به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، ناصر آلمحمدی، مدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان امروز(4 دی) در دیدار کارکنان اداره کل حمل و نقل و پایانههای استان با آیت الله قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمل ونقل، اظهار کرد: حرکت تاریخی که غیورمردان حمل و نقل و راهداران کشورمان 26 آذر سال 65 در پی فرمان حضرت امام خمینی(ره) جهت رساندن کمک های دارویی و غذایی و... به جبهه های حق علیه باطل انجام دادند باعث شد تا 10 سال بعد از این اتفاق، این روز در شورای نامگذاری به نام حمل و نقل ثبت شود.
وی با بیان اینکه هر کشوری بیرقی دارد و پرچم راه و شهرسازی همین هفته مبارک است، گفت: متاسفانه جاده، سومین شاخص مرگ و میر در کشور است.
آلمحمدی با اشاره به تلاش های موثری که از سال 85 در کشور صورت گرفته، افزود: از 28 هزار 600 کشته در جاده در سال 92 به 17 هزار و 700 کشته رسیده ایم که نشان از بالا رفتن سطح علم وآگاهی مردم دارد.
وی به تشکیل جمعیت طرفداران ایمنی راه ها که یک سازمان مردم نهاد فرهنگی و آموزشی است اشاره و آنرا یکی از فعالیت های جدید این اداره کل عنوان کرد و افزود: امسال یک حرکت جهادی دیگری که انجام شد بحث جابجایی زائران حسینی در اربعین بود که از 21 آذر به صورت آماده باش 282 دستگاه از گیلان به مرزهای مهران، شلمچه و چزابه اعزام شدند تا در خدمت رفاه زائران باشند.
آل محمدی در ادامه یکی از آسیب پذیرترین حوادث جاده ای را عابرین پیاده و موتور سواران دانست و افزود: 64 درصد اینگونه تصادفات به مرگ می انجامد.
فرسودگی و کهنگی ناوگان حمل و نقل چالشی بزرگ برای گیلان
وی در ادامه چالش بزرگ استان در بخش حمل ونقل را فرسودگی و کهنگی ناوگان حمل و نقل عنوان کرد و طی گزارش هشت ماهه نخست سال 93 در استان گیلان، گفت: 165 شرکت و موسسه حمل و نقل کالای داخلی، 112شرکت حمل و نقل مسافر و سه شرکت حمل و نقل بین المللی کالا و یک شرکت حمل و نقل بین المللی مسافر مشغول به فعالیت هستند.
آلمحمدی با بیان اینکه یکصد نمایندگی شرکت حمل ونقل بین المللی کالا در گیلان فعال هستند، در خصوص ناوگان حمل و نقل عمومی، افزود: 10 هزار و 160 ناوگان حمل و نقل عمومی در گیلان که شش هزار و82 دستگاه در بخش کالا و سه هزار 278 دستگاه در بخش مسافربری مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه 12 هزار و 500 راننده فعال در بخش حمل و نقل عمومی استان گیلان مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: حدود 2/5 میلیون تن کالا توسط 383 هزار دستگاه در 8 ماهه سال 93 از استان گیلان حمل شده که 38 درصد آن درون استانی و 62 درصد برون استانی بودند.
آلمحمدی در ادامه در خصوص جابجایی مسافر طی 8 ماه گذشته، اذعان کرد: بیش از 4 میلیون نفر مسافر توسط 474 هزار دستگاه، تردد به وسیله نقلیه عمومی داشتند.
وی سرانه سفر با وسائل نقلیه حمل و نقل عمومی توسط مسافرین با اتوبوس 9/15 نفر، مینی بوس 4/16 نفر و سواری 4 عنوان کرد و افزود: طی هشت ماهه سال 93 مرز آستارا با میزان جابجایی 150 هزار و 880 تن کالا در واردات رتبه دوم کشور و 552 هزار و 221 تن در بخش صادرات رتبه سوم کشور را کسب کرده است.
آلمحمدی عمده کالاهای وارداتی را انواع تخته، سبوس و شکر و عمده کالاهای صادراتی را سیمان، تره بار و شیشه اعلام کرد و گفت: در این 8 ماه، مقدار 339 هزار و 38 تن کالا از استان گیلان ترانزیت شده است که ازاین مقدار 309 هزار و 602 تن آن از آستارا عبور کرده است و 29 هزار و 436 تن از مرز انزلی ترانزیت شده است.
احداث 12 مجتمع خدماتی، رفاهی/ ساخت و نصب 10 دستگاه پل عابر پیاده
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون 10 مجتمع خدماتی-رفاهی در حال بهره برداری و ارایه خدمات به کاربران جاده ای در استان وجود دارد، تصریح کرد: 12 مجتمع خدماتی، رفاهی نیز در حال احداث است.
آلمحمدی با بیان اینکه ساخت و نصب 10 دستگاه پل عابر پیاده در سال 93 در دست اقدام است، اظهار کرد: تا کنون تعداد 16 دستگاه پل عابر پیاده با جلب سرمایه گذاری بخش خصوصی در محورهای رشت-امامزاده هاشم، رشت-انزلی و رشت-چابکسر به بهره برداری رسیده که بهره برداری از این تعداد پل عابر پیاده، حدود 15 میلیارد ریال صرفه جویی اعتبار دولتی را به همراه داشته است.
وی در ادامه با تاکید بر اجرای پانزدهمین مرحله طرح ایمن سازی مدارس حاشیه راه های استان گیلان، خاطر نشان کرد: این طرح در سال تحیلی جدید با اعتباری بالغ بر 2/3 میلیارد ریال و تحت پوشش قرار دادن 70 مدرسه حاشیه راه استان در دو بخش آموزشی و فیزیکی در حال اجرا است.
آلمحمدی اظهار کرد: تحت پوشش قرار گرفتن 45 مدرسه حاشیه راهها در قالب اجرای طرح آموزش ایمن سازی مدارس و 25 مدرسه ابتدایی و راهنمایی که در راههای برون شهری قرار گرفته اند با اقدامات فیزیکی شامل نصب تابلو، خط کشی، نصب چراغ راهنمایی و رانندگی و... جهت ایمن سازی عبور و مرور در محدوده مدارس منتخب از جمله اقدامات انجام شده در پانزدهمین مرحله طرح ایمنی مدارس می باشد.
وی در ادامه به ارتقاء ایمنی عابرین و موتور سواران در روستاهای حاشیه راه های استان اشاره و تصریح کرد: همچون سنوات قبل امسال نیز یکصد روستا واقع در محورهای برون شهری استان انتخاب شده و اقدامات گستردهای همچون آموزش هموطنان، توزیع رایگان تجهیزات و لوازم ایمنی و کمک آموزشی و اقدامات فیزیکی جهت ارتقاءایمنی تردد انجام میشود که در فاز اول در 50 روستا اجرایی شده و فاز دوم آن در آینده نزدیک اجرایی می شود.
آلمحمدی به فعالیت مرکز مدیریت راههای استان اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر 23 سایت نظارت تصویری در محورهای استان و 13 سایت ثبت تخلف سرعت نیز در نقاط مختلف محورهای استان نصب و راه اندازی شده است.
وی در ادامه ارتقاء ایمنی تردد سرنشین خودروها، ارتقاء ایمنی تردد وانت بارها، ارتقاء تردد ادوات کشاورزی و... را سایر طرح های با ارزش این اداره کل شمرد.
پایان پیام/
نظر شما