دیابت بیماری باقطع عضو/ بیش از26هزار بیماردیابتی درگیلان شناسایی شد

خبرگزاری شبستان: دیابت یا قند خون از جمله بیماری‌های است که در کشور رواج دارد و سالانه هزاران نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده و یا قطع عضو می‌شوند.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، امروزه بسیاری از بیماری‌ها بر اثر کم تحرکی و ماشینی شدن برخی از کارهای روزمره ایجاد شده و نزخ آن در کشور در حال افرایش است. دیابت یکی از بیماری‌های است که متاسفانه سالانه جان بسیاری از افراد را در کشور و جهان می‌گیرد با افزایش آگاهی مردم در زمینه بیماری‌ها می‌توان از افزایش بسیاری بیماری‌ها در کشور جلوگیری کرد. دیابت زمانی بوجود می آیدکه در بدن شما به اندازه کافی انسولین تولید نشود یا از انسولین تولید شده دربدن به طور مؤثّری استفاده نگردد.بدن شما بدون انسولین نمی‌تواند انرژی مورد نیاز را از مواد غذایی مصرفی بدست آورد.

عوامل ژنتیکی، چاقی وکم تحرکی از جمله مواردی است که در بروز بیماری دیابت موثر است بر اساس گزارش‌های دریافتی زنان بیشتر از مردان به انواع بیماری دیابت دچار می‌شوند.

دکتر محمد رضا تقی پور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و ریس مرکز بهداشت و درمان گیلان اظهار کرد: دیابت بر دو نوع اولیه و ثانویه است.

وی با بیان اینکه دیابت اولیه خود برسه نوع است گفت: دیابت نوع یک و دو و دیابت بارداری از جمله دیابت نوع یک است.

این مقام مسئول به دیابت ثانویه اشاره کرد و افزود: مصرف برخی داروها همراه با بعضی بیماری‌ها و در شرایط خاص مثل اعمال جراحی، اختلاف ژنتیک ایجاد می‌شود که در ایجاد دیابت موثر است.

تقی پور به علائم بیماری دیابت پرداخت و اذعان کرد: افزایش حجم و دفعات ادرار، تشنگی، ضعف وخستگی، گرسنگی و ولع غذا خوردن و دید تار  وخارش پوست بدن از شایعترین علائم بیماری اولیه قند است.

وی به عوارض این بیماری اشاره کرد و گفت: بسیاری از مواقع بیمار بدون علائم است و فقط بیمار با عوارض بیماری مراجعه می‌کند، گرفتگی عروق، قلب و مغز و رگ‌های محیطی، آسیب کلیه و چشم و عوارض عصبی، عضلانی و ... از جمله عوارض بیماری دیابت است که می‌تواند منجر به زخم پای دیابتی و یا قطع عضو گردد.

این مقام مسئول به غذاهایی که بیماران دیابتی باید از آن اجتناب کنند، اشاره و اذعان کرد: خوردن شکر سفید یا قهوه‌ای، شیره انگور، شیرینی تر و خشک، شکلات وبستنی، مربا، شربت، عسل، کیک‌ها، بیسکویت‌ها جز بیسکویت‌های مخصوص دیابت، کره، خامه، مارمالاد، روغن، سوسیس، کالباس، گوشت چرب دار پرندگان، ماهی چرب( ازون برون، کنسرو ماهی، تن ماهی ) ماهی دودی پرچرب، غاز، مرغابی، نوشابه گازدار، خرما، توت و کشمش و میوه‌های شیرین باید تحت نظر متخصص تغذیه صورت گیرد و حتی امکان از خوردن این غذاها اجتناب کرد.

وی تصریح کرد: بیماران دیابتی می باید از مواد غذایی فیبر دارمثل سبزی و میوه بیشتر استفاده کند و مصرف نمک و چربی و غذاهای کنسرو شده را به حداقل برساند چرا که خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی در این افراد بیشتر است.

 شناسایی بیش از 26 هزار دیابتی در گیلان

ریس مرکز بهداشت و درمان گیلان اظهار کرد: دیابت و عوارض آن در اغلب کشورها یکی از علل اصلی مرگ زود هنگام است.

وی با بیان اینکه عوارض قلبی و عروقی یکی از علل اصلی مرگ مبتلایان به دیابت است و در برخی از کشورها بیش از 50 درصد مرگ‌هاست و از آنجا که بسیاری از بیماران بر اثر عوارض بیماری در گیلان فوت می‌کنند لذا آمار دقیقی از مرگ و میر در گیلان موجود نیست.

تقی پور به دیابت نوع یک اشاره کرد و افزود: در دیابت نوع یک عوامل ژنتیکی همراه با عوامل محیطی نقش دارند و این نوع دیابت بیشتر در فصل بهار و پاییز مشاهده می‎شود به خصوص با شروع مدرسه با ویروس‌های جدید بیشتر می‌شود.

وی به بیماری همه گیر که در دیابت نوع یک تاثیر دارند اشاره کرد و افزود: ویروس‌های کوکاکی، سرخجه و ...... بیماری‌های عفونی دیگری که در افزایش دیابت موثر است.

دیابت نوع دو شایعترین نوع دیابت

این مقام مسئول تصریح کرد: این نوع بیماری در سنین بالا و به صورت آهسته و تدریجی ایجاد می‌شود و در ایجاد این نوع بیماری عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی نقش ارزنده‌ای دارند و عامل مهم دیگر در دیابت نوع 2 افزایش وزن و چاقی است.

تقی پور گفت: به بیماران دیابتی توسعه می‌شود وزن و فشارخون خود را بطور منظم کنترل کنند و روزانه از پای خود محافظت کرده و مرتبا به متخصصین قلب، اعصاب و کلیه مراجعه کنند.

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 424792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha