به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان در دیدار با معاون صنایع دستی کشور، افزود: ساختمان های قدیمی با وجود گذشت سال های طولانی، همچنان جذابیت دارند.
وی با انتقاد از نادیده گرفتن معماری سنتی در ساخت و سازها تاکید کرد وافزود: متاسفانه در ساخت و سازها، عظمت و زیبایی گذشته خود را نادیده گرفتم و از مدل های غربی در ساختمان سازی ها استفاده می کنیم.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، نادیده گرفتن فرهنگ و میراث گذشته و تبعیت از مدل های غربی را، بی هویتی و بی شخصیتی دانست و خاطرنشان کرد: دولت با ساخت و سازهای دولتی می تواند معماری سنتی گذشته را احیا کند.
آیت الله نورمفیدی با انتقاد از معماری ساختمان های دولتی در سایت اداری استان گلستان، تصریح کرد: اگر در این سایت، معماری سنتی اجرا می شد، مرکز خوبی برای جذب گردشگر بود.
وی با اشاره به سفر خود به مسکو گفت: در روسیه، نمای بیرونی ساختمان ها، طبق معماری سنتی آنها ساخته شده و هیچگاه این نما را تخریب نمی کنند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صنایع دستی متنوع در کشور، گفت: صنایع دستی باید بازار داشته باشند، بدون بازاریابی، حمایت از آنها، فایده ندارد.
وی با اشاره به جاذبه های گردشگری و تاریخی استان گلستان، اظهار کرد: من، پیش از این به نجفی و سلطانی فر، روسای قبلی و فعلی سازمان میراث فرهنگی و ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، درباره رفع موانع و توسعه گردشگری استان گلستان تاکید کردم.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، در ادامه، جزیره آشوراده را کلید توسعه استان گلستان برشمرد و تاکید کرد: توجه به این جزیره، آینده استان را متحول کرده و علاوه بر توسعه گردشگری، باعث ایجاد شغل هم می شود.
آیت الله نورمفیدی، با اشاره به دیوار تاریخی گرگان گفت: این دیوار، بعد از دیوار چین، دومین دیوار بلند جهان است که متاسفانه تاکنون توجه شایسته ای به آن نشد.
وی افزود: مسئولان میراث فرهنگی، باید تلاش خود را صرف احیای این دیوار و مرمت و بازسازی بخش های تخریب شده آن کنند.
امام جمعه گرگان، لازمه توسعه صنایع دستی را توجه به جاذبه های تاریخی و گردشگری دانست و خاطرنشان کرد: جاذبه های تاریخی، گردشگری و صنایع دستی، مجموعه های به هم وابسته ای هستند که باید به صورت زنجیره ای توسعه یابند، نه جزیره ای.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه استان گلستان، فرصت ها و توانمندی های فراوانی دارد، گفت: متاسفانه این استان، متناسب با شایستگی های خود، توسعه نیافته است.
بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور نیز در این دیدار صنایع دستی را صنایع هویتی کشور دانست و گفت: در استان گلستان تنوع اقوام و فرهنگ ها و گوناگونی لباس ها و غذاها و صنایع دستی یک امتیاز است.
وی با اشاره به اینکه صنایع دستی به عنوان صنایع روح نواز می باشد، افزود: توجه به این هنرهای سنتی و صنایع دستی که نیاز به سرمایه گذاری کلان ندارد وحمایت از این مهم، آینده خوبی را رقم خواهد زد.
نامور مطلق خاطر نشان کرد: گلستان به خاطر تنوع قومیت ها می تواند یکی از قطب های صنایع دستی کشور باشد و دراین خصوص درحوزه داخلی باید در راستای طراحی داخلی و ارتباط موثر با دانشگاه ها اقدام شود.
وی اذعان داشت: با ترویج صنایع دستی هویت منطقه ترویج داده خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما