به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان٬ «مینا فرشید نیک» دبیر اولین جایزه داستان تهران در نشست تشریح این جایزه ادبی که امروز ۲۶ اذرماه در موسسه همشهری برگزار شد٬ در سخنانی گفت: جایزه داستان تهران با ایده ماهنامه داستان شکل گرفت و این رویکرد و دغدغه را داشت که فضاهای شهری تهران را بشناسانیم و تصاویری از شهر تهران در قالب داستان منعکس شود تا به واسطه این جایزه روح شهری در داستان تجلی یابد و خاطره ساز شود.
وی خاطرنشان کرد: در واقع قصد داشتیم داستانهایی خلق شوند که قهرمان اصلی انها٬ شهر تهران باشد و در محیط های شهری و لوکیشن تهران اتفاق بیفتند.
فرشید نیک٬ نمادهای شهری و تاریخی٬ اماکن متبرکه٬ سبک زندگی و سیستم حمل و نقل شهری را محورهای این جایزه برشمرد و افزود: این محورها در اثار رسیده منعکس شدند.
وی درباره آمار آثار ارسالی به این جشنواره گفت: ۱۳۲۶ اثر از ۱۲۳۴ نفر به دبیرخانه رسیده است که از مجموع انها در مرحله اول داوری٬ ۴۰ داستان انتخاب شدند و از این تعداد نیز در مرحله دوم داوری٬ ۱۲ اثر به عنوان برگزیده معرفی و تقدیر می شوند.
دبیر اولین جایزه ادبی داستان تهران با بیان اینکه مراسم اختتامیه این جایزه سوم دی ماه در برج میلاد برگزار می شود٬ اضافه کرد: از ۱۲ اثر برگزیده٬ ۳ جایزه اصلی هفتاد٬ پنجاه و سی میلیون ریالی و ۷ اثر تقدیری با جایزه ۱۰ میلیون ریالی٬ یک جایزه جنبی ۵۰ میلیون ریالی و یک جایزه برج میلاد به مبلغ ۱۰ میلیون ریال اهدا خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر رویکرد داوری اثار با توجه به نقاط مثبت یا معضلات شهری٬ گفت: ما در فراخوان از نویسنده ها خواستیم روح شهر تهران را در قالب داستان استفاده کنند اما در داستان ها صرفا به المان های ظاهری اکتفا شده است.
فرشیدنیک در ادامه پاسخ به سوال فوق با اشاره به اینکه هر شهری در دنیای امروز دارای نقاط مثبت و منفی است٬ بیان کرد: بخش عمده ای از اثار ارسالی به این جشنواره نقاط مثبت شهری را منعکس کردند و در داستان٬ با توجه به قومیتهای بسیاری که در تهران وجود دارند٬ آمیزه ای از فرهنگهای مختلف نمود یافته است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا در برگزاری جشنواره ای که تنها یک بخش داستان کوتاه دارد بخش پژوهش اضافه نشده است٬ توضیح داد: برگزاری یک جایزه ادبی با محوریت داستان کوتاه متمرکز بر کیفیت آثار است اما از طرف دیگر قصد داریم که روی آثار رسیده با توجه به تعداد قابل توجه انها٬ تحلیل و پژوهش انجام شود.
فرشیدنیک در پایان با اشاره به اینکه اثار برگزیده در ماهنامه داستان منتشر می شوند٬ خبر داد: از سالهای آینده قالب های دیگری نیز به این جایزه ادبی اضافه خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما