عرضه درست معارف مکتب اهل بیت (ع) بشریت را زانو در می آورد

خبرگزاری شبستان: معاون امور بین الملل حوزه علمیه قم با بیان اینکه اطلاعات ما نسبت به فرقه های مختلف سطحی و کم عمق است گفت: معارف مکتب اهل بیت (ع) آنقدر غنی، علمی و ناب است که اگر آن را به خوبی عرضه کنیم بشریت در مقابل آن زانو می زنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد حجت الاسلام و الملسمین محمد حسن زمانی، معاون امور بین الملل حوزه علمیه قم امروز(18 دی) در گردهمایی منادیان وحدت که با حضور ائمه جمعه، جماعات، مبلغین و مبلغات استان در مسجد روضه محمدیه برگزار شد، با تبرک هفته وحدت گفت: در حال حاضر یک میلیارد و 6000 میلیون مسلمان در جهان وجود دارد که حدود 400 میلیون نفر از آنان را شیعیان تشکیل می دهند.

وی افزود: از بین چهار مکتب حنفی، شافعی، مالکی و حنبلی دو مکتب حنفی و شافعی در برخی از استان های کشور ما حضور دارند.

زمانی اضافه کرد: حنبلی ها در استان های خراسان جنوبی، شمالی و رضوی، سیستان و بلوچستان و گلستان و شافعی ها در استان های کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، هرمزگان، بوشهر و جنوب فارس زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه بیشترین جمعیت شیعه مربوط به کشور ایران است تصریح کرد: اما از نظر درصد جمعیت جمهوری آذربایجان با نسبت 95 درصد در رتبه نخست قرار دارد.

زمانی اضافه کرد: کشورهای لبنان، عراق، افغانستان، پاکستان، هند، بحرین، یمن و عربستان با داشتن 4 نقطه که در آن شیعیان مرکز ثقل هستند از دیگر کشورهای شیعه در سطح دنیا می باشند.

وی با بیان اینکه فرقه ضاله وهابیت مولود مکتب حنبلی است اظهار داشت: بر خلاف نظر همگان بیشترین جمعیت این فرقه در عربستان قرار ندارد بلکه حاکمیت وهابی بر این کشور سیطره دارد.

معاون امور بین الملل حوزه علمیه قم افزود: تنها شیعه در عربستان مورد حمله قرار نمی گیرد بلکه اهل تسنن نیز در این کشور تحت فشار قرار دارند تا جایی که علمای شافعی و حنفی حق ندارند به عنوان امام جماعت در مساجد نماز اقامه کنند.

وی با اشاره به تقسیم اهل سنت به 4 مکتب خاطر نشان کرد: اما از اهل سنت را می توان از منظرها و جهات مختلف به گروه های مختلف تقسیم کرد.

زمانی گفت: در بحث ارادت به اهل بیت (ع) مکتب شافعی به ما نزدیک تر است اما در بحث های فقهی نزدیکترین مکتب به ما مکتب حنفی است.

 وی با بیان اینکه اهل سنت از نظر کلامی نیز دارای تقسیم بندی هایی است افزود: اکثریت غالب اهل سنت با هر مکتبی اکنون از نظر کلامی شافعی می باشند.

زمانی از عرفان به عنوان روح عبادات، فقه، نماز و .. یاد کرد و اظهار داشت: این روح باید تجلی پیدا کند و در حوزه های ما عرفان هنوز کمرنگ است و جایگاه خود را باز نکرده است.

وی با اشاره به ظهور عرفان های نوظهور در سطح دنیا گفت: اگر عرفان های نوظهور میدان پیدا می کنند به این دلیل است که عرفان ناب شیعه را عرضه نکرده ایم و اگرما در این عرفان را عرضه می کردیم این عرفان ها به وجود نمی آمد.

زمانی بر لزوم تقویت عرفان تاکید کرد و افزود: امام خمینی (ره) با آثار و نوشته های خود بنیانگذار عرفان  در عصر حاضر بود و ما نیز باید آن را پیگیری کنیم.

وی با اشاره به فرقه تصوف در اهل سنت گفت: این فرق دو ویژگی دارد نخست محبت به اهل بیت(ع) و دوم اعتقاد به مراسمات دینی، مذهبی ،مجالس ذکر و .... است.

  معاون امور بین الملل حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: شیفتگی و محبت آنان به اهل بیت به دلیل این است که عرفان خود را از اهل بیت(ع) گرفته اند.

وی با بیان اینکه اطلاعات ما نسبت به فرقه های مختلف سطحی و کم عمق است گفت: معارف مکتب اهل بیت (ع) آنقدر غنی، علمی و ناب است که اگر آن را به خوبی عرضه کنیم بشریت در مقابل آن زانو می زنند.

زمانی در خصوص نحوه تعامل یا اهل سنت گفت:ایتدا باید معارف و آموزه های مکتب اهل بیت (ع) را به اهل سنت عرضه کنیم  و این امر باید با توجه به ظرفیت های و آمادگی های موجود شکل گیرد.

وی با بیان اینکه کتب و مبلغان بسیاری در مورد اهل سنت کار کرده اند گفت: اما متاسفانه در آن ها بر این اصل توجه نشده است  جراکه در رویاروی با اهل سنت نباید ابتدا مساله خلافت را مطرح کرد بلکه باید نخست مرجعیت علمی اهل بیت (ع) را مورد تاکید قرار داد.

معاون امور بین الملل حوزه علمیه قم اظهار داشت: احترام به مقدسات و پرهیز از توهین از دیگر مواردی است که می تواند در کاهش اختلافات موثر باشد.

وی با اشاره به لعن ها، ناسزاها و بد زبانی های برخی نسبت به اهل تسنن گفت: اینها آفتی بود که به مکتب اهل بیت (ع) افتاد و اگر این ها نبود مکتب تشیع اکنون پیشرفت چشمگیری کرده بود.

زمانی در پایان خاطر نشان کرد: تحکیم دوستی ها و افزایش رفت و آمدهای با اهل سنت از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 430225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha