احرام بندی روز عاشورا در مراغه از برترین میراث های معنوی شهرستان است

نماینده مردم مراغه، عجبشیر و خراجو، احرام بندی روز عاشورا در مراغه را از برترین میراث های معنوی این شهرستان دانست و گفت: ثبت این آیین به عنوان میراث معنوی ملی، هویت تاریخی،فرهنگی و مذهبی شهرستان را حفظ می کند.

یوسف نجفی، نماینده مردم مراغه، عجبشیر و خراجو در مجلس شورای اسلامی، به ظرفیت های تاریخی، مذهبی و فرهنگی شهرستان مراغه اشاره کرد و به خبرنگار شبستان در تبریز، گفت: شهرستان مراغه ظرفیت های مادی، معنوی، تاریخی و گردشگری بسیاری را داراست و در این زمینه از پتانسیل های بالقوه و بالفعلی برخوردار می باشد که برای احیای آنها باید کارگروه های برنامه ریزی تشکیل شوند تا زمینه ثبت این آثار ارزشمند در فهرست آثار ملی و جهانی را فراهم کنند.


وی افزود: به سبب قدمت تاریخی و تمدن دیرین فرهنگ و هنر آذربایجان احیای میراث معنوی و مادی از ضروریات توسعه فرهنگی، اقتصادی و تاریخی هر منطقه می باشد و دوران گذشته با همه اتفاقات آن به عنوان هویت معنوی و تاریخی هر کشور باید حفاظت و نگه داری بهینه شود.


نجفی گفت: انسان های زمان حاضر به داشتن آثار تاریخی و فرهنگی گذشته خود نیاز مبرم داشته و در نتیجه باید همگی احیا شوند که در این راستا امید است در مراغه نیز همه آثار شاخص این شهرستان مانند رصدخانه، گنبدها و قلعه های باستانی این شهرستان کاوش های باستان شناسی صورت بگیرد.


نماینده مردم مراغه، عجب شیر و خراجو، احرام بندی در صبح روز عاشورا توسط عزاداران مراغه را از برترین میراث های معنوی این شهرستان عنوان کرد و اظهار داشت: ثبت این آیین به عنوان میراث معنوی ملی موجب حفظ هویت تاریخی، معنوی، فرهنگی و مذهبی این شهرستان می شود.


وی ضمن تشکر از تلاش مسئولان منطقه برای توسعه گردشگری مراغه و حفظ آثار فرهنگی تاریخی این شهرستان، خاطر نشان کرد: اقداماتی مانند مسیر گشایی، آزاد سازی حریم، مرمت و حفاری در تعدادی از آثار شاخص می توانند مراغه را به رتبه های برتر منطقه برسانند.


نجفی با اشاره به تخصیص اعتبارات دولتی مناسب در سال های اخیر و لزوم گسترش سرمایه گذاری بخش خصوصی، تاکید کرد: برای حوزه گردشگری مراغه از سال 1357 تا 1387 حدود 35 میلیارد ریال از اعتبارات دولتی هزینه شده در حالی که از سال 1387 تا کنون حدود 60 میلیارد ریال از اعتبارات دولتی در این حوزه هزینه شده است و علاوه بر این، بخش خصوصی نیز در سه سال اخیر 370 میلیارد ریال در حوزه گردشگری این شهرستان سرمایه گذاری کرده است که این میزان برای شهرستانی با پتانسیل های بالا کافی نبوده و نیازمند ارائه راهکارهای کاربردی برای جذب بیشتر سرمایه گذاری در حوزه های مختلف میراث فرهنگی می باشد.


نجفی ابراز امیدواری کرد: با وحدت رویه و هدفمند سازی فعالیت ها، هم مردم و هم مسئولان برای حفظ میراث فرهنگی شهرستان مراغه و همچنین افزایش تعداد گردشگران و بازدید کنندگان از این منطقه، تلاش کنند.


پایان پیام/

کد خبر 42457

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha