پژوهش در مساجد از ضروریات است

خبرگزاری شبستان: یکی از اساتید دانشگاه، پژوهش در مساجد را یکی از ملزومات دانست و گفت: اعتلاي علوم و تحقيقات بشري مدیون پژوهش نام آوران است.

عسگری آقاجانیان میری، یکی از اساتید دانشگاه، درباره اهمیت پژوهش در جامعه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: به فرموده حضرت محمد(صلی الله عليه وآله و سلم) که باید تمام علوم را به بند کشید و آنها را فراگرفت، ارزش پژوهش و تحقیقات علمی با این کلمه قصار، تبیین می شود.

 

وی با اشاره به اینکه همه علوم و تحقیقات بشری، وابسته به پژِوهش و مدیون پژوهش نام آوران جهان است، افزود: هر کشوری دارای کارنامه جهان شمولی است که قابل ترقی، پیشرفت و بالندگی است.

 

آقاجانیان درباره اهمیت مساجد در پژوهش، اظهار کرد: نخستین جرقه های علم و ادب و اعتلای علوم در جهان اسلام از مساجد، وعظ و اشاعه علوم از این پایگاه ها، آغاز شده است.

 

وی، نخستین جرقه های علمی را از مساجد دانست و تصریح کرد: مساجد در اولین شکل خود به صورت مکتب خانه و جامعه علمی اداره می شد و این پایگاه مهم، جایگاه انسان های پرهیزکار و مترقی بوده است.

 

آقاجانیان افزود: مساجد معمولا جایگاه اخلاق، سیاست و اقتصاد یک جامعه در گذشته و صدر اسلام، محسوب می شد که با نگاهی به مساجد ایران و جهان، این امر به خوبی نمایان می شود.

 

وی بیان کرد: مساجدی که در مرکز دیاری قرار دارد، گواهی است که این پایگاه مهم با اقتصاد و دین مداری، عجین شده است.

 

آقاجانیان با اشاره به مسجد شیخ لطف الله اصفهان و مساجد سمنان که از کهن ترین مساجد به شمار می آیند، ابراز کرد: مسجد در مرکز شهر، دلیلی بر اهمیت امرار معاش و توام بودن دین و دنیا است که به دلیل اهمیت اجتماعی، اقتصادی و دینی مورد توجه و عنایت دین مداران قرار دارد.

 

وی، با اشاره به اهمیت فعاليت هاي پژوهشي در مساجد، گفت: پژوهش در مساجد یکی از ملزومات است که باید با تحقیق درباره آن، موشکافی شود.

 

آقاجانیان اظهار کرد: اقتدار مساجد و شکوفایی جامعه با وعاظ و از صدر اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه وآله وسلم)، آغاز شده است و با جانشینان آن حضرت، کامل شد.

 

وی بیان کرد: مساجد، دارالعلم و مکانی برای تعلیم و تربیت محسوب می شود و پژوهش در مساجد، بسیار حائز اهمیت و توجه است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 424637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha