به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، مرتضی طاهریان، در نشست پایانی هیئت بازرسی و نظارت ارزشیابی ستاد عالی کانون های مساجد کشور که با حضور مسئول و کارکنان دبیرخانه مساجد کرمانشاه برگزار شد، ابراز کرد: برخورداری از تیم جوان، بانشاط و مسجدی در استان کرمانشاه که اغلب از اعضای کانون ها و آشنا با این فضا هستند از نکات خوب و قابل توجه است.
وی، در بیان نتایج ارزیابی این هیئت، ارتباط دوستانه و تعامل سازنده میان کارکنان واحدهای مختلف، اهتمام ویژه به تفاهمنامه و ابلاغیه های ستاد عالی کانون های مساجد، برخورداری از ساختمان مستقل اختصاص یافته به دبیرخانه استان و دفتر نمایندگی خبرگزاری شبستان را از نقاط قوت این دستگاه برشمرد.
معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور، اظهار کرد: دبیرخانه استان کرمانشاه سال گذشته هم رتبه قابل توجهی داشت و جزو استان های نمونه کشور ارزیابی شده بود.
طاهریان، با تقدیر از نظام خوب، منظم و هدفمند حاکم بر حوزه مالی و اداری این نهاد از آن به عنوان الگویی برای سایر استان ها در عمل به وظایف محوله مطابق با ابلاغیه ها و تفاهم نامه های ستاد عالی یاد کرد و گفت: برابر با اعلام کارشناسان هیئت بازرسی و نظارت ارزشیابی عملکرد این واحد به لحاظ برون سپاری و بایگانی ها نیز خوب بوده است.
وی، نظام اطلاعاتی و آماری حاکم بر معاونت برنامه ریزی و توسعه را نیز مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در این واحد اشراف خوبی بر اطلاعات کانون های تخصصی، کتابخانه ها و خانه های فرهنگ دیجیتال وجود دارد و همچنین پیگیری ابلاغیه ها و پاسخ به مکاتبات نیز رضایت بخش است.
مسئول هیئت بازرسی و نظارت ارزشیابی اعزامی به استان کرمانشاه در ادامه توفیقات ارزنده به دست آمده در خصوص نهضت سواد آموزی را یک برجستگی ویژه در حوزه آموزش و پژوهش عنوان و اضافه کرد: این موفقیت یک امتیاز بسیار مثبت برای استان کرمانشاه است که با سازمان ها و مراکز آموزشی ارتباط بسیار خوبی دارد.
طاهریان، فعالیت های صورت گرفته در حوزه تازه تأسیس و نوپای واحد خواهران را نیز خوب ارزیابی و اظهار کرد: در حوزه فرهنگی و هنری نیز اقدامات خوبی انجام شده و نظام اطلاعاتی بسیار خوبی در حوزه های مختلف اعم از نشریات تجربی، گروه های سرود و نمایش وجود دارد که ممکن است در بعضی از استان ها خیلی به این مسئله توجه نداشته باشند.
وی، بایگانی ارزشمند از تفاهمنامه های اوقات فراغت را نیز مورد تقدیر قرار داد و بیان کرد: پراکندگی کار در این حوزه زیاد است و در سطح کلان تنوع زیادی دارد که باید در جهت متمرکز شدن آن در یک واحد مشخص تدبیر لازم به عمل آید.
معاون ستاد عالی، در ارزشیابی از فعالیت های واحد روابط عمومی آن را مطلوب خواند و گفت: ارتباط خوب با دستگاه های مختلف با توجه به اینکه تنها یک نیروی کاری در این بخش مشغول به فعالیت است و برخورداری از دفتر مستقل از نکات قابل توجه در خبرگزاری شبستان کرمانشاه است.
طاهریان، همچنین انتقال اخبار و اطلاعات واحد های مختلف دبیرخانه جهت انعکاس و اطلاع رسانی در خبرگزاری شبستان تأکید کرد و گفت: در واحد ساماندهی و توسعه کتابخانه ها اطلاعات بسیار خوبی گردآوری شده اما به نظر می رسد از برخی از ظرایف کار غفلت شده است.
وی، غفلت در بهره گیری از بانک اطلاعاتی موجود در سایت جشنواره جوانان و اداره کل کتابخانه ها را از موارد مشاهده شده در عملکرد کارکنان عنوان کرد و گفت: در حوزه فرهنگی و هنری در برخی از موارد نیاز به حمایت های بیشتر ستاد عالی وجود دارد که از همکاران می خواهم طرح ها را آماده کرده و باحمایت دبیرخانه به ستاد عالی اعلام کنند.
این مقام مسئول، متمرکز نبودن برنامه های مناسبتی و پیگیری آن در دو حوزه کاری را متذکر شد و افزود: در حوزه برنامه ریزی و توسعه نیز به نظر می رسد باید یک بازنگری در کانون های تخصصی داشته و رشته های اختصاص یافته را متناسب با ظرفیت های آنان تعیین کنیم.
طاهریان در بخش دیگری از سخنان خود خواستار اهتمام بیشتر در خصوص کانون های دانشگاهی و تحت پوشش بردن مراکز آموزش عالی بیشتری در این حوزه کاری شد.
وی، با تأکید بر فعال شدن خانه های دیجیتال مساجد در حوزه تولید محتوایی و کارآفرینی، تصریح کرد: در بحث مراکز فرهنگ دیجیتال نیز این نگرانی وجود دارد که صرفاً به مراکز درآمدزایی مبدل شوند که این یک آسیب است.
معاون ستاد عالی، رفع نواقص مشاهده شده در سال های گذشته را رضایت بخش دانست وگفت: آموزش های لازم جهت محول شدن اتوماسیون اداری به مسئول واحد امور عمومی نیز باید توسط متصدی قبلی به انجام برسد.
طاهریان، پرهیز از تداخل وظایف را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: سیاست ستاد عالی کانون های مساجد کشور این است که هر حوزه ای کار تخصصی خود را انجام دهد حال آنکه در این مسئله مسئول دبیرخانه می تواند بنا بر تدبیر خود نظم و انضباط اداری بهتری را بر دستگاه خود حاکم کند.
وی، اظهار کرد: در مجموع بررسی های به عمل آمده از واحد های مختلف، با چالش های جدی و مهم برخورد نکردیم که نشان از تدبیر خوب مسئول دبیرخانه و همکاری و مشارکت خوب کارکنان دارد.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به طرح های ارائه شده از سوی این دبیرخانه از تخصیص اعتبار آن خبر داد و گفت: همکاران دبیرخانه باید در بحث جشنواره ها نیز تلاش کنید ورود خوبی داشته باشید تا بتوانید در عرصه رقابت فرهنگی و هنری نیز به خوبی از حیثیت استان دفاع کنید.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه نیز در این نشست با مثبت خواندن اثرات و نتایج سفرهای استانی هیئت بازرسی و نظارت ارزشیابی ستاد عالی، اظهار کرد: بسیاری از نقص ها که از دید ما پنهان مانده در این ارزیابی ها مشخص می شود.
طیب صفری، ابراز کرد: همکاران ما در عمل خود فراتر از وظایف محوله وارد کار شده اند و در راه خدمت به کانون ها در بسیاری از موارد اوقات آزاد خود را نیز به این مسئله اختصاص داده اند.
وی، پای کار بودن کارکنان دبیرخانه استان در هر ساعتی از شبانه روز را از نقاط قوت این دستگاه برشمرد و افزود: همه همکاران ما با اعتقاد به کار مسجد و کانونی به فعالیت می پردازند و در این راستا تنها رضایت خدا و خدمت به بچه های مسجد را مورد توجه قرار داده اند.
مسئول دبیرخانه استان، اطلاع یافتن از نقص های موجود در واحدهای مختلف را بسیار خوب دانست و عنوان کرد: باید هم به نقاط قوت و هم به نقاط ضعف خود توجه داشته باشیم و ضمن تقویت نقاط قوت، ضعف های موجود را نیز رفع کنیم.
وی افزود: در خصوص برخی از واحدهای نوپا همچون امور عمومی و آموزش و پژوهش نیازمند زمان هستیم تا هم طراز با سایر بخش ها گام های بلندی رو به جلو بردارند.
صفری، خاطرنشان کرد: باید به سمتی برویم که متصدی هر یک از واحدها دارای صلاحیت لازم برای وظایف محوله باشد اما در حال حاضر چارت تعیین شده جوابگوی این حجم بالای کارها نیست و با توجه به توسعه کانون ها و کتابخانه ها روز به روز بر گستردگی آن افزوده می شود.
این مقام مسئول، با بیان اینکه با انعقاد هریک از تفاهمنامه های مشترک با سایر دستگاه های استان وظیفه ای را بر وظایف ما اضافه می کند، ابراز امیدواری کرد: به سمتی برویم که برای هریک از امور یک نیروی مستقل داشته باشیم و جزو استان های درجه یک قرار بگیریم.
وی، عنوان کرد: سعی ما بر رفع نقاط ضعف است نه اینکه ضعفی بر ضعف های خود اضافه کنیم که به حمداله عملکرد همکاران هر سال نسبت به سال قبل بهتر می شود و به فراخور بهبود وضعیت ستاد عالی این روند به استان ما نیز تسری یافته است.
صفری، اظهار کرد: علی رغم مشکلات بودجه ای موجود در کشور و در قیاس با سایر ادارات و ارگان های فرهنگی، ستاد عالی کانون های مساجد همواره یک سر و گردن از سایرین بالاتر بوده است و با مدیریت خوب حضرت حجت الاسلام سلیمانی بدهی به جایی ندارد و این مسئله برای ما موجب دلگرمی است.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: فعالیت های ما گستردگی بیشتری پیدا کرده و به یک مقبولیت ارزشمندی در استان دست یافته ایم به گونه ای که سایر ادارات و ارگان ها خواستار بهره گیری از ظرفیت های کانون ها هستند.
وی، گفت: با پایان این بازدید نشست درون سازمانی را با همکاران واحدهای مختلف برگزار خواهیم کرد تا ضمن بررسی ضعف ها و نقایص موجود به رفع آن بپردازیم.
صفری، خاطرنشان کرد: در صورت ابلاغ اعتبارات لازم تا پایان سال جاری تمامی بندهای تفاهم نامه را اجرایی خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما