مسجد‌محوری بهترین راهکار برای توسعه فعالیت‌های قرآنی است

خبرگزاری شبستان: معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با ابراز تاسف از محصور شدن فعالیت‌های قرآنی در منازل و موسسات، تاکید کرد: مسجد‌محوری بهترین راهکار برای توسعه فعالیت‌های قرآنی است.

حجت‌الاسلام محمد تقی کاظمی‌نسب، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در مشهد اظهار داشت: اگر چه در حال حاضر شاهد ظرفیت‌های عظیمی همچون حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکز قرآنی در پایتخت معنوی ایران هستیم، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

 

وی با بیان اینکه شهر مشهد دارای بیش از 60 قاری بین‌‍‌المللی و یک پنجم حفاظ کشوری است، افزود: وجود 1300 فعال قرآنی در سطح استان، برخورداری از اولین تشکل‌های قرآنی کشور و تشکیل مجمع قاریان قرآن کریم در مشهد، تنها بخشی از ظرفیت‌های والای این شهر در حوزه فعالیت‌های قرآنی است.

 

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بر همین اساس شورای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی استان جهت هماهنگی و اجرای برنامه‌های قرآنی شکل گرفته است که تا کنون اقدام به برگزاری هشت جلسه کرده است.

 

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب از اجرای مردم‌محور فعالیت‌های قرآنی، به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف این معاونت نام برد و گفت: همانطور که در مراسم‌های مذهبی همچون روز عاشورا، مردم حضور خودجوش و فعالی دارند، باید زمینه این حضور مردم‌محور را در فعالیت‌های قرآنی نیز مهیا کنیم.

 

وی تصریح کرد: در حدیث شریفه ثقلین بر دو محور قرآن و عترت در کنار یکدیگر تاکید شده است؛ لذا هیات‌های مذهبی به عنوان نمادی از مراسم‌های مردم محور، باید در کنار ارادت به اهل بیت(علیهم السلام)، توجه به فعالیت‌های قرآنی را نیز مورد عنایت قرار دهند.

 

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت بیش از 200 موسسه در ذیل این معاونت، افزود: در تلاش هستیم با سه پارامتر "نیازسنجی، تخصص‌گرایی و جانمایی مناسب" تمامی شهروندان شهر مشهد را با فعالیت‌های قرآنی آشنا کنیم.

 

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب یادآور شد: البته اجرای هر چه بهتر این برنامه‌ها، نیازمند بسیج کردن و ایجاد زمینه همسویی میان دستگاه‌های مختلف است که در این راستا شورای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی استان می‌تواند کمک شایانی به این موضوع کند.

 

وی از برگزاری سیزدهمین جشنواره علوم و هنرهای قرآنی و برگزاری اولین جشنواره فرهنگی مباهله در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: بی‌شک حضور فعال تمامی نهادهای استانی می‌تواند به خلق حماسه‌ای قرآنی در شهر مشهد منجر شود.

 

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با ابراز تاسف از محصور شدن فعالیت‌های قرآنی در منازل و موسسات، تاکید کرد: برای دستیابی به نقطه ایده‌آل، تمامی برنامه‌های قرآن‌محور باید در مساجد برگزار شود.

 

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب خاطرنشان کرد: همانطور که پیامبر اکرم(صلی‌الله علیه و آله) تمامی فعالیت‌های دینی، سیاسی و اجتماعی خود را در حول مسجد برگزار می‌کردند، ما نیز باید از چنین شیوه حسنه‌ای الگوبرداری کنیم.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 5 هزار جلسه قرآنی در 25 شهر استان برگزار می‌شود، تصریح کرد: اجرا شدن این جلسات در منازل یا موسسات، خروجی مثبتی را به همراه نخواهد داشت.

 

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: برای ایفای نقش هر چه بیشتر مساجد در فعالیت‌های قرآنی، باید هماهنگی بیشتری میان موسسات و مساجد به‌وجود آید که البته لازمه این امر تغییر برخی نگرش‌ها در میان هیات امنای مساجد است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 430561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha