پاتیناژ مرد سرزمین برفی در دریای  مدیترانه ( بخش دوم)

خبرگزاری شبستان:سوریه از مارس 2011 درگیری طغیانی مسلحانه ای علیه رژیم بعثی بشار اسدی است که کشورش مناسبات نزدیکی با مسکو از دوران اتحاد شوروی دارد. سوریه از گذشته تا امروز یکی از خریداران بزرگ تسلیحات روسی است و گزارش ها نشان می دهد این کشور طی چهار سال گذشته به صورت مداوم از روسیه سلاح دریافت می کرده است . 

به گزارش خبرگزاری شبستان 

 

2012

 

8 ژانویه 2012 – کشتی های روسیه به همراه ناو هواپیما بر این کشور در بندر طرطوس سوریه پهلو گرفتند. در این زمان مقامات نظامی روسی اعلام کردند مسکو مواضع نظامی خود در سوریه را حفظ خواهد کرد .

 

27 فوریه 2012 – ولادیمیر پوتین در خصوص افزایش خطر حمله به ایران هشدار داد و اظهار داشت عواقب این اقدام فاجعه بار خواهد بود .

 1ژوئن 2012- پوتین اعلام کرد روسیه از هیچ کدام از طرفین در بحران سوریه حمایت نمی کند و حمایت تسلیحاتی از حاضرین در جنگ داخلی ندارد.

 

19 ژوئن 2012 – ولادیمیر پوتین و باراک اوباما در حاشیه اجلاس گروه اقتصادی بیست در مکزیک اعلام کردند که خواستار پایان فوری خشونت ها در سوریه هستند.

 

" طرحی که بر خروج رئیس جمهور بشار اسد پیش از توافق یا پیشرفتی در تحولات سوریه تاکید می کند ، اینچنین طرح های به سادگی بلا استفاده هستند ، این طرح های غیر عملی بوده زیرا بشار اسد سوریه را ترک نمی کند – سرگی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه  سپمتامبر 2012

 

30 ژوئن 2012 – قدرت های جهان در ژنو سوئیس گرد هم آمدند و بر انتقال در سوریه به یک توافق دست یافتند.

 

18 جولای 2012 – روسیه و چین برای سومین بار قطعنامه ارائه شده توسط غرب علیه دولت بشار اسد را وتو کردند. این قطعنامه به اعمال تحریم ها علیه دمشق منجر می شد.

 

در این دوران روسیه  از طرح های عربی برای انتقال قدرت در سوریه خشنود نبود.

 

10 اکتبر 2012 – آنکارا هواپیمایی روسی را که در مسیر مسکو- دمشق در حال پرواز بود مجبور به فرود در آنکارا کرد. این اقدام خشم روسیه را به دنبال خود داشت و ترک ها در این دوران ادعا کردند این پرنده حامل جنگ افزار است .

 

27 نوامبر 2012 – دیمیتری مدودف که اکنون نخست وزیر روسیه بود روابط ممتاز با دشمق را مربوط به گذشته دانست.

 

2013

 

27 ژانویه 2013 – روسیه حملات گاه و بی گاه خود به سوریه را ادامه می دهد و می گوید اسد اگر نتواند تغییرات سیاسی را صورت ندهد عملا اشتباه کرده است .

 

13 مارس 2013 – سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد هر تلاشی برای مسلح کردن طرف های درگیر در سوریه خلاف قواعد بین المللی است .

" اطلاعاتی که از سوی آمریکایی ها ارائه شده است نمی تواند ما را قانع کند . یوری اوژکوف ، از معاونان ولادیمیر پوتین  - سپتمابر 2013

 

21 آگوست 2013 – روسیه ادعای معارضه را در خصوص استفاده دولت بشار اسد از سلاح های شیمایی علیه مخالفان و کشته شده 1300 تن را یک ادعای تحریک کننده خواند.

 

انگیزه های احتمالی روسیه در حمایت از سوریه

 

فروش تسلیحات و سرمایه گذاری های اقتصادی

 

روسیه علائق متنوعی را در سوریه دنبال می کند و مجموعه قرار داد های که دمشق و مسکو با یکدیگر امضا کرده اند حجمی معادل 5 میلیارد دلار را شامل می شود. در همین حال روسیه از تحریم های اقتصادی علیه تهران نزدیک به  13 میلیارد دلار زیان دیده است و نمی خواهد این مساله تکرار شود . روسیه در این شرایط در حدود 4.5 میلیارد دلار از قرار داد های تجاری اش با لیبی را غیر قابل اجرا و بازگشت می داند . این در شرایطی است که به گفته دانیل تریسمن از اعضای هیات علمی دانشگاه کالیفرنیا مجموعه افراد و شرکت های روسی که در سال 2009 در صنایع ، انرژی و گردشگری سوریه سرمایه گذاری کرده اند رقمی بالغ 19.4 میلیارد دلار را شامل می شود که مسکو نمی تواند از این پول بگذرد .

این در حالی بود که درخواست بندر بن سلطان در سفر به مسکو و در خواست از روسیه برای عدم حمایت از بشار اسد با طرح خرید 15 میلیارد دلاری تسلیحات از روسیه برای جبران زیان های کرملین از سوی ولادیمیر پوتین با برخورد تندی همراه شد . تمامی این مسائل در کنار حضور نظامی مسکو در بندر طرطوس سوریه به عنوان تنها پایگاه این کشور در آبهای مدیترانه انگیزه های اقتصادی ، نظامی و امنیتی روسیه را در حوزه سیاست خارجی اش معنا سازی می کند و به نظر نمی رسد روسیه که تا کنون از دولت بشار اسد حمایت کرده است حاضر باشد سوریه را با چیزی مانند قرارداد های تسلیحاتی یا انتقال گاز به اروپا معامله کند.

 

 

کد خبر 430276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha