اهمیت تکریم متعلمین در نگاه مقام معظم رهبری و آیت الله حق شناس

خبرگزاری شبستان: اگر طلبه ببیند من مدیر مدرسه استاد او را تکریم می کنم از نظر روانی و عملی در او بسیار اثرگذار است.

حجت الاسلام والمسلمین حمید رحیمی، مدیر مدرسه علمیه امام حسین (ع) تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: تکریم متعلمین که در کتاب تدریسی حوزه به نام آداب المتعلمین مطرح می باشد در مسیر کاربردی شدن با مشکلات زیرساختی بسیاری مواجه است.

 

وی با اشاره به اینکه برگزاری جماعت ها و تبلیغ مربوط به نگاه بیرونی حوزه است، اظهار داشت: در نگاه درون حوزوی تکریم استاد که جزو ذبلحقوقین است و مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد به دلیل وجود ضوابط دست و پاگیر گاها در حوزه های علمیه مشاهده نمی شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین رحیمی با بیان اینکه طبق روایت استاد پدر معنوی است، خاطرنشان کرد: وقتی استادی مجبور است تا زمان مشخصی حجم مشخصی از کتاب را تدریس نماید دچار استرس می شود.

 

وی افزود: هرچند شاید این جزو حواشی باشد اما اثرگذار است لذا مقام معظم رهبری تاکید دارند استاد قبل از درسش پنج دقیقه روایت بگوید.

 

مدیر مدرسه علمیه امام حسین (ع) با اشاره به اینکه متاسفانه طلبه حال و حوصله این پنج دقیقه را ندارد و استاد نیز وقتش را ندارد که قبل از درسش پنج دقیقه روایت بگوید.

 

وی افزود: رویکرد آماری ای که در حوزه ها مطرح است چندان درست نیست زیرا به طلبه تسری می کند.

 

حجت الاسلام رحیمی با اشاره به اینکه وقتی من مدیر در حرف و عمل استاد را تکریم می کنم در طلبه اثرگذار است به طوری که وقتی طلبه مشاهده کند مسئولان مدرسه بر مسایل اخلاقی اشراف دارند و عامل هستند در او اثر می گذارد.

 

وی در همین ارتباط گفت: وقتی من مدیر از طلبه نمره 19 و 20 می خواهم تا آمارم بهتر شود وضعیت نامطلوب می شود در حالی که در گذشته طلبه آزادی بیشتری در بحث ها داشت.

 

مدیر مدرسه امام حسین (ع) با اشاره به اینکه 15 سال خدمت حضرت آیت الله حق شناس (ره) بودم، اظهار داشت: بنده حساسیت ایشان نسبت به درس، طلبه و رابطه استاد و طلبه را مشاهده می کردم لذا این موارد در بنده نهادینه شده است به طوری که بنده با وجود اینکه هم از نظر سنی و هم از سابقه علمی از استادی که عوامل جرجانی را به من درس داد بزرگتر هستم اما هنوز به ایشان به دیده استاد می نگرم.

 

وی با بیان اینکه همنفسی طلبه با استاد بسترساز است، خاطرنشان کرد: نگاه برخی آقایان کلیشه ای است که یک لیستی می دهند و می گویند همین اساتید را دعوت کنید و کفایت می کنند؛ ذات نایافته از هستی بخش کی تواند که شود هستی بخش.

 

وی ادامه داد: باید آقایان مراجع مرتبا به مدارس بروند تا طلبه ها از نزدیک آنها را مشاهده و درس بگیرند.

 

حجت الاسلام رحیمی با اشاره به اینکه حضرت آیت الله حق شناس می فرمودند داداش جون در درس اخلاق نباید اجبار باشد، گفت: در گذشته جعده های علمی به شکل نجف مرسوم بود اما امروزه به دلیل مشکلات معیشتی استاد و طلبه این جعده های علمی کمتر شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین رحیمی با تاکید بر اینکه اگر طلبه تلاش مدیر را برای بهبود رفاه او ببیند از نظر روانی در او موثر است، اظهار داشت: همین امور ساده متاسفانه دست کم گرفته می شود.

 

مدیر مدرسه امام حسین (ع) گفت: محور اصلی درس اخلاقی حضرت آیت الله حق شناس اخلاص بود و ایشان تاکید داشتند اگر طلبه حساسیت استادش را به نماز اول وقت و نماز جماعت ببیند او نیز حساس خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه یک بار به زور بنده را برای اقامه نماز صبح بردند، بعدها حضرت آیت الله حق شناس پس از آنکه این عمل را تمجید نمودند، فرمودند داداش جون تا نیایند و شما را به زور نبرند نباید بروید.

 

وی ادامه داد: اگر من بدانم منبر رفتن باید برای تکلیف باشد با اهداف دیگر منبر بروم خیلی فرق می کند.

 

حجت الاسلام رحیمی به نقل از آیت الله حق شناس گفت: طلبه شدن شما انتخاب حضرت ولیعصر(عج) است لذا بقای شما نیز به دست ایشان است.

 

وی با اشاره به اینکه طبق روایت اگر کسی امورش را برای خدا و آخرت انجام دهد خدا دنیایش را اصلاح می کند، خاطرنشان کرد: البته چنین نگاهی از بین رفته و وقتی از بین رفت دیدگاه ها اقتصادی می شود.

 

این استاد حوزه با بیان اینکه باید ذی طلبگی صادقانه وجود داشته باشد، اظهار داشت: حتی یک بار کلمه زهد را از حضرت آیت الله حق شناس را نشنیدم در حالی که در تمام درس های اخلاق به آن اشاره می شود اما ایشان می فرمودند نهار خوب بخورید تا بتوانید کار کنید و شب کمتر بخورید تا بتوانید برای نماز شب بیدار شوید.

 

حجت الاسلام والمسلمین رحیمی در پایان گفت: باید متعهد به ذی طلبگی صادقانه باشیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 430687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha