اقامه زکات گفتمان مسلط جامعه شود/ قانون زکات یک امر حاکمیتی است

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشورزکات و قانون آن را یک امر حاکمیتی دانست و گفت: اقامه زکات به شکل یک فرهنگ یعنی گفتمان مسلط جامعه تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور امروز(26 آذر) در همایش استانی زکات گیلان در مصلی رشت با اشاره به تاثیرگذاری پیام رفتاری نسبت به پیام گفتاری گفت: سبک برخورد مدیران استان به اینگونه جلسات نشان دهنده اهمیت مقوله زکات است، خیلی از رفتارها برای خود پیامی دارد و نوع رفتار و برخوردمان با یک امر می‌تواند یک پیام را ایجاد کند

وی با بیان اینکه هر روزی و نعمتی، شکری دارد و شکر آن پرداخت زکات است گفت: علم نیز زکات دارد و زکات آن نشر علم در جامعه است تا جامعه بالنده شود.

حجت الاسلام تقوی در ادامه با اشاره به اینکه زکات در قرآن به عنوان صدقه هم معرفی شده است افزود: در سال گذشته برای کل کشور مبلغ 180 میلیارد تومان سقف زکات تعیین شده بود که با تلاش فراوان 280 میلیارد تومان زکات جمع آوری شد و امیدواریم با شرایط فعلی و با اندک تلاش بیشتر به هزار میلیارد تومان برسد.

وی زکات و قانون آن را یک امر حاکمیتی دانست که باید درست مصرف شود و تاکید کرد: مقام معظم رهبری حساسیت فراوانی بر روی مصرف زکات و رسیدن آن به دست مستحقش دارد و همه دست اندرکاران زکات در تلاشند تا خواسته رهبری تحقق یابد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور ادامه داد: اسلام مصرف زکات را در جاهای مختلف مشخص کرده و مصرف آن را نخست برای فقر و مسکین جایز دانسته است.

وی زکات را یک قانون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی عنوان کرد و افزود: حاکمیت باید مشکلات را حل کرده و به قانون الهی عمل کند.

حجت الاسلام تقوی تاکید کرد: مسئله زکات یک امر تربیتی است و باید برای اقامه و فرهنگ سازی آن در جامعه تلاش کنیم.

وی اضافه کرد: اقامه زکات مانند اقامه نماز باید به شکل یک فرهنگ یعنی گفتمان مسلط جامعه شود و ما باید زکات را علنی پرداخت کنیم تا در آن ترویج و تبلیغ صورت گیرد

این عضو شورای زکات کشور به نکاتی در خصوص مصرف زکات تاکید کرد و گفت: زکات حاکمیت الهی و ولایتی است که باید در مصرف آن دقت کنیم و زکات را به معادل وصل نکنیم.

وی با تاکید بر تبلیغ زکات مستحبی ادامه داد: در امر تبادل مصرف دقت کرده و سهم هر بخش را مشخص کنیم، به امر زکات و ترویج و فرهنگ آن به صورت موج آفرینی توجه کنیم، مروجین زکات را خود انتخاب کنیم، بار تربیتی زکات را فراموش نکنیم از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام تقوی در ادامه گفت: ما باید در امر زکات با هم کار کنیم یعنی شورای زکات با سازمان تبلیغات و سایر نهادهای مرتبط با هم کار کنند و علاوه بر زمان برداشت به هنگام کاشت و داشت هم به پرداخت کنندگان زکات سر بزنیم.

وی تاکید کرد: هر استانی نیاز دارد تا در یک سمینار، برنامه‌های زکات از چگونگی جمع‌آوری، توزیع وسهم هر بخش را مورد کارشناسی قرار دهد تا زکات بین فقرا توزیع و بریا تبلیغات دینی و منافع مردم و عمرانی صرف شود

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور امام جمعه را حلقه اتصال بین مردم و مسئولان دانست و تاکید کرد: کسی که بر محور ولایت و نظام اسلامی حرکت کند ما از آنها همواره حمایت می کنیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 424989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha