۷۰۰ هزار دانش‌آموز کشور در کلاس‌های پایه ابتدایی تحصیل می کنند

خبرگزاری شبستان:معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش از تحصیل بیش از ۷۰۰ هزار دانش‌آموز کشور در کلاس‌های پایه ابتدایی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، محمد دیمه ور درجمع خبرنگاران با اعلام این مطلب ادامه داد: این دانش آموزان در 52 هزار کلاس تحصیل می کنند.

وی  به وجود 67 درصدی مدارس کشوردر روستاها  اشاره داشت وگفت: تنها 30 درصد از دانش‌آموزان کشور در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

دیمه ور تصریح کرد:نزدیک به70 درصد دانش‌آموزان کشور در حدود 33 درصد مدارس کشور که در مناطق شهری واقع اند،  تحصیل می‌کنند.

این مسئول همچنین  از اجرای نظام تفکیک دوره ای در 10 درصد از مدارس ابتدایی در سال تحصیلی جاری خبر داد و گفت: در این شیوه، مدارس ابتدایی در دو دوره اول تا سوم و سوم تا ششم تفکیک می شوند.

وی افزود: برای استقرار و گسترش این نظام در مدارس ابتدایی در سال تحصیلی آینده، حتی با وجود اضافه کردن نوبت عصر و شیفت چرخشی در مدارس تلاش می شود.

دیمه ور ادامه داد: در اجرای نظام دوره ای مقطع ابتدایی تدبیر می شود تا مدارسی که اکنون شش پایه دوره ابتدایی را در یک ساختمان مستقر دارند تبدیل به دو فضای مجاز  تفکیک شوند.

معاون ابتدایی وزیر افزود: حداکثر تعداد دانش‌آموزان در هر کلاس چند پایه 15 نفر پیش‌بینی شده است و برای افزایش کیفیت آموزشی در کلاس‌های چند پایه به ازای دانش‌آموزان بیش از این تعداد در این کلاس‌ها با در نظر گرفتن حق‌التدریس برای معلمان آن، کیفیت آموزشی و تعداد ساعات آموزشی افزایش خواهد یافت.

وی  به تاثیرتراکم بالای دانش آموز علاوه بر مشکلات مدیریتی در کیفیت آموزش اشاره کردوافزود: چاره ای جز شیفت بندی وجود ندارد چرا که زیان آن بیش از هر چیز متوجه دانش آموزان خواهد شد.

دیمه ور به ارزشیابی توصیفی در دوره ابتدایی اشاره و خاطرنشان کرد: شورای عالی آموزش و پرورش کشور در حال بازنگری آیین نامه این ارزشیابی است که به کار معلمان و پویایی فرآیند یادگیری در محیط آموزشی کمک شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: در بازنگری آیین نامه ارزشیابی توصیفی دوره ابتدایی به آموزش خانواده ها از طریق انجمن های اولیه و مربیان مدارس، به منظور همکاری و تعامل با معلمان توجه ویژه شده است.

دیمه ور با اشاره به ابلاغ آیین نامه مدارس روستایی چندپایه از سوی رییس جمهوری و تدوین شیوه نامه اجرایی این آیین نامه از سوی آموزش و پرورش، گفت: در این آیین نامه یک فرد می تواند تا سه پایه ابتدایی معلم باشد و از آن بیشتر را آموزش و پرورش با پرداخت حق التدریس و اضافه کردن ساعات کاری معلمان جبران می کند.

وی کاهش تعداد دانش آموزان کلاسهای چندپایه روستایی به 15 نفر در هر پایه را نیز از دیگر موارد آیین نامه ابلاغی مدارس چندپایه روستایی عنوان کرد.

معاون آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات انجام شده براي ساماندهي نيروي انساني در كشور گفت: با توجه به توزيع نامتوازن نيروي انساني در برخي شهرستان هاي كشور در برخي مناطق با كمبود نيرو مواجه هستيم که اقدامات مناسبي نيز براي رفع اين مشكل در حال انجام است.

 به گفته ديمه ور دوره ابتدايي اساسي ترين دوره يادگيري و آموزش كل نظام آموزشي كشور است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به نظام دوره ای در دوره ابتدایی اظهار کرد: اجرای این دوره در صورتی موفق است که این دوره ها از هم جداشوند و فضا وامکانات جداگانه ای برای هریک از دوره ها پیش بینی شود که این کار مستلزم فراهم شدن شرایط لازم وامکانات کافی از جمله فضای آموزشی و نیروی انسانی است.

دیمه ور با اشاره به اهمیت توانمند سازی نیروی انسانی گفت: دوره های ضمن خدمت باید در دو بخش دانش تخصصی و انتقال مهارت ها و به روز رسانی این مهارت ها دیده شود و به تبع آن از مدرسانی استفاده شود که از هردو جهت دارای توان کافی باشند.

پایان پیام/

کد خبر 424736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha