فعالیت 437 باب کانون فرهنگی هنری در مساجد کرمانشاه

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد ایلام، گفت: 437 باب از یک هزار و 200 مسجد موجود در استان کرمانشاه دارای کانون فرهنگی هنری هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، صبح امروز(11 دی) در جمع مسئولان و کارشناسان ستاد عالی کانون های مساجد کشور که با حضور معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی و در قالب هیئت بازرسی، نظارت و ارزشیابی به کرمانشاه سفر کرده اند، به ارائه گزارشی از عملکرد دبیرخانه استان پرداخت.

 

طیب صفری، با بیان اینکه در استان کرمانشاه با جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر، یک هزار و 211 باب مسجد وجود دارد، ابراز کرد: 400 باب از این مساجد در مناطق اهل سنت و مابقی در مناطق شیعه نشین قرار دارد این در حالی است که بیش از 90 درصد جمعیت در شهرستان ها را اهل تسنن تشکیل می دهند.

 

وی، با اشاره به تأسیس و فعالیت 437 باب کانون فرهنگی هنری در مساجد استان، خاطرنشان کرد: بنابر برنامه پنجم توسعه باید بیش از 25 درصد مساجد دارای کانون باشند که ما 10 درصد از برنامه جلوتر هستیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، همچنین به چشم انداز پیش روی کانون ها مبنی بر اختصاص 60 درصد کانون ها به کانون های روستایی اشاره و بیان کرد: در حال حاضر 255 باب از کانون های استان، معادل  58 درصد روستایی و 182 باب معادل 42 درصد شهری هستند.

 

صفری، خاطرنشان کرد: 24 باب از کانون های فرهنگی هنری ما نیز در قالب کانون های تخصصی در رشته های قرآن، مهدويت،مشاوره، آموزش، پژوهش، كتابخانه‌اي، سمعي و بصري و تبليغات، هنرهاي تجسمی، هنرهای نمایشی، ورزش، ایثار و شهادت، نماز، حجاب و عفاف، نظارت و ارزشیابی و سلامت مشغول به فعالیت هستند.

 

وی، از تحقق تمامی بندهای تفاهمنامه در خصوص کانون های تخصصی، جز یک مورد که امسال به تأسیس می رسد، گفت: شهرستان کنگاور کانون مصلی ندارد اما در حال حاضر 14 کانون ما مصلی دارند.

 

این مقام مسئول، با اشاره به فعالیت 10 باب خانه دیجیتال و راه اندازی 3 خانه دیجیتال در آینده ای نزدیک، تصریح کرد: استان کرمانشاه جزو نخستین استان هایی است که درخصوص راه اندازی و تجهیز خانه های دیجیتال وارد عمل شده است.

 

صفری، همچنین از تأسیس دو باب کانون فرهنگی هنری مساجد در دانشگاه های استان خبر داد و گفت: ما به دنبال این هستیم که در کانون های فرهنگی هنری را در سایر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان راه اندازی کنیم.

 

وی، با اشاره به اخذ مجوز رسمی برای 118 باب از کتابخانه های مخزن دار کانون های مساجد استان، یادآور شد: از این تعداد 25 کتابخانه در مناطق روستایی فعالیت داشته و مابقی شهری هستند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، تصریح کرد: اولویت ما در هنگام تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد این است که در کنار کانون کتابخانه نیز راه اندازی شود.

 

صفری، با بیان اینکه از کمک های استانی جهت کمک به کانون های مساجد جذب شده است، عنوان کرد: اکثر کانون های ما به امکانات و زیرساخت های لازم مجهز شده اند.

 

وی، اضافه کرد: در سال های گذشته 133 نفر از اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند که در این خصوص خواستار پیگیری مسئولان ستاد عالی جهت بهره مندی تعداد بیشتری از اعضای کانون ها از این پوشش حمایتی هستیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، در ادامه به فعالیت منسجم گروه های هنری، نمایشی، هسته های پژوهشی، نشریات و سرود در کانون ها اشاره کرد.

 

صفری، همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان با شرکت بیش از 500 شرکت کننده، اظهار کرد: علی رغم توقف یک ساله در برگزاری این جشنواره شاهد استقبال بیشتر اعضای کانون ها از این رقابت قرآنی بودیم.

 

وی، ابراز کرد: دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه با توجه به نیازهای استان ضمن ورود به برنامه های مناسبتی و غیرمناسبتی، از فعالیت های اردویی و محافل قرآنی حمایت کرده و در برگزاری محافل قرآنی عملکرد قابل توجه و بسیار خوبی داشته است.

 

مسئول دبیرخانه، در خصوص فعالیت های نظارتی و ارزشیابی از کانون های شهری و روستایی فعال در استان از حضور گروه های نظارتی با حداقل یک بازدید از این کانون خبر داد و افزود: در فصل تابستان که اوج فعالیت کانون هاست بیش از یک مورد بازدید از کانون ها داشته ایم.

 

صفری، همچنین حمایت از کانون ها در برگزاری یادواره های شهدا را از دیگر فعالیت های این نهاد برشمرد و عنوان کرد: استان کرمانشاه به لحاظ برخورداری از ساختمان مستقل جهت فعالیت های کانون ها از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است و از جمله استان های پیشتازی است که نسبت به افتتاح حساب برای تمامی کانون ها اقدام کرده است.

 

وی، با اشاره به فعالیت دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه به عنوان دستگاه برتر در خصوص نهضت سواد آموزی در استان، بیان کرد: سال گذشته 600 نفر را باسواد کردیم و امسال با ترسیم افق های بالاتری نسبت به سوادآموزی به 2 تا 3 هزار بیسواد و کم سواد در کانون ها اقدام خواهیم کرد.

 

صفری، همچنین به معرفی و تجلیل اداره کل نهضت سوادآموزی استان از دبیرخانه مساجد کرمانشاه به عنوان دستگاه شاخص در خصوص ریشه کنی بی سوادی اشاره و تصریح کرد: با همت ستاد عالی و ریاست محترم ستاد، کانونهای مساجد جایگاه خود را یافته اند و امروز به عنوان یک دستگاه بزرگ و تأثیرگذار در عرصه های مختلف وارد می شوند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد کرمانشاه از تعامل و همکاری با دستگاه های اجرایی استان از قبیل ورزش و جوانان، اوقاف و امور خیریه، تبلیغات اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری خبر داد و گفت: تکریم ارباب رجوع و اهتمام بر پاسخگویی به مراجعین بر محور اخلاق مداری و حسن رفتار در برخورد با مسئولان کانون ها و سایر مراجعین از افتخارات ماست.

 

پایان پیام/

کد خبر 428324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha