سوخت تمام نیروگاه ها از سال آینده به طور کامل با گاز تامین می شود

خبرگزاری شبستان: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه 20 درصد صرفه جویی مردم در مصرف گاز، سوخت مورد نیاز نیروگاه ها را تامین می کند، گفت: سوخت تمام نیروگاه ها از سال آینده به طور کامل با گاز تامین می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان،

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست

در نشست خبری امروز ( 24 دی) گفت:ساماندهی سوخت نیروگاه ها، پتروشیمی ها و صنایع یکی از بندهای مصوبه کاهش آلودگی هواست که با همکاری وزارت نیرو و نفت پیگیری می شود.

وی افزود: نیروگاه ها روزانه 40 میلیون لیتر مازوت و 10 تا 15 لیتر گازوییل مصرف می کنند که با هماهنگی وزارت نفت از سال آینده سوخت مورد نیاز به طور کامل با گاز تامین می شود.

معاون محیط زیست خاطرنشان کرد: امسال هم با همکاری وزارت نفت و نیرو سعی کردیم تا حد امکان مازوت مصرفی در صنایع کاهش یابد و بر این اساس در 10 روز گذشته که با پدیده وارونگی دما مواجه شدیم سوخت مازوت نیروگاه های منتظر قائم کرج، رجایی قزوین، توس مشهد و شازند اراک متوقف شد.

متصدی افزود: در سال 92 روزانه 80 میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه ها تحویل می شد که امسال این میزان به 100 تا 110 میلیون متر مکعب رسیده است، در واقع 30 میلیون لیتر اضافه شده از محل صرفه جویی در صنعت و افزاش تولید تامین شده است.

وی تاکید کرد: مصوبه دولت در زمینه متوقف کردن سوخت مازوت در راستای کاهش آلودگی هوا با جدیت دنبال می شود و تا امروز 11 جلسه کمیته ملی آلودگی هوا برای پیگیری روند اجرای این مصوبه و دیگر مصوبات تشکیل شده است.

متصدی گفت: در روز 28 دی ماه یعنی یک روز مانده به ' روز هوای پاک ' همایشی با محوریت پرسش و پاسخ برگزار می کنیم که در آن جزییات اجرای مصوبات توسط نمایندگان دستگاه های مرتبط ارایه می شود ، همچنین یک پانل تخصصی در مورد نحوه اجرای مصوبات نیز برگزار می شود.


وی با اشاره به اینکه 29 دی ماه روز هوای پاک است گفت: سال های گذشته یک هفته به عنوان هفته هوای پاک اعلام شده بود اما امسال با رایزنی های انجام شده فقط 29 دی ماه روز هوای پاک اعلام شده است که سازمان محیط زیست برنامه های متنوعی در این روز تدارک دیده است.

وی افزود: افتتاح پایش آنلاین 35 کارخانه سیمان در روز 28 دی ماه یکی از این برنامه ها است، پیشنهاد دادیم تا رییس جمهوری روز 29 دی ماه با حمل و نقل عمومی به محل کارش برود همچنین از معاون اول رییس جمهوری درخواست کردیم تا در این روز خودروی شخصی خود را به یکی از مراکز معاینه فنی خودرو ببرد تا مورد معاینه قرار گیرد.

به گفته وی برگزاری شورای عالی محیط به ریاست رییس جمهوری یکی دیگر از پیشنهادات سازمان محیط زیست در این روز است.


متصدی اظهار کرد: اولویت وزارت نفت در تامین گاز بخش خانگی است اما متاسفانه برخی افراد از سیستم های گرمایشی با بازده بسیار پایین و مصرف بالا استفاده می کنند، به عنوان مثال شومینه فقط 5 درصد بازدهی دارد در حالی میزان مصرف گاز شومینه در نیروگاه ها 40 درصد بازدهی دارد.

وی تاکید کرد: اگر شهروندان در مصرف گاز 10 تا 20 درصد صرفه جویی کنند سوخت مورد نیاز تمام نیروگاه ها تامین می شود.

متصدی اظهار کرد:عوامل متعددی در کاهش آلودگی هوا دخیل هستند و کلید اصلی رسیدن به این هدف مشارکت همه جانبه مردم ، دستگاه ها و بخش های غیر دولتی است.


وی گفت: برخی سازمان محیط زیست را به سیاسی کار متهم می کنند و مدعی می شوند که سازمان داده های اندازه گیری شاخص هوا را دستکاری می کند در حالی که هیچ کسی نمی تواند این داده ها را دستکاری کند زیرا هر 30 ثانیه یک دسته دیتا به دست می آید بنابراین در 24 ساعت حجم زیادی داده به بانک اطلاعات وارد می شود بنابراین دستکاری این حجم اطلاعات امکان پذیر نیست.

متصدی افزود: 8 تا 10 میلیون لیتر بنزین مورد نیاز کشور از پتروشیمی ها تامین و توزیع می شد که این میزان حجم توسط شهروندان تنفس شد و از آنجا که سرطانزا بودن بنزن محرز است سازمان محیط زیست در اولین فرصت اقدام به حذف بنزین پتروشیمی کرد که اقدام بسیار بزرگی است.

به گفته وی سازمان حفاظت محیط زیست در سال 82 - 83 سرب را از بنزین توزیعی حذف کرد و اکنون هیچ میزان سرب در بنزین توزیعی کشور وجود ندارد.

متصدی گفت: یک موتورسیلکت استاندارد 5 برابر یک خودروی استاندارد آلودگی ایجاد می کند از این رو تولید موتورسیکلت ها مطابق با استاندارد روز اروپا جزو مصوبات هیات دولت در کاهش آلودگی هوا است.

وی افزود: بر اساس مصوبه هیات دولت قرار شد از اول مهر 93 تا اول فروردین 97 موتورسیکلت ها با استاندارد یورو 3 تولید شوند که اجرا می شود، بر اساس این مصوبه از اول فروردین 97 موتورسیکلت ها باید بر اساس استاندارد روز اروپا تولید شوند.

متصدی گفت: در این فاصله زمانی وزارت صنعت معدن تجارت موظف شد برنامه های جایگزینی موتورسیکلت های برقی را انجام دهد که اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است ، وزارت دفاع نیز به فناوری ساخت باتری برای موتورسیکلت های برقی دست یافته است.


وی اظهار کرد: لایحه ارزیابی اثرات زیست محیطی را تهیه و به دولت ارایه کرده ایم که به تصویب دولت رسیده و قرار است امروز - چهارشنبه - برای تبدیل شدن به قانون دائمی ارزیابی اثرات زیست محیطی مورد بررسی قرار گیرد.

معاون محیط زیست با بیان اینکه تاکنون قانون ارزیابی اثرات زیست محیطی نداشته ایم گفت: دراین قانون دیده شده است تمام برنامه های کشور مورد ارزیابی زیست محیطی قرار گیرد از این رو دو بخش ارزیابی راهبردی و تجمعی در این قانون دیده شده است.


وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم فناوری قدیمی را کنار بگذاریم و به سمت تولید خودروهای روز دنیا پیش رویم تولید پیکان وانت به طور کامل از چرخه حذف می شود.

معاون محیط زیست گفت: میزان بنزن بنزین تولیدی در برخی از نقاط شهر تهران در سال 89، 805 PPB بوده است که اکنون به میزان 6.4 درصد کاهش یافته است.

وی در مورد کاهش آلودگی در هوای تهران اشاره کرد و گفت: از 15 دی سال 92 تا 15 دی ماه سال 93 وضعیت هوا در تهران اندازه گیری شد و این پایش نشان داد در سال 92 تهران 3 روز هوای پاک داشته و در مدت مشابه آن در سال 93 این تعداد به 13 روز افزایش یافته است.

وی گفت: در سال 92، 172 روز سالم و در مدت مشابه 93 این رقم به 192 روز رسیده و در سال 92، تعداد روزهای ناسالم 116 روز و در سال 93 در مدت مشابه 86 روز بوده است.

متصدی تاکید کرد: شاخص های آلایندگی هوا در سال 93 بسیار پایین بوده و سازمان محیط زیست عدد 101 را نیز روز ناسالم اعلام کرده است زیرا تا عدد 100 نشان دهنده سالم بودن هوا است.

وی گفت: امسال در مدت اعلام شده شاخص هوا از 152 بالاتر نرفته است در حالیکه در سال 92 در مدت مشابه شاخص به بالای 200 هم رسیده بود، از این روز چند روز تعطیل اعلام شده بود.

متصدی تاکید کرد:سازمان حفاظت محیط زیست هیچ ملاحظه ای در مورد اعلام شاخص های هوا ندارد و تمام شاخص ها بر اساس پایه علمی اعلام می شود.


متصدی گفت: تولید خودروی با استاندارد یورو 4 یکی از بندهای مصوبه کاهش آلودگی هوا است که خودروسازان موظف به اجرای آن هستند.

وی تاکید کرد: اگر خودرویی با شاخص های استاندارد یورو 4 تولید نشود قطعا تولید آنها متوقف می شود همانطور که هفته گذشته پلاک گذاری 6 خودرو که استانداردهای یورو 4 را رعایت نکرده بودند متوقف شد.

متصدی گفت:اکنون خودروسازان علاوه بر تولید محصول با استاندارد یورو 4 ، اقدام به نصب 'کنیستر' در خودروها کرده اند تا بخارات ناشی از سوخت بنزین را نیز حذف کند. هچنین قرار است سیستمی در باک خودروها نصب شود تا بخار بنزین را در زمان سوختگیری جمع کند.

وی اظهار کرد: استاندارد خودروها در کشور از سال 84 تا پایان 92 هیچ ارتقایی نداشته است اما اکنون تمام خودروهای سواری تولید داخل با استاندارد یورو 4 تولید می شوند.

وی افزود: میزان بنزن استاندارد در بنزین زیر 1 درصد و آروماتیک 35 درصد است که اندازه گیری های انجام شده نشان می دهد این میزان در سوخت توزیعی کنونی کشور رعایت شده است.

معاون سازمان محیط زیست ادامه داد: همچنین برای رها شدن از بنزن قرار است وزارت نفت طرح کهاب ( کاهش ، هدایت و انتشار بخارهای بنزین ) را در پمپ بنزین ها اجرا کند، زیرا بیشترین حجم بنزن در محوطه های پمپ بنزین ها است.

پایان پیام/

کد خبر 431728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha