حجت الاسلام دکتر «سید مهدی علیزاده»، رییس پژوهشکده حج و زیارت در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نگرش وحدت آمیز پیامبر اکرم(ص) در جامعه و امت اسلام، گفت: واقعیت آن است که پیامبر(ص) تنها به دنبال وحدت صرف نبود و تعامل او با سایر ادیان نیز قابل توجه است به طوری که بعد از ورود به مدینه با اقوام یهود و مسیحی پیمان صلح می بندد.
وی ادامه داد: این دیدگاه به تنهایی از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه نشان دهنده آن است که برای ایجاد وحدت باید به تمامی اقشار جامعه توجه داشت، حضرت محمد(ص) علاوه بر این میان دو قبیله اوس و خزرج پیوند دوستی برقرار کرد، فضای جامعه زمان پیامبر(ص) با اینگونه اقدامات تبدیل به فضای صلح شد.
رییس پژوهشکده حج و زیارت تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) فضایی ایجاد کرد و با عمل خود شرایطی را پدید آورد که جامعه اسلامی را به سمت و سوی همگرایی سوق دهد و اسلام را در چنین فضایی نشر داد، بنابراین امروز نیز باید همین نگرش را در جهان اسلام داشته باشیم و همگرایی و وحدت فکر و عقیده را به عنوان عامل مشترک میان یکدیگر گسترش دهیم.
حجت الاسلام علیزاده موسوی گفت: دشمنان اسلام از این ترس دارند که میان مسلمین وحدت ایجاد شود، به همین علت است که تمام هم و غم خود را صرف ایجاد تفرقه بیان مسلمانان می کنند چراکه می دانند با ایجاد تفرقه اختلاف میان گروه های مختلف بالا می گیرد و مسلمین از درون با یکدیگر به مجادله می پردازند و آنها نیز در این شرایط می توانند به اهداف شوم خود برسند.
وی با اشاره به شرایط فعلی مسلمین اظهارکرد: به نظرم می رسد بعد از کارهایی که گروه های تفکیری انجام دادند در حال حاضر فضا برای مقابله با این گروه های عامل تفرقه برای مسلمین باز است و البته مسلمانان نیز به این نتیجه رسیده اند که این شرایط به نفع هیچ مسلمانی نیست بنابراین تلاش باید بر محور قرار دادن اشتراکات و ایجاد راهبرد سیاسی مناسب باشد.
این استاد حوزه گفت: با توجه به این مسئله که مسجد مهمترین رکن وحدت بخش جهان اسلام است و به عنوان اصلی ترین مرکز حضور پیامبر(ص) در صدر اسلام به حساب می آید در نتیجه با پیروی از این سیره نبوی و جایگاه مسجد، مسلمین باید تاکید بر فعالیت های مسجدی و ایجاد انسجام عقیدتی از طریق مساجد داشته باشند تا بتوانند وحدتی مضاعف را ایجاد کنند.
وی اظهار کرد: مسجد به عنوان عنصر کالبدی فضای اسلام و با ویژگی های معنوی و کارکردی خود می تواند میان تفکرات مختلف و از سوی دیگر میان مذاهب اسلامی وحدت ایجاد کند.
پایان پیام/
نظر شما