رسانه ها عاملی قوی برای ترویج فرهنگ وقف در جامعه هستند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، گفت: ظرفیت های رسانی عاملی مهم و اثرگذار در حوزه ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف در جامعه بوده که بایستی از این مهم به خوبی استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجت الاسلام محمد کاروندT مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، صبح امروز(26 آذر) در همایش وقف و رسانه در ایلام، اظهار کرد: وقف یکی از سنت های زیبای الهی و فطری بوده که اثری جاودان از آدمی باقی خواهد گذاشت.

 

وی، تصریح کرد: انسان بعد از مرگش فانی خواهد شد اما یکی از راه هایی که موجب ماندگاری و جاودانگی نام آدمی می شود، وقف اموال بوده که نام واقف را برای همیشه در اذهان زنده می کند.

 

کاروند، بیان کرد: وقف چه در دوران قبل از اسلام و چه بعد از آن همواره به نوع های مختلف وجود داشته که مهم ترین موقوفات را می توان در زمان حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) نام برد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، اضافه کرد: وقف همچنان که در دوران قبل از اسلام نیز وجود داشته اما اسلام آن را پرورش داده، هدفمند کرده و بیشترین تلاش در جهت ایجاد و احیای موقوفات به همت علما و روحانیون صورت گرفته است.

 

وی، افزود: در گذشته موقوفات به عنوان فدک علما شناخته شده بود و بیشتر برای ترویج و تبلیغ دین مبین اسلام استفاده می شد و امروز نیز این شور و شعور حسینی در پناه وقف برای روضه خوانی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) صورت گرفته است.

 

کاروند، یادآور شد: در حرکت سیاسی و اعتقادی اربعین حسینی که در مرز مهران صورت گرفت، ایستگاه های صلواتی از محل موقوفات با نیات عتبات عالیات برپا شده که خود نشان از بالندگی و ماندگاری این سنت حسنه دربین اقشار مختلف مردم دارد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، بیشترین و بزرگ ترین موقوفات را به ترتیب موقوفه حضرت سیدالشهدا(ع)، ابالفضل(ع) و امام رضا(ع) دانست  و گفت: همه این موقوفات در جهت ترویج و تبلیغ اسلام و شعائر دینی به کار گرفته می شوند.

 

وی، تصریح کرد: در دوران حکومت پهلوی زمانی که شاه متوجه شد علما موقوفات را برای تبلیغ و ترویج دین اسلام به کار می گیرند، اقدام به فروش موقوفات کرد و ضربه هولناکی را به پیکره اعتقادات و باورهای مردم وارد آورد.

 

کاروند، اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب به فرمان امام راحل تمامی موقوفات به حالت اولیه خود بازگشته و تلاش شد دوباره این فرهنگ دربین آحاد مردم جای خود را پیدا کند.

 

مدیرکل اوقاف و و امور خیریه استان ایلام، به نقش رسانه های جمعی نیز در ترویج و گسترش فرهنگ وقف در جامعه اشاره کرد و افزود: هیچ قشر و نهادی به اندازه رسانه های جمعی به ویژه صدا وسیما نمی تواند در تبلیغ این امر مهم و تاثیرگذار باشد.

 

وی، بیان کرد: آحاد مختلف مردم همواره اهل کار خیر و انفاق بوده اما آن چیزی که در این میان بیشتر اهمیت دارد جهت دهی امر وقف در راستای نیازهای مختف جامعه بوده و این رسالت خطیر نقش رسانه ها را بیش از پیش سنگین خواهد کرد.

 

کاروند،با بیان اینکه وقف امری همگانی است، خاطرنشان کرد: ترویج و احیای این سنت حسنه تنها وظیفه اوقاف نبوده بلکه هر کس در هر مقام و منزلتی می تواند این دستگاه را در راستای احیا و نهادینه کردن فرهنگ وقف یاری دهد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ایلام، یکی از بهترین نوع وقف را وقف های دسته جمعی دانست و اضافه کرد: مردم آمادگی برای کارخیر و وقف دارند و رسانه ها باید از این ظرفیت برای ترویج و تبلیغ وقف های جمعی استفاده کنند.

 

وی، عرضه اوراق وقف را یکی از اقدامات سازمان اوقاف برای سهیم شدن مردم در امر وقف عنوان و خاطرنشان کرد: واقف می تواند با خرید سهام این اوراق وقفی به صورت معنوی در اجرای کارهای خیر مشارکت کرده که نمونه این امر ساخت بیمارستان سرطانی در شیراز برای استفاده عموم است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 424960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha