به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، محمد شريعتمداري شب گذشته (30 آذر) در ويژه برنامه «قدم ور چشم» شبکه خاوران اظهار داشت: ديدار با مردم استان، ايجاد يکپارچگي و وحدت ملي و تجلي همبستگي بين مردم و نظام از مهمترين اهداف سفرهاي استاني دولت است.
وي با اشاره به اينکه سفرهاي استاني در دولت هاي گذشته آسيب شناسي شده است، افزود: تلاش مي کنيم مشکلات و کمبودهاي استاني از چشمان تيزبين مسئولان دور نماند چرا که در اين سفرها، مصوبات بر اساس جلسات کارشناسي شده از قبل است.
معاون اجرايي رئيس جمهور تاکيد کرد: در سفرهاي استاني در دولت يازدهم، بر اساس مقدورات و توانايي دولت و نظام، مصوبات خواهيم داشت.
وي با بيان اينکه سفرهاي استاني متکي به بودجه عمومي نيست، گفت: قبل از انجام سفرهاي استاني با شرکت هاي سرمايه گذاري، نهادهاي عمومي غيردولتي و برخي از سازمانهاي از قبيل کميته امداد، بنياد مستضعفان، کميته امداد، تامين اجتماعي و ... جلساتي برگزار مي شود و آنها را با ظرفيت ها و توانايي هاي استانها براي سرمايه گذاري آشنا مي کنيم.
شريعتمداري باتاکيد بر اينکه توسعه استانها متکي به بودجه عمومي نيست، افزود: معتقديم که بسياري از مردم خراسان جنوبي که در ديگر نقاط کشور و حتي خارج از کشور ساکن هستند مي توانند با پتانسيل هاي اين استان براي سرمايه گذاري بيشتر آشنا شوند و در همين راستا جلسه توسعه ظرفيت هاي اقتصادي استان با حضور رئيس جمهور در خراسان جنوبي برگزار مي شود.
وي بيان کرد: شايد تعداد و حجم مصوبات استاني محدود باشد اما بطور قطع آثار و نتايج آن در زندگي مردم موثر خواهد بود.
معاون اجرايي رئيس جمهور همچنين با اشاره به اينکه امروز کشور متکي به کار، تلاش و فعاليت روستاييان عزيز است، گفت: درسالهاي اخير خشکسالي آسيب هاي زيادي به حوزه بخش کشاورزي خراسان جنوبي وارد کرده است و با توجه به اينکه 90 درصد آب استان خراسان جنوبي در بخش کشاورزي مصرف مي شود بايد با تغيير روشهاي مناسب کشت و آبياري، به سمت صرفه جويي درمنابع آب و افزايش بهره برداري از محصولات کشاورزي کشت شده در 200 هزار اراضي کشاورزي استان پيش برويم.
وي خواستار ايجاد شرايطي شد که به تغذيه سفره هاي آب زيرزميني کمک کند و افزود: 116 هکتار اراضي استان در حوزه زراعي کشت مي شود که کمتر از 10 درصد آن با آبياري پيشرفته، آبياري مي شود و بقيه مزارع خراسان جنوبي به صورت سنتي آبياري مي شوند.
شريعتمداري اظهار داشت: امروز يکي از مهمترين دغدغه هاي مسئولان براي روستاهاي استان، ايجاد يک زندگي توام با رفاه به منظور پايداري زندگي در روستاها و ادامه فعاليت هاي کشاورزي است که در اين راستا بايد واحدهاي توليدي و فراوري زود بازده در استان راه اندازي شود.
وي به تعطيلي برخي بنگاههاي اقتصادي در استان اشاره کرد و گفت: اين مهم ريشه يابي شده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت خبرهاي خوشي را در اين راستا براي مردم خواهد داشت.
وي تاکيد کرد: سفر کاروان تدبير و اميد آغاز يک راه است نه پايان آن و بايد تلاش کنيم که در يک مسير سه ساله، روند توسعه متوازن استان سرعت گرفته و چرخ هاي توسعه استان با سرعت بيشتري به گردش دربيايد.
معاون اجرايي رئيس جمهور با اشاره به وجود 318 معدن در خراسان جنوبي ادامه داد: با توجه به اينکه عمده محصولات معدني استان به صورت خام فروشي صادر مي شود، يکي ازمهمترين اهداف اين سفر،اتخاذ تدابير ويژه براي فراوري اين محصولات و جلوگيري از خام فروشي است.
وي گفت: در حوزه توسعه روستايي، برنامه هاي متنوعي وجود دارد که به مردم اعلام خواهد شد.
وي برتغيير الگوي کشت تاکيد کرد و افزود: بايد تلاش شود که اين مهم با توجه به خشکسالي هاي حاکم بر استان و کمبود آب،به تدريج در دستور کار کشاورزان قرار بگيرد.
شريعتمداري با بيان اينکه در بخش گشگري در خراسان جنوبي آثار تاريخي فراواني وجود دارد، اظهار داشت: ايجاد زيرساخت هاي گردشگري در استان و توجه به تامين منابع ارزان قيمت براي سرمايه گذاري سود آور در اين عرصه در دستور کار دولتمردان در اين سفر قرار دارد.
وي خاطرنشان کرد: خراسان جنوبي بايد به يک قطب براي ارتباط به طور خاص با کشور افغانستان در شرق کشور تبديل شود.
وي همچنين با تاکيد بر اينکه 98 درصد زرشک و زعفران کشور از استان خراسان جنوبي تامين مي شود، گفت: هيچ گاه زعفران قائنات در کشور و جهان جايگزين نخواهد داشت و هيچ کس نمي تواند آن را جعل کند.
پايان پيام/
نظر شما