ضرورت پژوهش درباره مسایل ارزشی و دینی/کار مفید در کشور کمتر از یک ساعت است

خبرگزاری شبستان: آیت الله مصباح یزدی گفت: باید درباره مسایل ارزشی و دینی پژوهش شود و کار مفید در کشور کمتر از یک ساعت است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان در همایش سراسری علمی و پژوهشی کمیته امداد امام خمینی (ره) که امروز برگزار شد، گفت: تحولات در اجتماع آنچه مقبول و مفید است از چند مقدمه شروع می شود.

 

وی افزود: اول مقدمات شناختی، علمی، تصوری و تصدیقی که اقدامات مطلوب صورت می گیرد.

 

وی با بیان اینکه مقدمات شناختی برای هر تحولی لازم است، اظهار کرد: برای تحقق اهداف صرف داشتن دانش کافی نیست بلکه شناخت و انگیزه مهم است و در کنار آن ابزار، سرمایه انسانی، بودجه نیاز است و در سایه این سه مقدمه نیروی انسانی، مهارت لازم را فرا می گیرد و ابزارها را تنظیم می کند و کار شروع می شود و چون کار سنجیده است به نتایج خوبی هم دست می یابد.

 

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه تمام مردم جهان از نابسامانی های اجتماعی همانند فقر، بیماری، اختلافات خانوادگی رنج می برند، اظهار کرد: کم و بیش در برخی جاهای کشور هم دیده می شود و برنامه ریزی می کنند اگر ممکن باشد ریشه کن شود و یا این نابسامانی ها کمرنگ می شود.

 

وی با بیان اینکه رسیدگی به فقرا در اسلام هم تاکید شده است، اظهار کرد: شناخت خود به خود محقق نمی شود بلکه احتیاج به پژوهش و تحقیق دارد به همین مناسبت هفته پژوهش در کشور رسمیت پیدا کرده است.

 

عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه باید از زاویه دیگر به شناخت پرداخت، بیان کرد: هنگامی که می بینیم در همسایگی، محله و شهر و در مجموعه کشور افرادی فقیر هستند و سرپناه، تربیت صحیح، ابزارهای کافی اقتصادی ندارند علیرغم تلاش هایی که دولت و مردم می کنند باز هم این نابسامانی ها وجود دارد.

 

وی ادامه داد: اولین مولفه که انسان برای رفع نیاز دیگران حرکت کند یک عاطفه انسانی است. این یک فطرت خدادادی است که خداوند به همه انسان ها داده است و انسان به طور طبیعی در هر جای دنیا باشد از این صحنه ها خوشش نمی آید.

 

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه کمک کردن به محرومان یک ارزش انسانی پدید می آورد، اظهار کرد: همه انسان ها این ارزش را قبول دارند اما آیا فقط انگیزه حرکت همین است؟

 

وی افزود: هنگامی که یک ایرانی فقیر و چینی فقیر را می بینیم مسلما به احساس ملی گرایی و بوم گرایی زودتر به ایرانی کمک می کنیم و غیر از وحدت شخصی یک هویت جمعی هم قایل هستیم.

 

عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه انگیزه های مشترک بین ادیان و مذاهب مختلف برای کمک به محرومان وجود دارد، اظهار کرد: اما کسانی که دین دارند ثواب آخرت هم مطرح می شود.

 

وی بیان کرد: این انگیزه برای خدمت، ثوابش، فراتر از آن چیزی است که فکر می کنیم و اگر بدانیم سعادت اخروی واقعیت دارد و فرد ثوابش خیلی زیاد می شود مطمئنا در راستای آن انگیزه اش را برای کار نیک بالا می برد چرا که ثواب آن دنیا قابل مقایسه با این دنیا نیست.

 

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به رضوان خدا اظهار کرد: مفهوم این کلمه را می دانیم اما هنوز نتوانسته ایم به ارزشش دست یابیم. قرب خدا ارزشی می دهد که بهشت نزد آن رنگ می بازد، انشاءالله خدا معرفتی دهد تا این مصائب را بفهمیم.

 

وی با بیان اینکه انگیزه برای کار خیر مراتب دارد و آنچه مطرح می شود بین مسلمان، کافر و مسیحی مشترک است، گفت: اما اگر اسلام را بشناسیم و متوجه ارزش های آن شویم که در هیچ دانشگاهی درس داده نمی شود فقط می توان در دین اسلام پیدا کرد.

 

عضو مجلس خبرگان تاکید کرد: پژوهشگران در این زمینه باید پژوهش کنند و افتخار ما این است که از پژوهش کافران و ملحدان استفاده می کنیم و آن را در دانشگاه ها تدریس می نماییم که باید دستمال عرق شرم در دست بگیریم چرا که اسلام ما چیزهایی دارد که هیچ جا پیدا نمی شود.

 

وی تاکید کرد: یک موضوع برای پژوهش انگیزه خدمات اجتماعی از دیدگاه اسلام است باید برای فهم ارزش های اسلامی پژوهش شود و آن اصالت و تبعیت است که باید در مورد آن هم پژوهش کنیم.

 

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه متوسط کار مفید در کشور کمتر از یک ساعت است، اظهار کرد: اما در ژاپن متوسط کار 4 ساعت است و آن شخص حرام خواری نمی کند و حتی در دینش حرام و حلال ندارد.

 

وی اظهار کرد: در اسلام ارزش کار یک حسن فعلی و یک حسن فاعلی می خواهد، هر کاری خوبی ارزش برای فاعل نمی شود بلکه نیت مهم است چرا که اگر نیت ما فخرفروشی باشد هیچ ارزشی ندارد بلکه حتی جهنم را هم می خریم.

 

وی افزود: تربیت اسلامی باید برای افراد باز شود و این روحیه را متناسب با فهم فرزندان تقویت کنیم تا معرفت افزایش یابد.

 

وی با بیان اینکه پژوهش فقط در روش مدیریت ابزار نیست بلکه در مسایل ارزشی و دینی دارای اهمیت می شود، اظهار کرد: باید شرمنده باشیم که پس از 40 سال نظام اسلامی و انقلابی هنوز از مدیریت پژوهش های کافران استفاده می کنیم و بعضی چیزها را یاد می گیریم که نباید آنان را یاد بگیریم.

 

پایان پیام/

کد خبر 425077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha