به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیداحسان غضنفری خوانساری، استاد حوزه گفت: امام سجاد (ع) حقوق انسان ها را بیان کردند که مجموعه بیانات ایشان به رساله حقوق معروف است که بسیار نیز گره گشا است.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که حضرت توانستند این روایات را بیان فرمایند آزادی نسبی در زبان ایشان بود.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: امام رضا (ع) نیز در چنین وضعیتی زندگی می کردند چرا که در نتیجه سرزنش هایی که پس از شهادت امام موسی بن جعفر (ع) به حکومت می شد هارون الرشید ملعون اندکی فضا را باز گذاشته بود. امام رضا (ع) 20 سال امامت کردند که 10 سال همزمان با هارون الرشید، 5 سال مصادف با حاکمیت محمد امین و پنج سال نیز در دوره حکومت مأمون ملعون امامت کردند که تنها در این پنج سال آخر نتوانستند مطالب زیادی تدوین و نگارش نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین غضنفری با بیان اینکه امام در زمان مأمون الرشید طب الرضا و عیون الرضا را تألیف نمودند، خاطرنشان کرد: محمد امین (لعنت الله) فرد فاسدی بود که شب های بغداد وی نیز بسیار معروف است لذا چندان به امام رضا (ع) کاری نداشت و اما مأمون برادرش محمد امین را کشت و دستور داد امام رضا را به خراسان بیاورند و تاکید کرد اگر نیامد سرش را بیاورید.
وی افزود: امام رضا (ع) آخرین حج شان به امام جواد (ع) فرمودند سفری می روم که بازگشت ندارد و حضرت ناله های بسیاری بر سر قبر جدشان رسول الله (ص) و مادرشان کردند و روانه خراسان شدند.
وی با بیان اینکه فرصت هایی که امام رضا در 15 سال همزمانی با هارون و محمد امین داشتند به همین ترتیب چنین فرصتی برای امام سجاد (ع) بعد از واقعه کربلا که سرزنش ها موجب شد کمتر به حضرت سجاد (ع) کاری داشته باشند، فراهم آمد.
وی گفت: در چنین فرصتی امام سجاد رساله حقوق را تدوین نمود که بسیار جامع و ارزشمند است.
حجت الاسلام والمسلمین غضنفری خوانساری با بیان اینکه اولین حقی که امام سجاد (ع) بر رشته حقوق شان بیان کردند حق خدای بزرگ است، خاطرنشان کرد: اولین حق خدای بزرگ این است که عبادتش کنید زیرا صراط مستقیم است همچنان که پیامبر(ص) در خطبه غدیریه فرمودند من و علی صراط مستقیم هستیم.
خطیب این مجلس با تاکید بر اینکه عبادت خدا بدون ولایت و ولایت بدون خدا فایده ای ندارد چرا که هر دوی اینها صراط مستقیم هستند، اظهار داشت: خداوند تاکید دارد که باید تک تک اوامر مرا که در قرآن بیان شده، اطاعت نمایید.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه خداوند همچنان که به نماز، روزه، حج و ... امر کرده است حجاب را نیز واجب دانسته است، تصریح کرد: خداوند در قرآن به مردان مومن می گوید چشمانتان را از نامحرم بپوشانید و فروج خود را حفظ کنید و خطاب به زنان مؤمنه نیز می فرماید چشمان خود را از نامحرم بپوشانید، خودتان را حفظ کرده و زینت خود را تنها برای محارم تان آشکار کنید و در سوره احزاب تاکید دارد چادری سرتاسری بپوشید.
وی با بیان اینکه عبادت یعنی تمام اوامر الهی را آنچنان که هست رعایت کنید، اظهار داشت: امام صادق (ع) فرمودند اگر در امر ازدواج بدگمان شدید و آن را به خاطر فقر به تأخیر انداختید به خدا بد کرده اید زیرا چنین پنداشته اید که خدا نمی تواند شما را در امر ازدواج بی نیاز کند.
وی افزود: خداوند در همه امور از جمله ازدواج از فضلش به ما می بخشد یعنی از نزد خود بدون توجه به عبادت بنده اش می بخشد.
حجت الاسلام والمسلمین غضنفری با تاکید بر اینکه اگر با دلی صاف و مخلصالله خدا را بخوانید او نیز از فضلش به شما می بخشد، خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) فرمودند حق خدای بزرگ این است که او را عبادت کنید و برای او شریک قرار ندهید و اگر خالصانه عمل کنید خدا بر خودش لازم می داند امر دنیا و آخرت تان را کفایت کند.
سخنران این مجلس ادامه داد: امام علی (ع) فرمودند ملاک عبادت اخلاص است. این استاد حوزه با اشاره به اینکه فردی که عبادت می کند ولی اخلاص ندارد عبادتش فایده ندارد، اظهار داشت: اما اگر فردی آب را برای خدا بنوشد و یا در اوج خستگی به هنگام خوابیدن بگوید خدایا برای تو می خوابم نوشیدن و خوابیدنش نیز عبادت می شود.
وی افزود: امام جواد (ع) فرمودند اگر می خواهی حاجتت روا شود، این دعا را بخوان یا کافی المهمات اکفنی ما اهمنی. وی ادامه داد: امام سجاد در ادامه حق خداوند می فرماید خدا برایت نگه می دارد هر آنچه را که دوست داری.
وی گفت: باید همه امور برای خدا باشد همچنان که عده ای نماز را اول وقت خوانده و به موقع خمس و زکات می دهند و خداوند نیز آنچه را که آنان دوست دارند به آنان می بخشد و به زندگی شان رونق می دهد.
پایان پیام/
نظر شما