بحث نمایندگان بر سر تصویب یاعدم تصویبِ اجازه اخذ عکس از صحن علنی مجلس

مخالفت مجلس با فوریت طرحی که به محدودیت حضور عکاسان در صحن علنی مجلس می‌انجامید.

به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 10 خرداد در دوفوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده پنج قانون آیین‌نامه داخلی مجلس مطرح شد و با مخالفت نمایندگان روبرو شد.

 

مهدی کوچک‌زاده، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: در زمان برگزاری جلسات علنی مجلس طبق قانون اساسی باید این جلسات علنی باشد و گزارش آن برای اطلاع مردم در رسانه‌ها منتشر شود.

 

وی با اشاره به ماده پنج آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار کرد: بر اساس ماده پنج آیین‌نامه داخلی مجلس خبرنگاران و تماشاچیان می‌توانند با کارت مخصوص جلسات علنی در طول جلسه حضور داشته باشند.

 

کوچک‌زاده با اشاره به امضای 140 نفر از نمایندگان مجلس و همچنین روحانیون و اعضای هیئت‌رییسه و تعدادی از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس در موافقت با این طرح یادآور شد: خبرنگاران و عکاسان طی چهار ساعت یا هشت ساعت جلسه علنی می‌توانند هر ساعتی در جلسه حضور داشته باشند و از صحن مجلس و نمایندگان عکس‌برداری کنند که این امر موجب وهن مجلس است.

 

وی از اتاق فرمان خواست عکس‌هایی را که عکاسان رسانه‌های مختلف از حالت‌های مختلف نمایندگان گرفته‌اند، پخش کنند و در ادامه پخش این عکس‌ها گفت: بعضی از این

عکس‌ها در اختیار خبرگزاری‌های خارجی قرار می‌گیرد و آنها نیز از آن برای توهین و تمسخر مجلس استفاده می‌کنند.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌های انتخابیه نیز از این عکس‌ها سوء استفاده می‌شود، گفت: این عکس‌ها برای اطلاع از فعالیت مجلس نیست.

 

این نماینده تهران یادآور شد: این عکاسان برای گزارش روزانه مجلس این کارها را نمی‌کنند بلکه به دنبال وهن مجلس هستند.

 

محمدرضا خباز، نماینده کاشمر در مخالفت با دوفوریت این طرح گفت: مجلس هشت دوره با اقتدار خدمات ارایه داده است و هیچ موقع هیچ گروهی از نمایندگان مجلس چنین پیشنهادی را به عنوان فوریت تقدیم هیئت‌رییسه نکرده‌اند.

 

وی اظهار کرد: مگر امام خمینی (ره) نفرمودند که عالم محضر خداست و در محضر خدا معصیت نکنید؟ پس ما باید همواره مراقب خود باشیم.

 

محمدرضا باهنر که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی را به عهده داشت این تذکر کوچک‌زاده را وارد ندانست و گفت: موضوع احتمال برخی سوء استفاده‌ها است که هیئت‌رییسه می‌تواند در این زمینه تمهیداتی بیندیشد و با خبرنگاران هماهنگ کند.

 

بهروز جعفری، نماینده سمیرم در تذکری آیین‌نامه‌ای خواستار از دستور کار خارج شدن این طرح شد و گفت: آینه چو نقش تو بنمود راست خود شکن آینه شکستن خطاست.

وی اظهار کرد: ما نباید از اینکه حرف‌ها و گفته‌هایمان منتشر شود بهراسیم زیرا برخی مواقع اثر گفته‌ها از اثر عکس‌ها بیشتر است و ما می‌بینیم هر روز گفته‌های ما از رادیو پخش می‌شود، پس نباید نگران این عکس‌ها باشیم.

 

حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی در موافقت با این طرح گفت: ما نگفتیم جلسات مجلس غیرعلنی باشد بلکه برخی موارد در این طرح آمده است که باید به آنها با دقت توجه کرد.

 

وی گفت: گاهی یک نماینده باید چهار ساعت یا هشت ساعت در جلسه علنی باشد، شاید وی نتواند چهار ساعت مستقیم بر روی صندلی‌اش بشیند، گاهی نیز خسته می‌شود پس درست نیست که از کج شدن یا راست شدن یک نماینده عکس گرفته شود و علیه او استفاده شود.

 

وی گفت: این طرح به معنای محدودیت نیست.

 

در نهایت این طرح با 86 رأی موافق، 88 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع به تصویب مجلس نرسید.

 

در مقدمه توجیهی این طرح آمده است: نظر به اینکه حفظ شأن و منزلت و اقتدار مجلس امری ضروری بوده و متأسفانه بعضا برخی عکاسان حاضر در جلسه علنی با تصویربرداری از زوایای خاص صحنه‌هایی را که ابدا جنبه خبررسانی از فعالیت و کار فشرده مجلس را ندارد و بعضا با هدف تخریب چهره نمایندگان و مجلس صورت می‌گیرد به تصویر می‌کشند فلذا این طرح با قید دو فوریت تقدیم می‌شود.

 

همچنین در متن این تبصره که در صورت تصویب نهایی به ماده پنج قانون آیین‌نامه داخلی مجلس الحاق می‌شود، آمده است: تصویربرداری اعم از فیلمبرداری و عکس‌برداری از جلسات مجلس تنها در 15 دقیقه شروع جلسات علنی مجاز است و تصویربرداران صدا و سیما و مجلس شورای اسلامی از این حکم مستثنی هستند.

گفتنی است، این طرح برای بررسی به صورت عادی به کمیسیون ارجاع شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 42813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha