افزایش آمار طلاق از  پیامدهای گفتمان متجدد است

رییس پژوهشگاه معارف اسلامی افزایش آمار طلاق، سست شدن بنیان خانواده و فروپاشی الگوی بزرگ خانواده را از جمله نتایج و پیامدهای گفتمان متجدد برشمرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام علی‌اکبر رشاد، رییس پژوهشگاه معارف اسلامی امروز در همایش ملی زن و خانواده با بیان اینکه سه گفتمان متجدد، متجهر و مجدد در سطح جامعه فعال هستند، گفت: در بستر چالش های فکری جاری در حوزه فلسفه، حکمت و اندیشه سیاسی، سه جریان رایج دین پ‍ژوهی وجود دارد.


وی تصریح کرد: گفتمان متجدد گفتمانی است که غرب را پایان تاریخ می‌پندارد و چشم بسته آنچه را که از آن سوی مرزها و دنیای غرب وارد می‌شود را حق و صادق می‌انگارد و همه هم و غم خویش را صرف این فرهنگ می‌کند و همچنین به تصور این افراد همه حقیقت در چنگ فرهنگیان است به گونه‌ای که از گذشته تاریخی خویش گسسته و اعتنایی به سرمایه و میراث بازماندگان از سلف خویش ندارند.

 

وی با بیان اینکه در مقابل جریان متجدد گفتمان دیگری به نام متحجر وجود دارد، اظهار کرد: این گفتمان جریانی است که همه موجودات را مقدس می‌پندارد و بر اطراف خود چشم فرو بسته و نمی‌داند که عالم به چه سویی در حرکت است ولی یک عامل مشترک بین گفتمان متجدد و متحجر وجود دارد آن این است که هر دو مقلد هستند و به گونه‌ای  که جریان متجدد مقلد پیروان مرزها و جریان متجهر مقلد نسل‌های پیشین است یعنی هر دو از اجتهاد، استقلال رأی و تحول در تولید معرفت و شجاعت علمی تهی هستند.

 

حجت‌الاسلام رشاد تصریح کرد: در مقابل این دو گفتمان، جریانی در جوامع علمی، معرفتی، حوزوی و دانشگاه‌های ما در حال رویش است که علاوه بر توجه به ثروت و سرمایه بازماندگان از نسل‌های پیش و در عین اطلاع از یافته‌های بشر، نیم‌نگاهی نیز سایر ملل کرده و فقط به خویش توجه داشته و از علم اسلامی و بومی خود بهره می‌گیرد.

 

رییس پژوهشگاه معارف اسلامی اضافه کرد: این فرد نمی‌خواهد در فضای دیگری از عالم که اصلا به او تعلق ندارد تلاش کرده و زندگی کند بلکه خواستار زندگی در عهد تاریخ خویش است، همچنین خود مقلد خود بوده و معرفت نو تولید می‌کند.

 

وی با بیان اینکه امروز همه مباحث و مسایل ما در چارچوب این سه گفتمان تحلیل و تدبیر می‌شود، خاطرنشان کرد: مسئله زنان که امروزه یکی از چالش‌های اخیر حیات بشری است در چارچوب یکی از این سه گفتمان بررسی می‌شود.

 

وی تصریح کرد: راه حل مشکلات زنان در سطح جهان چیست، با کدام یک از گفتمان‌ها باید این مشکل را حل کرد اگر به گفتمان غربی اعتماد کنیم دچار بیگانه‌انکاری شده و از از اصل و هویت خویش بریده می‌شویم، پس چاره چیست؟

 

حجت‌الاسلام رشاد اظهار کرد: پنداشتن اینکه همه جهان سرنوشت واحدی دارند و تاریخ یکدست است درست نیست کرچه چنین فضایی در جهان وجود داشته  و یک نظام لیبرالیستی حاکم است.

 

وی با بیان اینکه فمینیسم نوعی تسلیم شدن در برابر خویش است، افزود: سیطره این امر از پیامدهای وابستگی به دنیای متجدد است.

 

حجت‌الاسلام رشاد افزایش آمار طلاق، سست شدن بنیان خانواده و فروپاشی الگوی بزرگ خانواده را از جمله نتایج و پیامدهای گفتمان متجدد برشمرد.

 

وی با اشاره به گفتمان مجدد به عنوان سومین جریان تصریح کرد: در این جریان در عین حال که به معارف بومی توجه دارد خود احیا کننده مجدد و نوآفرین است، شخصیت‌های شاخص عرصه گفتمان مجدد، استاد مطهری و علامه طباطبایی هستند.

 

وی یادآور شد: به اعتقاد این جریان آنچه بشریت به آن می‌رسد باید اعتنا کرد ولی به آن التزام نکرد.

 

حجت‌الاسلام رشاد با اشاره به قوانین تصویب شده در حوزه زنان گفت: تصویب قوانین در حوزه زنان مهم نیست بلکه مهم این است که ببینیم چه مقدار از این قوانین اجرایی شده و تا چه اندازه موجب تحول و حل مشکلات در حوزه بانوان شده است.

 

شایان ذکر است، همایش ملی زن و خانواده دوشنبه نهم خرداد در تالار موزه هنری حافظ برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 42657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha