به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ دکتر مهدی فیض معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در حاشیه پنجمین دوره از مسابقات بینالمللی دانشجویان مسلمان جهان با شرکت در همایش «وحدت اسلامی؛ چالشها و فرصتها از دیدگاه قرآن» به بیان سخنانی پرداخت.
وی با بیان اینکه قرآن و وحدت نیازهای امروز امت اسلامی هستند گفت: بایستی به طور جدی به موضوع وحدت اسلامی پرداخته شود و در این خصوص قرآن نقش مهمی را ایفا می کند چراکه قرآن تمام پیروان ادیان پیرو کتاب را به وحدت دعوت می کند.
وی در ادامه با اشاره به آیه 64 سوره آل عمران گفت: خداوند در قرآن می فرماید: « قُل يا أَهلَ الكِتابِ تَعالَوا إِلىٰ كَلِمَةٍ سَواءٍ بَينَنا وَبَينَكُم أَلّا نَعبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلا نُشرِكَ بِهِ شَيئًا وَلا يَتَّخِذَ بَعضُنا بَعضًا أَربابًا مِن دونِ اللَّهِ فَإِن تَوَلَّوا فَقولُوا اشهَدوا بِأَنّا مُسلِمونَ» که این آیه به امر وحدت اشاره میکند و تمام اهل کتاب را به موضوع وحدت دعوت میکند. وحدت یعنی اینکه ما کسی غیر از خدا را حاکم خود ندانیم و بله قربان گوی دیگران نباشیم. وقتی قرآن تمام ادیان را به وحدت دعوت میکند یعنی این امر امکانپذیر است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: ما مسلمان باید بیش از سایر ادیان به این موضوع بپردازیم و برایمان مهم باشد. حج یکی از کانونهای وحدت اسلامی است و ما در جهان اسلام ظرفیتهای بسیاری برای رسیدن به وحدت داریم و باید از آنها بهره کافی ببریم. متاسفانه گاهی تفرقهافکنیها از داخل جهان اسلام و حتی گاهی از خود جهان تشیع به وجود میآید و به اینکه جهان اسلام به وحدت نرسد دامن میزند و دشمن با تقابل هایی که در سوریه و عراق ایجاد کرده در پی آن است به اختلافات دامن بزند.
وی افزود: موضوع وحدت نباید دستمایه مباحث سیاسی گردد و امام راحل بسیار بر مقوله وحدت شیعه و سنی تکیه داشتند و باید دقت شود که وحدت تاکتیک نیست که بعد از قدرت پیدا کردن آن را کنار بگذاریم بلکه وحدت از دیدگاه امام راحل آرمان نیاز اساسی یک امت واحد است.
وی ادامه داد: بعد از امام راحل، مقام معظم رهبری نیز همواره بر این وحدت تاکید دارند چنانچه رهبری هر ساله در پیام حج به این موضوع وحدت تاکید اکیددارند و بیان می دارند هر کس در هر جایی و به هر اسمی بخواهد وحدت را بهم بزند و بین شیعه و سنی تفرقه ایجاد کند، خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمن میریزد و به سلطه صهیونیست در جهان اسلام کمک میکند.
فیض گفت: ما گاهی با نیت خیرخواهانه متاسفانه به مقوله وحدت ضربه میزنیم. دانشجویان که سیاستمداران و مدیران آینده هستند باید به موضوع وحدت اهمیت زیادی بدهند تا با شکلگیری ذهنیت آنها بر اساس وحدت بتوانند جوامع آینده خود را به صورت صحیحی هدایت کنند.
شایان ذکر است در این همایش حدود 140 مقاله در موضوع وحدت جهان اسلام از سوی دانشجویان طی دو مرحله داوری می شوند.
نظر شما