به گزارش خبرنگار خبرگزای شبستان از کرمان، همایش «یاوران وقف» امروز(4دی)در ششمین روز از هفته وقف و با عنوان «وقف؛ توسعه مشارکت های اجتماعی و بانوان واقف» با حضور باشکوه یاوران وقف و اوقاف در تالار برق کرمان برگزار شد.
در این مراسم که حجج اسلام قاسمی زاده و عربپور، مدیران کل اوقاف و تبلیغات اسلامی و ائمه جمعه موقت کرمان و نیز دکتر فاطمه سادات حسینی، مدیرکل بانوان و خانواده استانداری به ایراد سخن پرداختند؛ از یاوران وقف تجلیل شد.
بر اساس این گزارش، در این همایش از بانوان واقف، تعدادی از خدام بقاع متبرکه و هئیت امناء آنها، مدیران دستگاه ها و دیگر واقفین تجلیل شد.
همچنین در این همایش سه بیمارستان مهم وقفی کرمان به اختصار معرفی شد؛ بیمارستان ارجمند که توسط مرحوم ارجمند ازسلطان فرش ایران در سال 35 وقف شد؛ واقف باغ هایی در روستای تهرود و اطراف آن و باغین برای تأمین هزنیه های این بیمارستان وقف کرده است.
بیمارستان راضیه فیروز از دیگر بیمارستان های مهم کرمان در سال 1327 توسط عبدالمجید میرزا فیروز ناصرالدوله برای هر بیماری از هر دین و مذهبی وقف شد.
بیمارستان نوریه از اولین بیمارستانهای ایران است که در سال ۱۲۹۶ شمسی و در انتهای خیابان زریسف کرمان بنا شدهاست و نخستین بیمارستان بومی و محلی این شهر محسوب میشود که با شماره ۳۶۳۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفتهاست
بانی و واقف این بنا نورالله خان ملقب به ظهیر الممالک نوه ابراهیم خان ظهیرالدولهاست که مدتی از سال ۱۲۱۸ تا ۱۲۴۰ حاکم کرمان و منشأ خدمات و آبادانی زیادی بودهاست.
انگیزه تأسیس این بیمارستان بیماری مرحوم نور الله خان و مشکلات مراجعه به مراکز درمانی بود. وی اندیشه ساخت بیمارستان را با وقف املاک و دارایی خود مشتمل بر مزارع بیاض، کبوترخان، کریم آباد، گلناآباد، باغ زریسف، خانه جنب آن و... تحقق بخشید.
پرورشگاه دیلمقانی از بزرگترین پرورشگاه های کرمان توسط احمد یزدان پناه معروف به دیلمقانی که تاجر فرش بود؛ وقف شده است. این پرورشگاه ددر حقیقت خانه شخصی وی بود که در حیاتش وقف کرد و بعد از مرگش به نام باغ یا پرورشگاه "دیلمقانی" در انتهای خیابان زریسف در شرق شهر کرمان قرار دارد.
موقوفه حاج شیخ ابوالقاسم هرندی در رفسنجان از دیگر موقوفات قابل ذکر استان است که مدرسه، مسجدف آب انبار و درمانگاه را اسلام آباد را شامل می شود.
پایان پیام/
نظر شما