بخش‌هاي قرآني وزارت ارشاد و سازمان تبليغات همدل و هم‌افزا

مديران ارشد قرآني سازمان تبليغات اسلامي و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشستي صميمي ضمن بررسي زمينه‌هاي هم‌افزايي بر همدلي بايكديگر تأكيد كردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي سازمان دارالقرآن‌الكريم، ظهر امروز هیأتی از مدیران ارشد معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با محوريت حجت‌الاسلام «محمدرضا حشمتي» معاون قرآن و عترت وزير ارشاد، ضمن حضور در سازمان دارالقرآن‌الکریم نشستی صمیمی را بر رئیس و معاونان این سازمان برگزار کردند.

در این نشست پس از اظهار نظر طرفین در خصوص زمینه‌های موجود براي همكاري و هم‌افزايي در فعاليت‌هاي قرآني دو مجموعه، مقرر شد نشست‌های کارشناسی برای رسیدن به تفاهم‌هاي مکتوب با معرفی نمایندگانی از سوی دو طرف تشکیل شود.

نمايشگاه، فضاي آموزشي و كتابخانه تخصصي، امكانات مكان جديد دارالقرآن

در ابتدای این نشست «مهدی قره‌شیخلو» رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم ضمن اشاره به توسعه امکانات این سازمان در ساختمان جدید، به وجود نمایشگاه دائمی گنجینه قرآن با بیش از 7 هزار جلد قرآن غیر تکراری در این مجموعه اشاره کرد و افزود: کتابخانه‌ای با بیش از 7 هزار جلد کتاب تخصصی در حوزه مطالعات قرآنی و تجهيز فضای آموزشی و اسکان برای برگزاری اردوهای قرآنی شبانه‌روزی از دیگر امکانات این مجموعه است.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد تا در آینده‌ای نزدیک، فضایي فروشگاهی برای عرضه محصولات قرآنی سازمان دارالقرآن‌الکریم جهت رفع نیازهای مردم در محدوده میدان انقلاب اسلامی مهیا شود.

برخي قرآن‌هاي نمايشگاه بين‌المللي قرآن مجوز نشر ندارند

قره‌شیخلو همچنین ضمن اشاره به قرآن‌هایی که در نمایشگاه بين‌المللي قرآن کریم عرضه می‌شود، گفت: با توجه به اینکه برخي از این قرآن‌ها دارای مجوز نشر نیستند قبل از برپایی نمایشگاه‌ها باید ناشران را برای اخذ مجوز از مرکز نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم در سازمان دارالقرآن‌الکریم توجيه کرد.

وی همچنین قیمت قرآن‌های نفیس عرضه شده در نمایشگاه قرآن را نیز بالا دانست و گفت: متاسفانه این قرآن‌ها بین 70 تا 170 هزار تومان عرضه می‌شوند.

برخي از ترجمه‌هاي فارسي قرآن داراي اشكال است

«احمد حاجي‌شریف» معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم، اولین نفر از معاونان قره‌شیخلو بود که در این نشست به بیان نکاتی در زمینه چاپ و نشر قرآن کریم و ترجمه‌های فارسي و غير فارسي قرآن كريم پرداخت.

وی با اشاره به اینکه ترجمه‌های موجود قرآن کریم را می‌توان به سه گروه تقسیم‌بندی کرد، گفت: عده‌ای از این مترجمان کاملاً شناخته شده‌اند و اشکال عمده‌ای نيز در ترجمه‌های آنها وجود ندارد؛ اما ترجمه‌های جدیدی عرضه شده است که قابل بررسی است و باید اشکالات آنها برطرف شود.

وی دسته سوم موجود از ترجمه‌های قرآن کریم را ترجمه‌های دارای اشكال دانست و با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی صدور مجوز ترجمه‌ قرآن است، از حجت‌الاسلام حشمتی معاون وزیر ارشاد در امور قرآن و عترت خواست تا از انتشار اینگونه ترجمه‌ها جلوگیری شود.

كتابت و چاپ داخلي قرآن كريم نيازمند حمايت است

حرکت به سمت استفاده از كتابت داخلی از قرآن کریم که به سبک رسم‌المصحف است و ضوابط مرکز طبع و نشر قرآن کریم نيز در آن مراعات شده است از دیگر درخواست‌های حاجي‌شریف از معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بود.

وی با اشاره به وجود توانمندی در زمینه چاپ قرآن کریم در انواع مختلف آن در داخل کشور و مرقوم به صرفه بودن آن، از معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد خواست تا از سفارش چاپ قرآن کریم به چاپخانه‌های خارج از کشور جلوگیری کنند؛ چرا که چاپخانه‌های ایرانی در صورت داشتن سفارش چاپ، خود را تقویت و به روزرسانی خواهند کرد و در نتیجه صنعت چاپ در کشور نیز از این طریق پیشرفت خواهد کرد.

خواستار استفاده از امكانات باسابقه‌ترين نهاد قرآني جمهوري اسلامي هستيم

حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی با سابقه‌ترین نهاد قرآنی جمهوری اسلامی است، گفت: ما امروز به اینجا آمده‌ایم تا ببینیم چه تمهیداتی باید بیندیشیم تا از امکانات یکدیگر به خوبی بهره‌مند شویم.

وی همدلی در بین نهادهای قرآنی را مبارک‌ترین اتفاق مورد انتظار دانست و گفت: باید با پرهیز از ایجاد تنش و اختلاف، مراقب حفظ وحدت در بین نهادهای قرآنی باشیم.

وی با اشاره به اینکه معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در حوزه‌های آموزش قرآن کریم و به خصوص حفظ قرآن خواستار بهره‌مندی از تجربه سازمان دارالقرآن‌الکریم است، افزود: همکاری در حوزه چاپ قرآن کریم از دیگر خواسته‌های ماست چرا که قائل به تخصصی بودن معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن هستیم.

گرايش معاونت قرآن و عترت ارشاد به سمت توليدات قرآني هنري است

حشمتی گرایش مجموعه تحت مدیریت خود را در وزارت ارشاد، تولید محصولات هنری در زمینه قرآن کریم اعلام کرد و گفت: ما بنا نداریم کاری را که شما قبلا انجام داده‌اید از نو تأسیس کنیم و می‌خواهیم از همان فعالیت شما ولو به صورت مالی حمایت کنیم.

وی در این باره افزود: سازمان دارالقرآن نیز باید در زمینه نرم‌افزار و محتوای تولیدات هنری معاونت قرآن و عترت ما را یاری کند.

همکاری در زمینه صدور مجوز موسسات قرآنی و موضوع ادغام اتحادیه‌هاي مؤسسات و تشکل‌هاي قرآنی از دیگر خواسته‌های هیات مدیران معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بود که توسط حجت‌الاسلام پروانه مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های قرآنی معاونت قرآن و عترت مطرح شد.

در پايان نيز علي‌اصغر اميرنيا مديركل دفتر ترويج و تبليغ معاونت قرآن و عترت ارشاد با اشاره به برگزاری هفته‌های قرآنی در هر استان، سازمان دارالقرآن را یکی از اعضای اصلی مشارکت‌کننده در این فعالیت نمایشگاهی اعلام کرد.

پايان خبر

کد خبر 431749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha