به گزارش خبرگزاری شبستان
عربستان سعوی در صنایع اتمی پاکستان سرمایه گذاری قابل توجهی صورت داده است به این امید که از محصول این سرمایه گذاری بتواند در ساختار امنیتی خود استفاده کند .
عربستان سعودی در سیاست خارجی اش بر توقف و از بین رفتن برنامه اتمی رقیب استراتژیکش در منطقه خاورمیانه یعنی ایران تمرکز کرده است به طوری که با مذاکرات و ادامه گفتگو ها میان تهران و گروه موسوم به 5+1 ریاض به فکر تسلیح خود به بمب اتمی است با این تفاوت که سعودی ها آسان تر و البته بسیار سریع قادر هستند مسلح به بمب اتمی شوند.
در اوایل سال 2014 یکی از سیاست گذاران ناتو که نمی خواست نامش فاش شود به من گفت گزارش های محرمانه ای در دست دارد که نشان می دهد سلاح های اتمی در پاکستان بسته بندی و آماده انتقال به عربستان سعودی هستند.
این در حالی است که در استکهلم آموس یادلین از اعضای سابق سرویس امنیتی اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) در کنفرانسی اظهار داشت اگر ایران به بمب اتمی دست یابد سعودی ها یک ماه هم منتظر نخواهند ماند .آنها ( سعودی هها ) عملا بمب را خریده اند و هزینه های آن را به پاکستان پرداخت کرده اند و منتظراند تا ببیند شرایط چگونه پیش می رود .
سال 2009 زمانی که دینس راس نماینده ویژه آمریکا با پادشاه عربستان دیدار کرد وی به اون هشدار داد اگر ایران در برنامه اتمی اش موفقیت های را بدست آورد و غرب نتواند جلوی آن را بگیرد ریاض مسلح به سلاح های اتمی خواهد شد .
در همین رابطه گری سایمون مشاور منع تکثیر و گسترش سلاح های اتمی رئیس جمهور آمریکا در سال 2013 به من گفت : " فکر می کنم عربستان روابط نزدیکی با پاکستان دارد و آنها درک مشترکی در خصوص برخی مسائل با هم دارند به همین جهت ریاض می داند خواسته اش از سوی اسلام آباد اجبات می شود ."
ماجرای توان موشکی عربستان سعودی و تلاش های این کشور برای دست یابی به موشک های که بتوانند کلاهک های اتمی حمل کنند به دهه های قبل باز می گردد. در اواسط دهه 1980 میلادی سعوی موشک های بالستیک CSS-2 را از چینی ها خردید که این مسائل توازن قوا در خارومیانه را کمی بر هم ریخت. البته به گفته برخی کارشناسان این موشک ها در طول 20 سال گذشته بلا استفاده بوده و عملا در سامانه دفاعی سعودی اقدام قابل توجهی صورت نداده اند اما در حال حاضر برای آنها از سامانه های پرتاب ریلی استفاده می شود که با برای ایران و اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) هدف گذاری شده اند .
بر هیچ کس پوشیده نیست عربستان سعودی سرمایه گذاری هنگفتی را سامانه های موشکی و دفاعی پاکستان انجام داده است. پول های سعودی در آزمایشگاه های پاکستان پشتوانه تحقیقات و خرید های تسلیحاتی از غرب بوده اند . در همین حال وزیر دفاع سعودی در سال 1999 و 2002 از صنایع موشکی و اتمی پاکستان دیدار کرده است که این مهم خود نشان می دهد تا چه اندازه طرفین بهم نزدیک هستند .
عبد القادر خان دانشمند و پدر صنایع اتمی پاکستان به جرم فروش نقشه های و دانش اتمی به کره شمالی و لیبی از سوی سرویس های امنیتی غربی تحت تعقیب قرار گرفت و البته نباید از نظر دور داشت که پاکستانی ها انتشار دانش اتمی و تجارت سلاح های کشتار جمعی به دشمنان غرب از جمله لیبی و کره شمالی فروگذار نبوده اند .
اما در پی تمام توضیحات فوق سعودی ها هرگونه معامله اتمی با پاکستان را در اواسط دهه 1990 میلادی نفی می کنند و حاضر نیستند بپذیرند که عبدالقادر خان موشک ای بالستیک چینی را برای آنها ماده سازی و مهندسی کرده است .
سعودی ها می گویند ما به پیمان NPT پایند هستیم آن را امضا کردیم به همین جهت از تعهدات بین المللی خود عدول نمی کنیم ، آنها همچنین می گویند ما حامی خاورمیانه بدون سلاح های هسته ای هستیم و تاکید دارند که اسرائیل ( رژیم صهیونیستی ) تنها مجموعه ای در خاورمیانه است که بدون هیچ گونه نظارتی تسلیحات کشتار جمعی نگه داری می کند.
در کتابی که با عنوان " Eating Grass" که توسط ژنرال بازنشسته فیروز خان و با موضوع برنامه اتمی پاکستان نوشته شده است برگ های در خصوص دیدار های سران سعودی از آزمایشگاه های اتمی این کشور وجود دارد. در این کتاب آمده پاکستان اولین بمب اتمی خود را در سال 1974 آزمایش کرد و کمتر از ده سال بعد سر و کله سعودی ها به آزمایشگاه های اتمی باز شد. از سوی سعودی شاهزاده سلطان بازدید های مکرری را از تاسیسات اتمی پاکستان انجام داد و سرمایه گذاری سخاوتمندانه سعودی برای تجهیز و ادامه برنامه اتمی اسلام آباد در دستور کار ریاض قرار داشت.
نظر شما