنن امامت را جزء فروع دین دانسته و شیعیان امامت را اصول دینی می دانند.
این مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام ادامه داد: اهل تسنن معتقدند که خلیفه می تواند از بستگان و افراد دیگر جانشین انتخاب کند اما شیعیان می گویند که اگر خلیفه این حق را دارد پس چرا شما خلافت علی علیه السلام را قبول ندارید.
وی در ادامه به وجه تمایز و اختلافات شیعه و سنی پرداخت و گفت: شیعه می گوید امامان عصمت دارند، ولی اهل تسنن فقط پیغمبر را معصوم می دانند، اهل سنت شخصیت عایشه از شخصیت حضرت فاطمه سلام الله بالاتر می دانند و این یکی دیگر از نقاط تمایز شیعه و سنی است.
رجبی دوانی ادامه داد: لجاجت های غیر منطقی و غیر عقلانی و عدم پذیرش خلافت علی علیه السلام پس از رسول گرامی اسلام سبب شد که با به روی کار آمدن خلفای غیر الهی تغییرات بسیاری را در مسائل فقه و احکام اسلامی شاهد باشیم چرا که این خلفا با تکیه زدن برجای رسول خدا فتواهایی نادرست صادر کرده و بدعت و انحراف بیشماری را به دین مبین اسلام وارد کردند.
وی در ادامه به دشمنی هایی که در حق شیعیان شده اشاره کرد و گفت: دشمنان همواره در صدد تضعیف شیعیان بودند و با کارشکنی ها و توطئه های خود به شعیان ضربه وارد می کردند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: پایدار و باقی ماندن مذهب تشیع یک معجزه الهی است که با آن همه کار شکنی و کشتار شیعیان و ظلم به آنان باز هم پا برجاست و در دنیا شاهد عزت و سربلندی شیعیان هستیم.
پایان پیام/
نظر شما