وی ادامه داد: آقای انواری با خودش برای ما خاطره، داستان، قصه، رویا و شادی آورد. در دانشکده من دانشجوی مستقیم گرافیک نبودم اما خیلی زود متوجه استاد انواری شدم. حضور او برای من شکوهمند بود. در یکی از فعالیتهای فوق برنامه دانشگاه که در ارتباط با انتشار یک نشریه بود، در همان ابتدا آقای انواری گفتند: مشکل ما کاستی در ادبیات تخصصی گرافیک است. طول کشید تا متوجه شدم وقتی ایشان دارد از زبان گرافیک، کاستی واژگان و ساختار ادبیات گرافیک صحبت میکند، یکی از گرههای مهم اندیشه و تفکر آموزشی در دنیای گرافیک را مرکز بحث قرار دادهاند. آقای انواری جزء کسانی بود که خیلی زود به من نشان داد چقدر کم بلدم و در من حرص و ستیز دگرگونی ساخت.
کلهرنیا در پایان سخنانش، افزود: با آنکه آقای انواری به صورت مستقیم استاد من نبودند، اما بسیار از ایشان آموختم و بخشی از موجودیت من به سبب ایشان تحقق پیدا کرده است. یکی از چیزهایی که میدانم این است که بخشی از افزونی روزگار ناشی از موجودیت فرزانگانی چون استاد انواری بوده است. کنار ایشان بودن سبب گسترش زندگی میشود و من اکنون بسیار به این میبالم که گاهی این شانس را دارم که به ایشان نگاه کنم و نور درخشنده چشمانشان را ببینم و احساس کنم که جهان واقعی است.
در ادامه این برنامه، علی رشیدی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران طی سخنان کوتاهی به عنوان نماینده انجمن، از حضور گرم، صمیمی و همیشگی استاد انواری تشکر کرد.
سپس طاهره محبی تابان، طراح گرافیک و مدرس دانشگاه به سخنرانی پرداخت و گفت: هرگاه که شانسی پیدا میکنم و استادم آقای انواری را میبینم و برق چشمانشان را نظاره میکنم بر میگردم به سال 1351 که تازه از پاریس آمده بودند و با همین نگاه و شوق یافتن، جستجو و انتقال را به یاد میآورم و میتوانم بگویم مسئولترین معلمی که در تمام عمرم داشتهام، استاد انواری بوده است. من جزء اولین کسانی بودم که شانس این را داشتم که استاد انواری استاد راهنمای پایان نامهام باشند.
وی در ادامه افزود: من بسیار از استاد انواری آموختهام اما از همه مهم تر اینکه من بازیگوش را به خواندن واداشتند. پروژه لیسانس من، سمک عیار بود و من باید مطالعه میکردم و میآمدم راجع به ترکیببندی و تکنیک کار با استاد گفتوگو میکردم. از آن مهمتر؛ شیوه نگاه، تحلیل، جستجو و این که هیچ تصویری بیدلیل شکل نمیگیرد و معنای تصویر را از استاد انواری آموختم. ما مدیون زحمات ایشان به عنوان یک استاد و معلم، هستیم.
در ادامه این بزرگداشت، رضوان بهزادینسب با پخش تصاویری از آثار ایرج انواری به تحلیل نشانهشناسی یادداشتهای بصری این هنرمند پیشکسوت پرداخت. در بخش دیگری از این مراسم، عباس مشهدیزاده، سعید سامان و ژیلا پاشایی نیز به سخنرانی درباره ایرج انواری، جایگاه نگاه، اندیشه و آثار وی پرداختند. در پایان این مراسم لوح تقدیری از سوی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و همچنین هدیهای از طرف دانشگاه جامع علمی-کاربردی به رسم یادبود به استاد ایرج انواری تقدیم شد.
ایرج انواری از دانش آموختگان دانشکده تزئینی در رشته چاپ و نگارش است که پس از آن در مدرسه آرتدکو پاریس به ادامه تحصیل پرداخت و با گرافیک روز دنیا آشنا شد. سپس در بازگشت به ایران در دانشکده سابق خود به امر آموزش پرداخته و در به روز رسانی طرح دروس قدیمی گرافیک همت گمارد.
در حاشیه برگزاری این بزرگداشت، نمایشگاهییک روزه از آثار نقاشی، پوستر و طراحی جلد کتاب استاد ایرج انواری در نگارخانه تابستان خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما