رزمایش مشترک محمد رسول الله(ص) ارتش گوشه ای از ما می توانیم را معنا کرد

خبرگزای شبستان: اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران تنها با اتکا به توان متخصصان داخلی از صفر تا 100 در قالب برگزاری رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش تنها گوشه ای از شعار ما می توانیم را به تصویر کشید.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، همزمان با 4 دی ماه یگان‌های رزمی و عملیاتی نیروی زمینی ارتش در اولین روز از رزمایش محمد رسول‌الله(ص) که در وسعت دو میلیون و ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع در دریا از مدار ۱۰ درجه در شمال اقیانوس هند تا شرق تنگه هرمز و در خشکی بخش وسیعی از استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان را در برمی‌گیرد، آرایش عملیاتی به خود گرفته و آماده رزم شدند، این رزمایش تا 10 دی ماه به مدت 6 روز ادامه دارد.

براساس این گزارش ابتدا یگان‌های رزمی و عملیاتی نیروی زمینی ارتش متشکل از تیپ‌های پیاده، مکانیزه و تکاوری با حضور در منطقه رزمایش جهت مقابله با دشمن فرضی آرایش عملیاتی گرفتند.

همچنین یگان‌های رزمی پیاده، زرهی، توپخانه، پهپاد، جنگال (جنگ الکترونیک) و نیروهای ویژه هوابرد تیپ 65 نیروی زمینی ارتش (نوهد) جهت اجرای عملیات‌های آفندی و پدافندی و مقابله با اهداف متخاصم در منطقه رزمایش استقرار و گسترش یافتند.

همزمان با آغاز رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش نیروی زمینی، یگان‌های عملیاتی نیروی دریایی ارتش با انواع شناورهای سطحی و زیرسطحی و یگان‌های موشکی ساحل به دریا در بخش‌هایی از منطقه رزمایش، موضع عملیاتی به خود گرفتند.

همچنین یگان‌های پروازی، توپخانه ساحلی، یگان‌های جنگ الکترونیک و تیپ‌های تفنگداران دریایی نیز در منطقه عمومی رزمایش مستقر شده‌اند.

جمعه 5 دی ماه در دومین روز از رزمایش مشترک محمد رسول الله ارتش جمهوری اسلامی ایران، در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور،یکان های رزم زمینی به اجرای آتش پرداختند.

در یکی از ماموریت‌ها، یکان‌های نیروی زمینی، با شلیک موشک دوش پرتاب سهند، پرنده دشمن فرضی را با موفقیت مورد هدف قرار دادند.

موشک دوش پرتاب سهند یک وسیله آتش مطمئن است که برای پشتیبانی هوایی از یکان‌های رزمی ومنابع حیاتی کشور در مقابل حمله هوایی دشمن مورد استفاده قرار می گیرد.

این جنگ افزار علیه هدف‌های هوایی که در سقف پرواز کوتاه استفاده می‌شوند به‌کار می‌رود.

در ادامه این رزمایش، هوانیروز نیز با دو فروند بالگرد کبری و یک فروند بالگرد 214 اقدام به پشتیبانی از یکان های رزمی و پیاده کرد.

این بالگردها با شلیک موشک تاو (طوفان) اهداف زمینی دشمن فرضی را مورد هدف قرار داده و اجازه پیشروی نیروهای دشمن فرضی را تا سر پل که یک منطقه راهبردی در سناریوی تعریف شده است، ندادند. این بالگردها ضمن اجرای عملیات پشتیبانی در اجرای آتش از تکنیک دایوینگ (شیرجه) استفاده کردند.

موشک تاو ایرانی (طوفان) ساخته شده به دست متخصصان داخلی

در بخش دیگری از این عملیات بالگرد 214 با پشتیبانی دو فروند بالگرد کبری بر روی زمین نشسته و عملیات امداد و نجات را با موفقیت انجام دادند.

گفتنی است موشک تاو ایرانی (طوفان) ساخته شده به دست متخصصان داخلی است که چهار کیلومتر بُرد عملیاتی دارد.

همزمان با روز دوم از این رزمایش صبح روز جمعه 5 دی ماه و در جریان اجرای ماموریت یکان‌های رزم زمینی ارتش، سامانه‌های ضدزره دهلاویه و طوفان شلیک شدند.

درهمین راستا موشک ضد زره طوفان علاوه بر شلیک توسط یکان‌های زمینی از روی بالگرد نیز شلیک و با موفقیت به هدف اصابت کرد.

نیروی هوایی ارتش نیز در دومین روز از این رزمایش که در وسعت دو میلیون و ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع در دریا و خشکی انجام می‌شود، با پرواز انواع هواپیماهای شکاری بمب‌افکن، شناسایی و رهگیر P3F، اف 4، میراژ و سوخو 24 و انجام عملیات جنگ الکترونیک هواپایه ضمن پشتیبانی از یکان‌های عمل‌کننده نیروی زمینی ارتش، این نیرو را در اجرای هر چه بهتر مأموریت رزمی خود یاری کردند.

بنا براین گزارش،در این مرحله از رزمایش که با عملکرد یکان‌های واکنش سریع تیپ 388 پیاده مکانیزه و انجام عملیات ضد هلی‌برن توسط نیروهای ویِژه هوابرد تیپ 65 نیروی زمینی ارتش همراه بود، یکان‌های توپخانه سبک و سنگین این نیرو با ایجاد حجم آتش سنگین از یکان‌های درگیر در منطقه نبرد پشتیبانی کردند.

در این مرحله از رزمایش یکان‌های نیروی زمینی با انواع سلاح‌های پیشرفته از جمله تیربار «اخگر» و سلاح تک‌تیرانداز «شاهر» اقتدار رزمی و دفاعی خود را به نمایش گذاشتند.

استقرار تیم‌های امداد و نجات جاده‌ای، ایستگاه‌های سیار بهداشتی و درمانی و انجام اقدامات لازم در مقابله با حملات شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای، و نیز عملیات مردم‌یاری توسط یکان‌های پشتیبانی رزمی نیروی زمینی و دریایی ارتش از دیگر اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود.

تانک T-72S یکی از پیشرفته ترین تانک های نیروی مسلح ساخته متخصصان داخلی

قرارگاه پدافند هوایی ارتش نیز روز جمعه 5 دی ماه با استفاده از دو قرارگاه اصلی و تاکتیکی و برقراری ارتباط امن و چند لایه با مراکز و سامانه‌های پدافندی و انجام عملیات نظارت و مراقبت بر کلیه پروازهای انجام شده و مقابله با ایجاد اختلال الکترونیکی دشمن، یکان‌های زمینی و دریایی حاضر در منطقه عمومی رزمایش را پشتیبانی کرد.

همچنین،تانک T-72S یکی از پیشرفته ترین تانک های موجود در سطح نیروهای مسلح است که صفر تا صد آن توسط متخصصان داخلی ساخته شده است.

جا به جایی سریع، چالاکی و حجم آتش بسیار بالا از ویژگی های بارز این خودروی زرهی است. تانک T-72S از سامانه های بسیار پیشرفته ای همچون مسافت یاب لیزری، زره واکنشی و سامانه گلوله گذاری خودکار برخوردار است . این تانک به سهولت قابلیت درگیر شدن با اهداف ثابت و متحرک را دارد و می تواند در حال حرکت شلیک کند.

این خودروی زرهی قابلیت شناسایی و درگیری با اهداف را تا شعاع پنج کیلومتری دارد و بُرد مفید گلوله توپ آن حدود 11 کیلومتر می باشد. این تانک که از سامانه خرج موشکی هدایت شونده استفاده می کند در صورت جا به جایی اهداف، قدرت هدایت گلوله را پس از شلیک تا نقطه اصابت دارد. به نحوی که اگر هدف پس از شلیک گلوله حرکت کند فرمانده تانک می تواند گلوله رها شده را تا نقطه اصابت به سمت هدف هدایت کند. این تانک دارای سه خدمه، راننده، توپچی و فرمانده است و در کمتراز یک دقیقه توانایی شلیک سه تا چهار گلوله را دارد.

تانک T-72S از سامانه هوشمند انتخاب خرج سلاح متناسب با اهداف برخوردار است و با توجه به نوع هدف، گلوله مورد نظر را انتخاب می کند به این ترتیب که وقتی گلوله توسط خدمه انتخاب می شود صفحه هوشمند این سامانه می چرخد و گلوله انتخابی را با توجه به خرج موشکی انتخاب کرده و در جهت شلیک بارگذاری می کند.

در ادامه رزمایش مشترک گسترده محمد رسول الله (ص) خودروی مین‌ریز نینوا اقدام به آلوده کردن زمین با مین های ضد خودرو و ضد زره مرصاد کرد تا پیشروی دشمن کند و آخرین راه مواصلاتی نیروهای دشمن فرضی سد شود.

امیر کیومرث حیدری، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد : 27 تاکتیک جدید در رزمایش محمد رسول الله (ص) توسط 27 رسته نیروی زمینی ارتش اجرا می شود.

آزمایش عملیاتی سلاح‌های کامپوزیتی و جنگ الکترونیک

امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش ضمن تشریح ماموریت‌های یکان‌های رزم زمینی در دومین روز رزمایش محمد رسول‌الله(ص) ارتش، از آزمایش عملیاتی سلاح‌های کامپوزیتی و جنگ الکترونیک خبر داد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار کرد: دراین رزمایش فرض تاکتیکی ما بر این است که دشمن از طریق دریا تهاجم خود را آغاز می کند و موفق می شود به سواحل ما دسترسی پیدا کند.

وی ادامه داد: در اولین روز رزمایش، وظیفه یکان‌های نیروی زمینی این بود که دشمن را در محل تثبیت کرده و اجازه دسترسی به سر پل (منطقه راهبردی رزمایش) را به او ندهند. به این دلیل که اگر دشمن این منطقه را در اختیار بگیرد در موج بعدی نیروهایش را وارد میدان می‌کند.

سرتیپ پوردستان تصریح کرد: مأموریت عملیاتی نیروهای خودی، جلوگیری از پیشروی دشمن در این منطقه بود که این کار توسط یکان‌های مختلف نیروی زمینی با پشتیبانی جنگنده‌های نیروی هوایی و نیز حمایت قاطع قرارگاه پدافند هوایی توانستند در روز گذشته مرحله نخست رزمایش را با جلوگیری از پیشروی نیروی‌های دشمن به پایان برسانند.

وی در خصوص اجرای عملیات نیروی زمینی در روز دوم رزمایش گفت: پس از اینکه دشمن فرضی در منطقه رزمایش تثبیت شد و برای ورود به مناطق دیگر اقدام نمود، دراین مرحله با اجرای آتش‌های سنگین و عملیات واحد زرهی و سایر یکان‌های رزمی و پیاده، صدمات جبران ناپذیر به اهداف متخاصم وارد کرده و دشمن را ناگزیر به خروج از مسیر حرکت می کند.

فرمانده نزاجا ادامه داد: در مرحله بعدی دشمن به خاطر اینکه بتواند در این مقطع به مأموریت خود برای ورود به نقاط راهبردی ما ادامه دهد، اقدام به هلی‌بُرن بخشی از نیروهای خود توسط بالگرد در پشت نیروهای پیاده ما می‌کند تا به این طریق با نیروهای خود عمل الحاق را انجام دهد. این نیروها در این مرحله با یکان‌های مقابله با هلی بُرن نیروی زمینی مواجه شده و ضربات سختی را دریافت می‌کند و ناچار به عقب‌نشینی می‌شوند.

وی در پایان با اشاره به اجرای آزمایش عملیاتی برخی از دستاوردهای این نیرو، ابراز داشت: امروز تعدادی از سلاح هایی که در جنگ الکتروینک مورد استفاده قرار می‌گیرند جهت برآورد بازدهی و توانمندی، مورد استفاده قرار می گیرند.

او همچنین آزمایش عملیاتی سلاح‌های کامپوزیتی را از دیگر برنامه‌های این مرحله از رزمایش عنوان کرد.

در سومین روز از رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش،قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) ارتش ضمن انجام عملیات کشف، شناسایی و رهگیری هواگردهای دشمن با اجرای آتش توسط سامانه های موشکی بومی و بهینه سازی شده مرصاد با استفاده از موشک های زمین به هوای شلمچه موفق به انهدام و سرنگونی پهپادهای متجاوز شدند.

در این مرحله از رزمایش با استفاده از انواع رادارهای ثابت و تاکتیکی و بهره گیری از اطلاعات واصله از پست های دیده بانی بصری و سایت های شنود الکترونیکی، توپخانه های 23 میلی متری که در کنترل عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار دارند و سامانه های کنترل راداری اسکایگارد ضمن رهگیری اهداف متحرک هوایی توانستند نسبت به سرنگونی پهپادهای دشمن فرضی اقدام نمایند.

 کسب برتری هوایی، وارد کردن ضربه به نقاط آسیب پذیر دشمن و پشتیبانی سریع از نیروهای مستقر در دریا و خشکی و انجام تک های هوایی در موقعیت های از پیش تعیین شده  توسط جنگنده های واکنش سریع نهاجا با هدایت خلبانان جوان و متهعد و انجام سوخت گیری های متعدد هوایی از جمله ویژگی های این مرحله از رزمایش مشترک محمد رسول الله(ص) است.

بنابراین گزارش، ناوگروه سی و دوم نیروی دریایی ارتش متشکل از ناو پشتیبانی بوشهر و ناوشکن جماران نیز که هم اکنون در آب های آزاد حضور یافته اند؛ به عنوان یکان های حاضر در رزمایش نسبت به انجام عملیات شناسایی و ترتیب نیروی الکترونیکی و اطلاعاتی دشمن اقدام کردند.

استفاده از پهپادهای حازم پدافند هوایی و اقدام به عملیات روانی برای اولین بار

در ادامه سومین روز از رزمایش  پهپادهای حازم پدافند هوایی اقدام به عملیات پخش تراکت و عملیات روانی روی مواضع دشمن فرضی کردند.

پهپادهای حازم پدافند هوایی برای اولین بار اقدام به انجام عملیات روانی و پخش تراکت از طریق هوایی کردند و طی آن تعداد زیادی از تراکت‌ها و متن‌های متناسب با عملیات روانی بر روی مواضع دشمن فرضی پخش شد.

بنا بر این گزارش، هواپیمای پی تری اف نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در رزمایش مشترک نیروهای ارتش با هدف شنود دریایی به کار گرفته شد. این هواپیما روز گذشته در نخستین روز رزمایش از تنگه هرمز تا دریای عمان پرواز کرد و به شناسایی شناورهای سطحی و زیر سطحی پرداخت تا به یگان های نیروی دریایی اطلاعات لازم را ارسال کنند.

هواپیمای پی تری اف هواپیمای گشت شناسایی است که ماموریت کشف و شناسایی زیردریایی، گشت دریایی و پشتیبانی الکترونیکی سایر هواپیماها و جنگنده ها را برعهده دارد.

بر اساس اعلام نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار سامانه شنود این هواپیما در رزمایش محمد رسول الله(ص) ارتش مورد استفاده قرار گرفت.

یکی از هواپیماهای راهبردی شناسایی نیروی هوایی ارتش، هواپیمای P3F یا اوریون است.

مأموریت هایی که خلبانان و کادر پروازی و شناسایی در این هواپیما انجام می دهند، بیشتر معطوف به شناورهای سطحی و زیرسطحی در دریاست.

در سومین روز از رزمایش مشترک محمد رسول الله(ص)حضور ناوگروه سی و دوم نیروی دریایی ارتش،شلیک سه فروند موشک زمین به هوای شلمچه از سامانه موشکی مرصاد گوشه های از این رزمایش است.

امیر اسماعیلی،فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خانم الانبیاء اعلام کرد در رزمایش «محمد رسول الله(ص)» سامانه های جدید پدافندی آزمایش خواهند شد.

امیر سرتیپ «فرزاد اسماعیلی» گفت: در این رزمایش، سامانه یکپارچه فرماندهی و کنترل ارزیابی و سنجش می شود.

سامانه «ثامن 1» در سال 91 رونمایی شد و در سال 92 در منطقه جنوب شرق گسترش پیدا کرد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص)، از آزمایش و ارزیابی نوع ارتقا یافته این سامانه تحت عنوان سامانه «ثامن 2» در رزمایش «محمد رسول الله(ص)» سخن به میان آورد.

وی در این رابطه افزود: این سامانه علاوه بر سبک شدن سیستم و ارتقا برد، برای مقابله با امواج الکترومغناطیسی نیز مورد بهره برداری قرار می گیرد.

امیر سرتیپ اسماعیلی همچنین از ارزیابی عملی سامانه «فتح 2» در رزمایش «محمد رسول الله(ص)» خبر داد و گفت: این سامانه پیش از این در صنعت رونمایی شده و در بخش کشف و شناسایی فعالیت می کند.

این فرمانده ارشد، قابلیت برجسته سامانه راداری «فتح 2» را تاکتیکی بودن آن عنوان کرد.

حضور سامانه هایی برای جنگ الکترونیک

امیر سرتیپ اسماعیلی با بیان اینکه سامانه های جنگ الکترونیک نیز در رزمایش «محمد رسول الله(ص)» مورد استفاده قرار می گیرند، گفت: در بخش جنگ الکترونیک که مورد توجه فرمانده معظم کل قوا است، سامانه «سراج» با برتری و قابلیت هایی ویژه ای در خط جنوب شرق استفاده می شود.

وی ادامه داد: استفاده از این سامانه، بمنظور انحراف موشک های حمله ور و انحراف هواپیماهای پهپادی دشمن فرضی است.

استفاده از موشک های بومی

فرمانده قرارگاه پدافندهوایی خاتم الانبیا(ص) در رابطه با موشک هایی که در این رزمایش به کار گرفته می شوند، گفت: در بخش موشکی رزمایش، از موشک کاملا بومی شلمچه در ارتفاع متوسط علیه پهپاد استفاده خواهیم کرد.

امیر سرتیپ اسماعیلی افزود: با استفاده از سامانه بومی «مرصاد» که سامانه موشکی ارتفاع متوسط است، در این زمینه اقدام می شود.

در سومین روز از رزمایش،امیر سرتیپ دوم خلبان حسین چیت‌فروش سخنگوی نیروی هوایی ارتش در رزمایش محمد رسول‌الله (ص) در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به حضور این نیرو در رزمایش اظهار داشت: نیروی هوایی ارتش یک نیروی واکنش سریع و 24 ساعته به صورت آلرت آماده است.

وی افزود: هواپیماهای ما در تمامی پایگاه‌ها به صورت‌ آماده هستند زیرا هر نیرویی ممکن است در هر ساعتی تقاضای ویژه و جدیدی داشته باشد لذا نهاجا باید در قالب یک نیروی واکنش سریع وارد میدان نبرد و معرکه شود.

سرتیپ چیت‌فروش با اشاره به هواپیماهای دریایی این نیرو گفت: هواپیماهای گشت دریایی P-3F باید نقاط مختلف دریا را رصد و اطلاعات آن را تجزیه و تحلیل کند و تحویل قرارگاه‌های تاکتیکی منطقه دهد.

سخنگوی نیروی هوایی ادامه داد: در این رزمایش بخشی از هواپیماهای ما اعم از میراژ در قالب دشمن فرضی و به صورت نارنجی به انجام عملیات می‌پردازند و مابقی این هواپیماها به صورت اسکرمبل آماده مقابله با آنها هستند که در این راستا از انواع جنگنده‌هایاف 4 و اف 14 بهره می‌بریم.

سرتیپ چیت‌فروش تأکید کرد: همچنین از هواپیماهای بوئینگ 707 و 747 برای انجام عملیات سوخت‌رسانی استفاده می‌کنیم.

همزمان با سومین روز از رزمایش،امیر سرتیپ دوم «حسین چیت فروش» در گفت و گو با خبرنگاران اعزامی به منطقه رزمایش محمد رسول الله گفت: هواپیماهای اس 4، سوخو 24، میراژ، بویینگ 47 و پی سی اس امروز در رزمایش محمد رسول الله دست به عملیات می زنند.

وی ادامه داد: هواپیمای بوئینگ در این روز کار سوختگیری را انجام خواهد داد و به پرواز برای حمایت از جنگنده های نیروی هوایی می پردازد.

سخنگوی نیروی هوایی ارتش عنوان کرد: اجرای گشت هوایی و دیدبانی برای پشتیبانی از نیروهای خودی از دیگر بخش های امروز نیروی هوایی در رزمایش است.

اقتدار کشور ما صرفا متکی به نیروی نظامی و مسلح نیست در واقع نیروهای مسلح ما خط مقدم هستند

امیر سرتیپ سید عبدالرحیم موسوی موسوی جانشین فرمانده کل ارتش در مورد رزمایش مشترک محمد رسول الله(ص) گفت: اکنون توان ما به حدی است که اگر کسی بخواهد به این آب و خاک نظر نامناسبی داشته باشد نیروی های مسلح و مردم، آن را از این فکر پیشمان خواهند کرد.

وی نیرو های مسلح را خط مقدم دفاع از کشور دانست و اظهارداشت: اقتدار کشور ما صرفا متکی به نیروی نظامی و مسلح نیست در واقع نیروهای مسلح ما خط مقدم هستند.

جانشین فرمانده کل ارتش تاکید کرد: اقتدار کشور ما به نیروی مردمی، ایمان، هویت ملی، اعتبار ملت و در رأس همه آنها رهبری مقتدر است.

امیر سرتیپ موسوی با اشاره به رزمایش محمدرسول الله (ص) که هم اکنون در حال برگزاری است گفت: در بخش نظامی این رزمایش نشان دهنده بخشی از قدرت و اقتدار نیروهای مسلح است.این رزمایش از صبح چهارم دی مادر منطقه ای به وسعت دو میلیون و 200 هزار کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز تا مدار 10 درجه در شمال اقیانوس هند آغاز شد و تا دهم این ماه ادامه دارد.

فرمانده رزمایش محمد رسول الله (ص) عنوان کرد: بخشی جزئی از نیروهای مسلح در این رزمایش شرکت می کنند و یکان های ما در جنوب شرق در گیر رزمایش می شوند.

پیام این رزمایش صلح دوستی برای تمام کشورهای منطقه

امیر سرتیپ موسوی با بیان اینکه پیام این رزمایش صلح دوستی برای تمام کشورهای منطقه است، تأکید کرد: پیام این رزمایش برای کسانی که در فکرشان سلطه گری وجود دارد این است که باید فکر تجاوز را از ذهن خود بیرون کنند و به این آب و خاک نظر سلطه گرانه نداشته باشند.

فرمانده رزمایش محمد رسول الله ادامه داد: تجربه تاریخی ما به ویژه در دفاع مقدس این واقعیت و اقتدار ایران را نشان داده است.

زیر دریایی فاتح نسل جدید زیر دریایی‌های ایران است که توسط سازمان جهاد خودکفایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده اما هنوز به صورت رسمی مورد بهره برداری قرار نگرفته است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش از آزمایش زیردریایی فاتح در رزمایش محمد رسول‌الله(ص) خبر داد.

همزمان با روز سوم رزمایش،امیر سرتیپ دوم خلبان حسین چیت‌فروش سخنگوی نیروی هوایی ارتش در رزمایش محمد رسول‌الله (ص) در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به حضور این نیرو در رزمایش اظهار داشت: نیروی هوایی ارتش یک نیروی واکنش سریع و 24 ساعته به صورت آلرت آماده است.

وی افزود: هواپیماهای ما در تمامی پایگاه‌ها به صورت‌ آماده هستند زیرا هر نیرویی ممکن است در هر ساعتی تقاضای ویژه و جدیدی داشته باشد لذا نهاجا باید در قالب یک نیروی واکنش سریع وارد میدان نبرد و معرکه شود.

سرتیپ چیت‌فروش با اشاره به هواپیماهای دریایی این نیرو گفت: هواپیماهای گشت دریایی P-3F باید نقاط مختلف دریا را رصد و اطلاعات آن را تجزیه و تحلیل کند و تحویل قرارگاه‌های تاکتیکی منطقه دهد.

سخنگوی نیروی هوایی ادامه داد: در این رزمایش بخشی از هواپیماهای ما اعم از میراژ در قالب دشمن فرضی و به صورت نارنجی به انجام عملیات می‌پردازند و مابقی این هواپیماها به صورت اسکرمبل آماده مقابله با آنها هستند که در این راستا از انواع جنگنده‌هایاف 4 و اف 14 بهره می‌بریم.

سرتیپ چیت‌فروش تأکید کرد: همچنین از هواپیماهای بوئینگ 707 و 747 برای انجام عملیات سوخت‌رسانی استفاده می‌کنیم.

شلیک موفق سه فروند موشک پدافند هوایی شلمچه

امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در حاشیه رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله(ص) ارتش پس از شلیک موفق سه فروند موشک پدافند هوایی شلمچه، جزئیات بیشتر شلیک این موشک‌ها را تشریح کرد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: دو فروند هواپیمای بدون سرنشین کوچک به عنوان هدف در منطقه حاضر شده بودند که اولین موشک شلمچه هدف اول را در فاصله 26 کیلومتری و دومین موشک نیز پهپاد دوم را در فاصله 18 کیلومتری مورد اصابت قرار داد.

وی با بیان اینکه ما از زمان و جهت حرکت این دو پهپاد مطلع نبودیم، اظهار داشت: پس از شلیک دوم که دوستان کار را تمام شده می‌دانستند، پهپاد سوم بدون اطلاع قبلی وارد منطقه شد که البته نیروهای پدافند غافلگیر نشدند و بلافاصله با شلیک موشک سوم این پهپاد را هم در فاصله 32 کیلومتری مورد هدف قرار دادند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی اظهار داشت: این نشان‌دهنده آمادگی و بیداری 24 ساعت کارکنان ماست که به هیچ عنوان غافلگیر نشده و از سناریوی غیرمنتظره نیز سربلند بیرون ‌آمدند.

سرتیپ اسماعیلی تصریح کرد: امروز سامانه بومی مرصاد با به کارگیری موشک ایرانی شلمچه گل کاشت و بار دیگر آمادگی پدافند هوایی را به نمایش گذاشت.

ایران امادگی برگزاری رزمایش مشترک با کشورهای همسایه را دارد

دریادار سیاری با بیان اینکه ایران امادگی برگزاری رزمایش مشترک با کشورهای همسایه را دارد گفت: کشوری های همسایه باید بدانند که ارتقای توان نظامی جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای کسی نیست.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از اخطار ایران به دو ناوشکن فرامنطقه خبر داد.

وی افزود: به این دو ناوشکن اخطار مجدد دادیم و آنها را وادار کردیم که منطقه را ترک کنند که به دنبال این درخواست ناوشکن های مزبور منطقه را ترک کردند و ما رزمایش را به خوبی انجام دادیم.

بنابراین گزارش فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه گفت: ما با توجه به دستیابی به فنآوری های جدید و امروزی این آمادگی را داریم که در هر جا که مین گذاری شود منطقه را پاک سازی کنیم.

بکارگیری سامانه جدید تلفیقی مین‌شکار نیروی دریایی ارتش در رزمایش محمد رسول‌الله(ص) برای اولین بار

در چهارمین روز از این رزمایش،شلیک موشک‌های هوا به سطح توسط جنگنده‌های سوخو و بکارگیری سامانه جدید تلفیقی مین‌شکار نیروی دریایی ارتش در رزمایش محمد رسول‌الله(ص) برای اولین بار عملیاتی شد.

در جریان برگزاری این رزمایش، ناو گروه سی و دوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن جمهوری اسلامی ایران جماران و ناو پشتیبانی رزمی بوشهر که در قالب یکان های حاضر در رزمایش مشترک محمد رسوال لله (ص) ارتش به منظور تأمین آبراه های بین المللی در محدوده شمال اقیانوس هند و خلیج عدن به اجرای ماموریت می پردازد، امروز توانست یک فروند نفتکش ایرانی را از چنگ هشت فروند شناور دزدان دریایی در ورودی تنگه باب المندب نجات دهد.

امیر دریادار غلامرضا خادم بی غم در گفت و گو با خبرنگاران اعزامی به منطقه رزمایش محمد رسول الله (ص) اظهار داشت: این رزمایش، رزمایشی گسترده و عظیم است که اقتدار نیروهای ارتش در آن به نمایش درخواهد آمد.

وی افزود: تمام سلاح هایی که در این رزمایش مورد آزمایش قرار می گیرد و یا استفاده می شود توسط متخصصین و دانشمندان داخلی تولید شده اند.

وی افزود: بخشی از نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این رزمایش با ما همکاری دارند و تحت اختیار رزمایش قرار خواهند گرفت.

پرتاب موشک های ساحل پایه نور و نصر

در پنجمین روز از رزمایش بزرگ محمد رسول الله (ص)، سامانه های موشکی ساحل به دریای ولایت نیروی دریایی ارتش پس از استقرار در سواحل مکران به پرتاب موشک های ساحل پایه نور و نصر به سمت نیروهای مهاجم اقدام کردند.

همزمان با نجمین روز از رزمایش بالگردهای ضدزیر سطحی SH3D نیروی دریایی برفراز منطقه رزمایش به پرواز درآمده و پس از شناسایی زیردریایی های دشمن با پرتاب اژدر آنها را منهدم کردند.

کلیه مراحل تحقیق، طراحی و بکارگیری این اقدام (پرتاب اژدر از بالگرد) که برای نخستین بار، در این رزمایش صورت پذیرفت، توسط متخصصان جوان جهاد خودکفایی نیروی دریایی انجام شده است.

در پنجمین روز از این رزمایش،سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی رئیس دفتر فرماندهی معظم کل قوا، با حضور در منطقه عمومی رزمایش محمد رسول‌الله(ص) ارتش، پیام فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای را به رزمندگان این رزمایش ابلاغ کرد.

از دیگر ویژگی های این رزمایش، حضورنخستین بالگرد مسلح شده به راکت انداز و تیربار توسط نیروی دریایی در رزمایش مشترک نیروهای ارتش است.

استفاده از موشک‌های دوش‌پرتاب بومی «میثاق۲»

نیروی دریایی ارتش در ششمین روز از رزمایش با به‌کارگیری تاکتیک‌های متنوع آبی - خاکی، اجرای آتش‌های ساحل به دریا، عملیات هواناو در ساحل، پرش چترباز، عملیات چریکی و تاخت موتورسواران تکاور این نیرو آمادگی رزمی و چابکی یکان‌های تکاوری خود را به نمایش گذاشت.

استفاده از موشک‌های دوش‌پرتاب بومی «میثاق۲» علیه انواع هواگردهای پیشرفته بخش دیگری از عملیات نیروی دریایی در این رزمایش بود.

قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا‌(ص)  نیز با تلفیق اطلاعات دریافتی از منابع مختلف از جمله دیده‌بان‌های بصری ثابت و سیار، سایت‌های شنود، رادارهای ثابت و تاکتیکی و استفاده از نیروهای آموزش دیده مردمی نسبت به کشف و شناسایی هواگردهای مهاجم و تثبیت آسمان منطقه رزمایش و ایجاد چتر پدافندی برای نیروهای خودی اقدام کرد.

استفاده از سامانه‌های پیشرفته دیده‌بانی و انتقال هوشمند اطلاعات، سایت‌های راداری و شنود الکترونیکی ثابت و سیار و بهره‌گیری از نیرو‌های آموزش دیده مردمی و انتقال سریع و امن اطلاعات به مراکز تصمیم‌سازی از جمله اقدامات قرارگاه پدافند هوایی در این مرحله از رزمایش است.

همچنین،در جریان ششمین روز از رزمایش مشترک و گسترده محمد رسول‌الله(ص)، زیردریایی‌های کلاس «غدیر» اهداف خود را با «اژدر» مورد مورد هدف قرار دادند.

انجام عملیات تجسس با سونار پسیو نیز توسط زیردریایی‌ها با موفقیت انجام شد.

شلیک موشک‌های کروز «نصر» و «نور»

در ششمین روز برگزاری رزمایش محمد رسول‌الله(ص) یکان‌های شناور نیروی دریایی ارتش نسبت به پرتاب موشک‌های رادارگریز مختلف ایرانی به اهداف متحرک در آب‌های منطقه عمومی رزمایش اقدام کردند.

موشک‌های کروز «نصر» و «نور» که روی شناورهای نیروی دریایی نصب شده‌اند، در جریان برگزاری ششمین روز رزمایش مشترک نیروهای ارتش در جنوب شرق کشور از دریا به اهداف از پیش تعیین شده متحرک در دریا شلیک شدند

در روز پنجم رزمایش  نیز نمونه‌های ساحل‌ پایه این دو موشک در جریان رزمایش به سمت اهداف دریایی پرتاب شدند.

حضور رییس جمهور در روز پایانی رزمایش مشترک محمد رسول الله(ص) ارتش

بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه 10 دی  در جریان حضور در عرشه ناوشکن جماران و در عین بازدید از رژه یگان‌های دریایی و هوایی شرکت‌کننده در مانور محمد رسول‌الله در گفت‌وگویی با خبرنگاران، گفت: امروز روز بسیار خوبی برای بنده و هیأت همراه بود. به دلیل اینکه می‌بینیم نیروهای مسلح ما بویژه نیروهای هوایی و دریایی با وجود تحریم طولانی‌ مدت از همیشه قدرتمندتر و تواناتر هستند.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه این مایه خرسندی است که با وجود بیش از ۳۵ سال تحریم نیروهای مسلح و ارتش ما بسیار قدرتمند است، افزود: نیروهای مسلح توانمند و مقتدر و بویژه نیروی دریایی توانمند به معنای آن است که اولین خط دفاعی کشور ما که مرزهای ساحلی دارند، امن بوده و از سوی نیروهای قابل اعتماد و قابل اتکا مرزبانی و حراست می‌شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز قادر است در خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند، قدرتمندترین خط دفاعی از خود را داشته باشد، اظهار داشت: بسیار خوشحالم که امروز شاهد قدرت‌نمایی و نمایش دفاعی بسیار خوب شناورهای سطحی و زیرسطحی و پرنده‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران بودم و این توان دفاعی ، هم برای ملت ایران و هم برای ملت‌ها و کشورهای منطقه مایه آرامش و اطمینان و امنیت است.

رییس جمهوری تصریح کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیروهایی نیستند که قصد تجاوز به هیچ کشور دیگری را داشته باشند و معتقدیم جمهوری اسلامی ایران در کنار کشورهای منطقه به خوبی می‌تواند از سرزمین خود و منطقه دفاع کند و هیچ نیازی به حضور نیروهای خارجی در این منطقه به هیچ بهانه‌ای وجود ندارد.

دکتر روحانی با قهرمانانه توصیف کردن تلاش‌های نیروهای مسلح کشورمان در دوران دفاع مقدس و بویژه افتخارآفرینی‌های نیروهای دریایی، گفت: از همه نیروهای مسلح کشورمان و بویژه نیروی دریایی توانمند کشورمان که در هر شرایطی به خوبی از کشور و منافع ملی در سراسر جهان دفاع کردند، تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.

رییس جمهوری ادامه داد: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران امروز نه تنها در آب‌های سرزمینی بلکه از آب‌های بین‌المللی نیز از منافع جمهوری اسلامی ایران و منافع کشورهای دیگر در برابر مهاجمین و دزدان دریایی دفاع می‌کند و بسیار خرسندم که از یک نیروی دریایی توانمند و مقتدر برخورداریم.

قدرت امروز نیروهای مسلح و نیروی دریایی ما به هیچ وجه با ۳۵ سال قبل قابل مقایسه نیست

دکتر روحانی با بیان اینکه جولانگاه و عرصه حضور نیروهای قدرتمند دریایی ایران امروز از عرصه آب‌های داخلی به همه پهنه آب‌های آزاد و بین‌المللی گسترده شده است، اظهار داشت: ، چرا که این توانمندی متکی به توان داخلی و بومی است.

رییس جمهوری اظهار داشت: امروز همه نیازمندی‌های نیروهای مسلح توسط خود آنان و صنعتگران و متخصصان داخلی تأمین شده و همین ناوشکن جماران که بر عرشه آن ایستاده‌ایم نیز به دست متخصصان داخلی کشورمان طراحی و ساخته شده است.

رزمایش گسترده و مشترک محمد رسول الله(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران 10 دی ماه با حضور رئیس جمهور و فرماندهان عالی‌رتبه نظامی و فرماندهان رزمایش با برگزاری رژه دریایی در دریای عمان پس از 6 روز اجرای طرح‌های عملیاتی و تاکتیک‌های رزمی و دفاعی نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) با دستیابی به کلیه اهداف مورد نظر و با موفقیت پایان یافت.

نیروی دریایی ارتش با به‌کارگیری بیش از ۱۰۰ فروند شناور سطحی، هجومی، راکت‌انداز تندرو، شناورهای زیرسطحی، انواع یکان‌های پروازی و هواناو و تعداد زیادی از شناورهای بومی در قالب نیروهای مردمی به‌منظور نمایش قدرت دریایی با یک آرایش تاکتیکی منظم و با انجام رژه با شکوه دریایی آمادگی رزمی و اقتدار دریایی خود را  امروز به نمایش گذاشت.

گفتنی است، شناورهای نیروی دریایی با طی هزاران مایل از مناطق مختلف و گستره دریای عمان و شمال اقیانوس هند با برنامه ریزی دقیق و هدایت فرماندهان جوان در این رژه با شکوه شرکت کردند.

شایان ذکر است رزمایش گسترده و مشترک محمد رسول الله(ص) پس از یک هفته تلاش خستگی ناپذیر و هماهنگ نیروهای دریایی، زمینی، هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تحقق اهداف مورد نظر و حصول نتایج ارزشمند و دستاوردهای مهمی که برای ارتش و نیروهای مسلح کشورمان به همراه داشت به کار خود پایان داد.

هماهنگی و وحدت فرماندهی، تمرینات تاکتیکی و عملیاتی پیچیده مشترک، حساس و گسترده، تبادل تجارب بین افسران جوان و باتجربه و انتقال تجربه های ارزشمند کسب شده از دوران دفاع مقدس به آنها، استفاده از دستآوردهای بومی و داخلی صنایع دفاعی کشور و ارزیابی توان عملیاتی آنها، ارزیابی عملکرد نیروهای شرکت‌کننده در رزمایش توسط کارشناسان و داوران عالی‌رتبه نظامی، تقویت ایمان و روحیه جهادی، خوباوری، ایثار و شهادت‌طلبی در بین نیروهای شرکت‌کننده در رزمایش، تقویت آمادگی‌های رزمی یکان‌های ارتش در شرایط بحرانی و نبردهای نامتقارن و اعلام پیام صلح و دوستی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به کشورهای منطقه در جهت ثبات، پایداری و امنیت منطقه‌ای؛ از جمله نتایج و دستآوردهای مهم رزمایش بزرگ و مشترک محمد رسوالله(ص) ارتش بود.

پایان پیام/

کد خبر 428300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • tifaa.com IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۱
    0 0
    جالب بود