به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،«سیدابوالفضل رضوی »در نشست هم اندیشی با موضوع توسعه روستایی در استانداری سمنان تاكيد كرد: بايد حمايت از روستاها در سرلوحه كار قرار گيرد و شاخصهاي توسعه اقتصادي روستا تعيين شود..
وی افزود: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سالجاری که با نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و جهادی است باید به اقتصاد و فرهنگ کار و تلاش توجه و همه با هم مخلصانه و بدون فوت وقت به صورت جهادی حرکت و تلاش کنیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی دولت تدبیر و امید در اجرای طرح مشارکت روستاییان برای توسعه پایدار روستاها در کشور، افزود: جلب اعتماد مردم اولین و مهمترین قدم دولت در اجرای این برنامه است .
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه اشتغالزایی در روستاها به تعریف زنجیره ارزش از مراحل تولید به مصرف و از مصرف به سرمایه نیاز داردافزود: نگاه در زنجیره تولید در روستاها باید گرایش به صادرات و تولید برای کشورهای دیگر باشد.
وی ادامه داد: اگر این زنجیره برای روستاییان تعریف نشود و آنها به مشارکت در تولید رغبت نداشته باشند، گسترش مشاغل به منظور توسعه پایدار محقق نمی شود.
وی تاکید کرد: اگر فقط ایجاد شغل در روستاها هدف گذاری شود و برنامه بلندمدت توسعه ای با مشارکت روستاییان نداشته باشیم، ایجاد شغل دوباره به فقر می انجامد.
رضوی با اشاره به تولید در روستاها بدون نگاه به امتداد زنجیره ارزش، اظهار داشت: فقدان تعریف زنجیره دانش منجر به این می شود که محصول کشاورزی تولید شده کشور چین ارزان تر از محصول داخلی در ایران به فروش می رسد.
.وی شناخت نیروهای نخبه، سرمایه دار و اثرگذار روستایی را دیگر مراحل طرح مشارکت روستاییان در توسعه پایدار برشمرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی با مشارکت مردم به پیروزی رسید، ابراز داشت: هدف دولت تدبیر و امید در این جنگ اقتصادی حضور و مشارکت مردم است و بدون حضور مردم امکان موفقیت در جنگ اقتصادی وجود ندارد.
رضوی، ۲۱ میلیون نفر از جمعیت کشور را ساکن در روستاها و عشایر خواند و اظهار داشت: جمعیت روستایی و عشایری استان سیستان و بلوچستان نیز ۵۱ درصد است.
وی با اشاره به اینکه ۲۳ درصد مردم استان سمنان نیز از این قشر هستند ادامه داد: متاسفانه در آمد روستائیان ۲۲ استان کشور از جمله استان سمنان از هزینه های آنها کمتر است با این شرایط آنها ارثیه ای که خانواده های روستایی برای فرزندان خود کنار می گذارند قرض و بدهکاری است.
رضوی با بیان اینکه باید جاذبه ها در روستا افزایش پیدا کند، تصریح کرد: این مهم سبب می شود تا همان گونه که فضای و آب و هوای روستا بسیار مطلوب است فضای کسب و کار نیز در روستاها مطلوب شود.
وی ادامه داد: هر استان در کشور موظف است برنامه توسعه روستایی استان خود را تنظیم و تهیه کند زیرا سرمایه های هر روستا با روستای دیگر متفاوت است که باید کارگروه توسعه روستایی در روستاها تشکیل شود.
استاندار سمنان نیز دراین نشست رسیدگی به وضعیت معیشتی و ایجاد شغل پایدار را بهترین راه برای جلوگیری از تخلیه روستاها از جمعیت بیان کردو گفت: توسعه پایدار بهترین راهکار برای ماندگاری جمعیت در روستاهاست.
محمد وکیلی توجه جدی بر پایداری روستاها و پایدار کردن جمعیت در روستاها و اشتغالزایی و افزایش درآمد روستائیان را یکی از محورهای توسعه عنوان کرد.
استاندار سمنان با تاکید بر ضرورت شناخت مزیتهای نسبی هر منطقه، توسعه فرهنگی و اجتماعی در کنار توسعه اقتصادی را از اولویتهای کاری دستگاههای اجرایی در روستا برشمرد.
وی تاکید کرد: در کشور بسیاری از روستاها با وجود خشکسالی، آب و زیرساختهای لازم نظیر برق و ... دارند اما به علت مطلوب نبودن شرایط اقتصادی تخلیه شده اند.
وکیلی با بیان اینکه اقتصاد، توسعه و امنیت پایدار روستاها وابسته به ماندگاری جمعیت در روستاهاست، اضافه کرد: برای حفظ امنیت هم شده، باید برای ماندگاری جمعیت روستاها برنامه داشت.
وکیلی با اشاره به مشکلات مختلف روستاییان در مقایسه یا شهرنشینان، گفت: درآمد روستاییان پایین تر از اهالی شهر است ولی هزینه های روستا با شهر برابر است.
استاندار سمنان به برخی از معضلات اجتماعی تخلیه روستاها از جمعیت و کوچ جوانان روستایی برای کسب شغل به مناطق شهری نیز اشاره کرد.
پایان پیام/.
نظر شما