به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي انجمن سينماي جوانان ايران، در جريان برگزاري آيين افتتاحيه ششمين جشنواره ملي نماز و نيايش به روايت دوربين و بعد از اقامه نماز ظهر به امامت حضرت آيت الله العظمي جوادي آملي، ايشان پس از استماع گزارش حجتالاسلام عبدالرضا ايزدپناه مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم از فعاليت هاي فرهنگي مذهبي اداره ارشاد و انجمن سينماي جوانان ايران، دفتر قم در جريان برگزاري ششمين جشنواره نماز و نيايش به روايت دوربين، اين گزارش را اميدبخش خواندند و براي توفيقات بيشتر سازمان هاي فرهنگي مذهبي اين استان دعا فرمودند.
ايشان همچنين در سخناني، هنر را از بهترين نعمت هاي الهي دانستند و فرمودند: هر نعمتي كه خداوند به انسان عطا مي كند بايد در راه او صرف شود وگرنه ممكن است به مرور از جانب خداوند سلب آن نعمت صورت بگيرد.
معظم له ادامه دادند: برخي از هنرها به ظاهر اكتسابي است و برخي هنرمندان فكر مي كنند كه با تلاش خود آن هنر را كسب كرده اند اما برابر آيات قرآن و برخي از ادعيه، هر توفيقي كه نصيب انسان مي شود، توفيق الهي است و از جانب خداوند است.
آيت الله العظمي جوادي آملي با اشاره به داستان قارون در قرآن كريم اذعان داشتند: هنرهاي اكتسابي ممكن است انسان صاحب آن هنر را فريب بدهد و آن هنرمند مانند قارون كه مدعي بود ثروت خود را تنها با تلاش خود به دست آورده، قاروني حرف بزند كه من خود به تنهايي و تنها با زحمت خودم اين هنر را كسب كرده ام، كه در اين صورت فرجامي چون قارون خواهد داشت.
ايشان با بيان اين مطلب كه "هر كمالي زكات خاص خود را دارد و زكات هنر اين است كه در راه خدا صرف شود" اظهار داشتند: هر كسي بايد زكات بدهد؛ زكات مال و زكات علم مشخص است اما هر كمالي زكات خاص خود را دارد، به عنوان مثال زكات جمال عفيف تر بودن و زكات شجاعت جهاد در راه خداست، از اين رو زكات هنر نيز اين است كه در راه خدا استفاده شود.
معظم له هنرمندان را داراي مسئوليت مضاعف در قبال هنر خود دانستند و بيان داشتند: هنر هنرمند يك مسئوليت مضاعف بر عهده هنرمندان قرار مي دهد. هنرمندان بايد به صورتي هنر خود را به جامعه عرضه كنند كه توشه آخرت آنها باشد.
ايشان افزودند: انسان اگر بخواهد با هنر خود راهي سفر آخرت بشود، راه دارد، و آن اين است كه هنرمند ، هنر خود را با قرار دادن در محفظه عقل و عدل از مرگ برهاند و هنر خود را ناميرا و جاودانه كند؛ پيوند هنر با حق باعث ماندگاري هنر مي شود.
حضرت آيت الله العظمي جوادي آملي با اشاره به تاكيد دين در انتخاب موذن خوش صدا و امام جماعت خوش سيما فرمودند: بنا بر توصيه و تاكيد دين ، هنر بايد در خدمت دين، عقل و عدل باشد، هنرمندان لازم است اين كمال را حفظ كنند و آن را در خدمت دين قرار بدهند، اينچنين هنري آنها را حفظ خواهد كرد. بنابر همين رابطه بين دين و هنر است كه پيامبر (ص) فرمودند: افراد خوش صدا در جمع قرآن بخوانند و همچنين افراد خوش صدا با قرآن، به صداي خود جمال و جلال ببخشند.
پایان پیام/
پایان پیام/
نظر شما